MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Provençaalse vissoep
Voorgerecht

Provençaalse vissoep

Details

Deze soep maken we van verschillende soorten verse vis zoals kabeljauw, schol en zalm. Op basis van zelfgemaakte langoustine bisque en tomaat. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Verse zoutwater witte visfilet (kabeljauw, schol, schelvis), zalmfilet, zelfgemaakte langoustine bisque (langoustine, ansjovis, prei, wortel, witte ui, knoflook, rozemarijn, sinaasappelschil, saffraan, steranijs, laurier, kruidnagel, jeneverbes, paprikapoeder, tomatenpuree, ingekookte witte wijn, brandy en pernod, tabasco, rode wijnazijn), tomaat, knoflook, paprika, witte ui, wortel, knolselderij, prei, verse tijm, olijven, paprikapoeder, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Kalkoen courgetteburger
Vleesgerecht

Kalkoen courgetteburger

Details

De kalkoen courgetteburger is een klassieker van MarleenKookt. De burger maak ik van goede kwaliteit kalkoengehakt (beter leven 2 sterren), geraspte courgette en verse munt en bosui. Erbij krijg je een rijke linzentabouleh, geïnspireerd op een recept van Sergio Herman uit zijn boek 'Simple food'. Met geroosterde venkel, bloemkool en paprika en een frisse yoghurtsaus.

Ingrediënten

Kalkoengehakt (beter leven 2 sterren), courgette, paprika, venkel, bloemkool, spinazie, doperwt, komkommer, bosui, rode ui, witte ui, knoflook, bulgur, couscous, verse munt, peterselie en dille, komijnzaad, chilipeper, zwarte beluga linzen, (glutenvrije) sojasaus, kikkererwten, witte wijnazijn, harissa, tahini (sesam pasta), gepasteuriseerde scharrelei, yoghurt, citroenschil, ingemaakte citroen, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, sesamzaad, soja, sulfiet.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de burgers met de groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Laat intussen de tabouleh op kamertemperatuur komen. Serveer met de yoghurtdip (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de burgers met de groenten afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-6 minuten (2 of meer personen). Laat intussen de tabouleh op kamertemperatuur komen. Serveer met de yoghurtdip (koud).

Leuk om te weten

De kalkoenburger bevat onder andere een beetje verse munt: dat maakt het lekker fris.
Uitverkocht voor deze dag
Tahoe rendang
Veganistisch gerecht

Tahoe rendang

Details

Wat een verrassing, deze pittige rendang gemaakt met jackfruit en tahoe. De jackfruit stooft in de pure smaken van kokosmelk, lombokpepertjes, limoenblad, citroengras en nog veel meer lekkers en op het laatst doe ik er verse tahoe (tofu) bij. Erbij geef ik een flinke portie knapperig gewokte groenten en gestoomde volkoren rijst. Selamat Makan!

Glutenvrij Ingrediënten

Jackfruit, tahoe( tofu), bloemkool, rode paprika, peultjes, witte kool, taugé, witte ui, knoflook, verse laos wortel, gember en citroengras, palmsuiker, zilvervliesrijst, basmatirijst, kokosmelk, komijnzaad, santen (kokoscrème), korianderzaad, kurkuma, laurier, limoenblad, lombokpepertjes, kemirinoten, glutenvrije sojasaus, zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat noten, soja.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rendang en rijst met groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm in ovenschaal de rendang en rijst met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

In de curry gebruik ik onder andere kemirinoten; het is een traditionele toevoeging in Indonesische sauzen en het heeft een rijke, licht nootachtige smaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Rouleau van parelhoen
Luxegerecht

Rouleau van parelhoen

Details

Klassieke Franse smaken komen bij elkaar in dit gerecht. De parelhoenfilet vul ik met een mengsel van kipragout, eekhoorntjesbrood en lamsham. De duchesse torentjes maken we van verse aardappelpuree en zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. Erbij serveer ik geblancheerde groene groenten en een jus op basis van appelcider. Eet smakelijk!

Glutenvrij Ingrediënten

Parelhoenfilet, kippengehakt en lamsham (beter leven 2 sterren), champignons, eekhoorntjesbrood, peultjes, groene asperges, snijbonen, haricots verts, radijs, witte ui, aardappel, knoflook, verse dragon, laurier, tijm, rozemarijn en peterselie, appelsap, appel cider, room, tomatenpuree, brandy, zelfgemaakte kippenfond en kalfsfond (bevat selderij), nootmuskaat, roomboter, gepasteuriseerd scharrelei, zonnebloemolie, peper&zout.

Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose, selderij.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de duchesse uit de schaal met bakpapier. Verwarm parelhoen met jus en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 -20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Let op: verwarm het vlees iets korter, het hoeft alleen maar op te warmen. Verwarm de duchesse 10 min op het bakpapier.

Magnetron 30 minuten 750W

Haal de duchesse uit de schaal met bakpapier. Verwarm parelhoen met jus en groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-8 min (2 of meer personen). Let op: verwarm het vlees iets korter, het hoeft alleen maar op te warmen. Verwarm de duchesse 2-4 min op het bakpapier.

Leuk om te weten

De parelhoenfilet (buitenste deel van de rol) kan rozig zijn van kleur. Het vlees is helemaal gaar, dat controleren we met onze thermometer. Dit vlees is van zichzelf niet blank en kan daardoor roze blijven, ook na het opwarmen.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Shepherd's pie
Klassieker

Shepherd's pie

Details

Deze ovenschotel heeft zijn oorsprong op het platteland van Engeland. Langzaam gestoofd lamsgehakt wordt bedekt met zachte aardappelpuree en thuis gratineer je dit gerecht in de oven. Met gestoofde knolselderij, bospeentjes en tuinboontjes.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsgehakt (beter leven 2 sterren), aardappel, doperwten, knolselderij, wortel, tuinbonen, verse tijm, bieslook en peterselie, witte ui, knoflook, melk, roomboter, gekonfijte citroen, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), extra vergine olijfolie, peper, zout.

Dit gerecht bevat koemelk, lactose, selderij.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de shepherd's pie onafgedekt en de groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de shepherd's pie onafgedekt en de groenten afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Sherperd's pie is een lamsgerecht. 'Cottage pie' is een soortgelijk gerecht, maar dan met rundvlees.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Amarene kers yoghurtmousse
Nagerecht

Amarene kers yoghurtmousse

Details

Een friszoet toetje, lekker luchtig en vol smaak.

Glutenvrij Ingrediënten

Amarenen kers, verse slagroom, gepasteuriseerde scharrelei, melk, kristalsuiker, yoghurt, vanillestok, citroenschil, sinaasappelschil, gelatine

Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag