Wortelsoep
Voorgerecht

Wortelsoep

Details

Deze soep is kruidig en licht romig door de kokosmelk. Geïnspireerd op een recept van Philippine, een oud-collega.

Glutenvrij Ingrediënten

Witte ui, wortel, gember, komijn, kaneel, korianderzaad, verse koriander, paprikapoeder, knoflook, kokosmelk, biologische groentebouillon.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Visgerecht

English fish cakes

Details

Lekker! Deze fish cakes (viskoekjes) maak ik zelf van gestoomde aardappel, verse gerookte makreel en verse kruiden. Ik rooster ze kort in de oven op hoge temperatuur, zo zijn ze mooi gaar en niet vet. De frisse limoen kappertjessaus smaakt er perfect bij. Met een rijke salade van pompoen en zoete tomaat en een geroosterde pide (brood).

Glutenvrij Ingrediënten

Gerookte makreel, ansjovis, aardappel, pide (bevat gluten), tomaat, pompoen, paprika, veldsla, witte ui, knoflook, taggiasche olijf, yoghurt, zelfgemaakte mayonaise (gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn en mosterd), scharrelei, basilicum, dille, peterselie, bieslook, kappertjes, mierikswortel, citroen, limoen, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de fishcakes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon), of 20-25 minuten (2 of meer personen). Leg het brood er de laatste 5 minuten bij, of verwarm dat in een broodrooster. Serveer met de salade, de basilicumdressing en dip (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de fish cakes afgedekt met het plasticfolie 2-4 minuten (1 persoon) of 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de pide in de broodrooster. Serveer met de salade, de basilicumdressing en dip (koud).

Leuk om te weten

Makreel zit boordevol omega-3-vetzuren, dat goed is voor een gezond hartritme. Deze vette vis bevat bovendien ook proteïne en mineralen als calcium, fosfor en magnesium.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Orecchiette pasta met basilicumpesto

Details

Italiaans dineren met deze pasta met veel groenten en zongerijpte Taggiasche olijven. De groenten (o.a. aubergine, courgette en rode paprika) rooster ik in de oven met salie, tijm en wat knoflookolie. Orecchiette (letterlijk 'oortjes') is schelpvormige pasta, die ik 'al dente' kook. De zelfgemaakte pesto van basilicum en cashewnoten geeft pit aan dit gerecht. Erbij krijg je een geroosterde gele paprika, gevuld met groenten en mozzarella. Een groentefeest!

Ingrediënten

Orecciette pasta, courgette, aubergine, gele en rode paprika, wortel, prei, champignon, rode ui, knoflook, parmezaanse kaas, mozzarella, cashewnoten, Taggiasche olijven, salie, tijm, rozemarijn, basilicum, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie en de paprika onafgedekt 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de pesto.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de pasta afgedekt met het plasticfolie en de paprika onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de pesto.

Leuk om te weten

Ik maak de pesto van verse basilicum, geroosterde cashewnoten, goede olijfolie en een beetje parmezaanse kaas.
Uitverkocht voor deze dag
Klassieker

Authentieke kip-kerrie

Details

Een authentieke milde kip-kerrie op basis van kokosmelk, kerrie, zachtgefruite ui en met zachte stukjes scharrelkip en sultana's. Ik serveer er basmati- en zilvervliesrijst bij en een flinke portie groenten. Smakelijk eten!

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkippendijen, basmati rijst, zilvervliesrijst, bloemkool, broccoli, doperwt, spitskool, witte ui, knoflook, koksroom, yoghurt, kokosmelk, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip),kerrie, kardemon, kaneel, chili, palmsuiker, gember, sultana, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kipcurry met de rijst en groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen) in ovenschaal.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de kipcurry met de rijst en groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De kerriesaus maak ik met onder andere kardemom, kerrie, kaneel en een vleugje chili.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Kindergerecht

Gevulde tortilla

Details

Deze Mexicaanse tortilla is lekker en gezond. Ik doe er belegen Stolkse kaas, flinterdunne reepjes scharrelkipfilet en reepjes paprika in en gril het dan op de grillplaat, waardoor de tortilla knapperig wordt. Erbij geef ik een rauwkostsalade van tomaatjes, komkommer, wortel, maïs en rode paprika en een bakje van mijn eigen tomatenketchup.

Ingrediënten

Bloemtortilla, Stolkse kaas, biologische kipfilet, rode paprika, tomaat, komkommer, maïs, wortel, zelfgemaakte tomatenketchup (witte ui, venkel, bleekselderij, gember, knoflook, rode peper, koriander, kruidnagel, peper, tomaten, tomatenpuree, rode wijnazijn, bruine basterdsuiker), peper & zout.

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tortilla's op het bakpapier 5 tot 10 minuten. Serveer met de salade en de tomatenketchup (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de tortilla op het bakpapier 1 tot 2 minuten. Serveer met de salade en de tomatenketchup (koud).

Leuk om te weten

De zachte tortilla kleurt en wordt knapperig op de hete grill en krijgt zo een lekkere smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Nagerecht

Sinaasappel amandelcake

Details

Een verrassende en frisse cake door de combinatie van een vleugje sinaasappelrasp met amandel.

Ingrediënten

Bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanille, scharreleieren, sinaasappel, sinaasappelcompote, wortel, amandelen, griesmeel en ricotta.
Uitverkocht voor deze dag