Appel crumble
Nagerecht

Appel crumble

Details

Licht gekarameliseerde zachte stukjes appel met erop een dakje van krokant kruimeldeeg.

Ingrediënten

Appel, bloem, boter, rietsuiker, kaneel, walnoten.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Soft beef taco met guacamole
Vleesgerecht

Soft beef taco met guacamole

Details

Deze zachte taco's gevuld met een rijke rundergehaktsaus en kidneybonen vind je overal op de straten in Mexico. Ik serveer er een knapperige salade bij en verse guacamole. Thuis vul je de taco's met de warme vleessaus, sla en guacamole, oprollen en eten maar!

Ingrediënten

Bloemtortilla, scharrelrundergehakt, tomaat, kidneybonen, avocado, ijsbergsla, komkommer, limoen, bosui, rode ui, witte ui, knoflook, crème fraîche, rode peper, chipotle peper, koriander, gerookte paprika, tabasco, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud).

Leuk om te weten

De gerookte paprikapoeder geeft een verfijnde en excentrieke smaak aan dit gerecht.
Uitverkocht voor deze dag
Nasi Goreng
Vegetarisch gerecht

Nasi Goreng

Details

Nasi betekent 'rijst' en goreng is "gebakken' in het Indonesisch. Gebakken rijst dus maar dan wel een hele smaakvolle... Boordevol groenten, pinda's, kokos, verse munt, gember tofu en gebakken tempeh. Ook de atjar tjampoer (letterlijk: gemengd zuur) maak ik zelf van veel verschillende verse groenten gemarineerd in een zoetzure marinade: een knapperige en frisse salade. De maaltijd is helemaal compleet met de zelfgemaakte sambal, die je apart geserveerd krijgt.

Glutenvrij Ingrediënten

Basmatirijst,, zilvervliesrijst, tempeh, tofu, gember, wortel, witte kool, bloemkool, sperziebonen, rode paprika, taugé, komkommer, paksoi, bleekselderij, Chinese kool, witte ui, bosui, knoflook, kokos, pinda's, ketjap manis, witte wijnazijn, kaneel, steranijs, koriander, kerrie, kurkuma, chili, rode peper, komijn, sereh, kristalsuiker, palmsuiker, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de nasi afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de atjar en de sambal (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de nasi afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de atjar en de sambal (koud).

Leuk om te weten

Ik wok alle groenten samen met verse gember en zelfgemaakte boemboe (kruidenpasta), zo krijgt alles veel smaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Rollade met paddenstoelensaus
Klassieker

Rollade met paddenstoelensaus

Details

Deze superzachte rollade snijden we na het roosteren in dunne plakjes. Daaroverheen gaat een rijke paddenstoelensaus met verse tijm. Met geroosterde krieltjes en een flinke portie verse Hollandse groenten. Zoals bij oma vroeger :)

Glutenvrij Ingrediënten

Beemsterlant's varkenvlees, tijm, ui, witte wijn, champignons, cepes, groentebouillon, knoflook, noilly prat, room, kriel, zonnebloemolie, peterselie, olijfolie, spruitjes, tuinerwt, sperzieboon, bospeen, zout, peper.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rollade met de saus afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord en de kriel met de groenten onafgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Excuses voor de plastic bakjes bij sommige van de rollades. Ik heb helaas een tekort aan schalen. Let op dat dezes schalen niet in de oven kunnen.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de rollade met de saus afgedekt en de kriel met de groenten onafgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen).

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Visburger met wortelfrietjes
Kindergerecht

Visburger met wortelfrietjes

Details

Een zelf ontwikkelde visburger, die ik maak van verse vis, verse kruiden, zoals peterselie en basilicum en een vleugje parmezaanse kaas. Met een volkoren knapperig broodje, paprika-mais salade, komkommerdip en wortelfrietjes. Aanvallen maar! Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Verse witte vis, wortel, komkommer, rode paprika, mais, parmezaanse kaas, panko, rijstebloem, gepasteuriseerd ei, peterselie, citroen, Griekse yoghurt, honing, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm burger op bakpapier 10-15 minuten en de frietjes op bakpapier 10 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Verwarm broodje 5 min in oven of in broodrooster. Serveer met de salade en de komkommerdip.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm burger op bakpapier 1 minuut en de frietjes op bakpapier onafgedekt 2 minuten (1 persoon) tot 4 minuten (2 of meer personen). Verwarm broodje in broodrooster. Serveer met de salade en de komkommerdip.

Uitverkocht voor deze dag
Tomaten basilicumsoep
Voorgerecht

Tomaten basilicumsoep

Details

Een volle tomatensoep van verse zoete tomaten en basilicum. Deze soep is vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaat, tomatenpuree, zongedroogde tomaat, witte ui, knoflook, basilicum, groentebouillon.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag