Siciliaanse caponata (vegan)
Vegetarisch gerecht

Siciliaanse caponata (vegan)

Details

Caponata maak ik graag en deze variatie daarop vind ik verrassend lekker. Ik maak dit van oorsprong Siciliaanse groentegerecht volgens traditioneel recept met aubergine, taggiasche olijven, sultana's, goede balsamico-azijn en tomaten. Op het laatst doe ik er geroosterde pompoen doorheen. Erbij maak ik een tabouleh salade van bulgur, groen van kleur door alle verse kruiden. Met knapperige crostini van zuurdesembrood.

Ingrediënten

Pompoen, aubergine, bulgur, rode paprika, tomaten, bleekselderij, witte ui, knoflook, zilverui, pijnboompit, tomatenpuree, rozijnen, zuurdesembrood, rozemarijn, basilicum, bieslook, peterselie, basilicum, citroen, ingemaakte citroen, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de caponata afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de crostini de laatste 2 minuten in oven, of in broodrooster. Serveer met de tabouleh (koud, of op kamertemperatuur)

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de caponata afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de crostini de laatste 2 minuten in oven, of in broodrooster. Serveer met de tabouleh (koud, of op kamertemperatuur). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de tabouleh, ik heb een tekort aan schalen.

Leuk om te weten

In de caponata verwerk ik fijngehakte ingemaakte citroen, dit geeft een subtiele frisse en zilte smaak.
Uitverkocht voor deze dag