
Vleesgerecht
Rijk gevulde bami
Details
Waar bami misschien bekend staat om het gemak en de simpelheid, heb ik het recept veranderd in een rijk en smaakvol gerecht boordevol geroosterde scharrelkipdijbeen en groenten. Speciale aandacht ook voor de gemarineerde groenten in een zoetzure marinade: dit is een verrassende, knapperige en frisse salade. De maaltijd is helemaal compleet met een spiegeleitje en de lichte satésaus, die je apart geserveerd krijgt.
Ingrediënten
Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), scharrelei, eiernoedels (bevat tarwebloem), wortel, witte kool, bloemkool, rode paprika, komkommer, taugé, sperziebonen, kokosmelk, verse gember, korianderzaad, citroengras, chilipoeder, citroenblad, steranijs, kaneel, kerrie, kurkuma, bosui, Thaise rode currypasta, knoflook, palmsuiker, pindakaas, limoen, lavas, selderijblad, knoflook, sambal badjak, witte wijnazijn, glutenvrije ketjap manis, glutenvrije sojasaus, vissaus, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), zonnebloemolie, peper & zout.
Opwarmen
Oven 30 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm de bami ZONDER EI afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 -20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Haal de schaal uit de oven en leg het eitje op een bord een minuut in de oven. De satésaus kan je koud erbij serveren of warm (verwarm dan de satésaus in ovenvast schaaltje of pannetje kort verwarmen). Serveer met de atjar (koud).
Magnetron 8 minuten 750W
Verwarm de bami ZONDER EI afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 5-8 min (2 of meer personen). Leg het eitje er de laatste 10 seconden bij. De satésaus kan je koud erbij serveren of warm (verwarm dan de satésaus zonder deksel 1 minuut). Serveer met de atjar (koud).
Leuk om te weten
De bami maak ik onder andere op smaak met verse gember, lavas en selderijblad, dat geeft een frisse twist eraan.
Uitverkocht voor deze dag