MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Pompoen, salie en pistache risotto
Vegetarisch gerecht

Pompoen, salie en pistache risotto

Details

Zoals een risotto hoort te zijn: een paar top ingrediënten, die de absolute smaakmakers van dit gerecht zijn. De gebakken verse salieblaadjes maken deze risotto helemaal af. Ik geef er een frisse kruidensalade bij met zelfgemaakte dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Arborio rijst, flespompoen, doperwt, spinazie, romaanse sla, rucola, witte ui, knoflook, pecorino kaas, Parmezaanse kaas, witte wijn, biologische groentebouillon, pistache noten, salie, bieslook, peterselie, basilicum, citroen, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de risotto afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De risotto maak ik met een pompoen bouillon, zo krijgt dit gerecht een mooie kleur.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Jamaican Jerk Chicken
Vleesgerecht

Jamaican Jerk Chicken

Details

Jerk is de barbecue-stijl van Jamaica. Eén van de klassieke Jerks, is de Jerk Chicken. De kip dij en kip drumstick marineer ik met mijn Jerk Paste en rooster ik donkerbruin. Erbij geef ik een flinke portie koolsla, die ik maak van veel verschillende knapperige groenten en papaya-chutney. De verse aardappel friet komt uit de oven en is daardoor niet vet. De frietjes kun je dippen in mijn zelfgemaakte chipotle mayonaise. Eet smakelijk! :)
Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Kipdijbeen en kipdrumstick beter leven 2 sterren, aardappel, appel, wortel, witte kool, mango chutney, papaya, citroen, bieslook, peterselie,, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), piment, knoflook, gember, habanero peper, glutenvrije sojasaus, tijm, worcestershire saus (bevat moutazijn (gluten), ansjovis), tamarinde, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel, laurier, bosui, karwijzaad, zelfgemaakte mayonaise (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, dijon mosterd, witte wijnazijn, zout), zonnebloemolie, zout en peper.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de kip en de friet uit de schaal en verwarm de kip in de schaal afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 10 minuten (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen). Voeg dan de friet toe uitgespreid op een bakblik en verwarm alles nog 12 minuten (1 persoon) tot 15-17 minuten (2 of meer personen). Serveer met de Chipotle mayo en de koolsla .

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de kip en de friet 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Let op: frietjes worden niet gekleurd of krokant in de magnetron. Serveer met de Chipotle mayo en de koolsla.

Leuk om te weten

Het geheim van deze onwijs sappige en smaakvolle kip, is om de kip voor je hem gaat marineren eerst een nacht te pekelen!
Uitverkocht voor deze dag
Franse kalfssukade
Luxegerecht

Franse kalfssukade

Details

Over dit klassieke Franse gerecht 'Blanquette de Veau' zou ik heel veel willen vertellen: blanquette is een witte saus, romig en vol smaak en gemaakt van de kippenfond waarin eerst goede kwaliteit kalfsvlees (beter leven 2 sterren) met een bouquet van tijm, laurier en kruidnagel in wordt gestoofd. Traditioneel serveer ik dit luxe gerecht met verse ajuintjes (kleine uitjes) en witte paddenstoelen en omdat ik het leuk vind om ook kleur toe te voegen met bospeentjes en tuinerwt. Met een pilav van basmatirijst en wilde rijst en verse peterselie. Bon appetit!

Glutenvrij Ingrediënten

Kalfsvlees, wortel, champignons, tuinerwt, witte ui, bosui, peterselie, basmatirijst, wilde rijst, witte wijn, zilveruitjes, tijm, kruidnagel, laurier, citroensap, room, crème fraîche, roomboter, maizena, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de blanquette de veau en de rijst beide afgedekt met ovenbestendig bord of aluminium 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de blanquette de veau en de rijst beide afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Deze witte saus geef ik smaak met kruidnagel, laurier en verse tijm, een klassieke Franse combinatie.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Franse aardappelsoep met spekjes
Voorgerecht

Franse aardappelsoep met spekjes

Details

Verrassend lekkere soep vol groente en uitgebakken spekjes. Gebonden met zachte aardappel en afgemaakt met verse bieslook. 500 ml, voldoende voor 2 personen.

Ingrediënten

Aardappel, spekblokjes, mosterd, champignons, wortel, prei, bleekselderij, witte ui, zilverui, knoflook, rode wijn, rozemarijn, tijm, peterselie, tijm, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), bieslook, biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, peper & zout.
Uitverkocht voor deze dag
Kokosmakroon
Vegetarisch nagerecht

Kokosmakroon

Details

Lex, onze oud-kok in opleiding, testte vlak voor zijn vertrek naar een nieuwe stageplaats deze heerlijke kokosmakroon. Knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen: geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Kokosrasp, suiker, gepasteuriseerd scharreleiwit, rum, gembersiroop, zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag