MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Pepernoten cheesecake
Vegetarisch nagerecht

Pepernoten cheesecake

Details

Op pakjesavond een lekker fris Sinterklaastoetje met knapperige bodem van zelfgemaakte pepernoten.

Ingrediënten

Bloem, roomboter, kaneel, piment, nootmuskaat, kruidnagel, foelie, peper, suiker, roomkaas, gepasteuriseerd ei, citroen.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Thaise viskoekjes
Visgerecht

Thaise viskoekjes

Details

Op naar Thailand met deze pittige viskoekjes die ik maak van verse vis, veel verse kruiden, bosui en wat limoen. Ik bak ze in de oven en daarmee zijn ze een stuk minder vet. De koolsla van veel verschillende stevige groenten is knapperig en fris door de verse Thaise basilicum. Erbij serveer ik aangemaakte volkoren rijst (vernieuwd recept!) en een zelfgemaakte friszoete chilidip, die perfect smaak met de viskoekjes en de koolsla.

Ingrediënten

Verse visfilet van kabeljauw, koolvis en schol, wortel, rode en witte kool, venkel, haricots verts, taugé, rode ui, komkommer, radijs, verse koriander, bosui, verse munt, Thaise basilicum, Thaise rode currypasta, zilvervliesrijst, basmatirijst, pinda, limoensap, limoenblad, citroengras, palmsuiker, tarwebloem, gepasteuriseerd scharrelei, glutenvrije sojasaus, komijn, steranijs, kaneel, rode peper, witte wijnazijn, knoflook, vissaus, zonnebloemolie, peper en zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst en viskoekjes afgedekt 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten. Serveer met de frisse Thaise dip voor bij de viskoekjes en bij de salade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de rijst en de viskoekjes (2 pp) afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de frisse Thaise dip voor bij de viskoekjes en bij de salade (koud).

Leuk om te weten

De chilisaus maken we zelf en heeft een friszoete smaak die goed past bij de pittige viskoekjes.
Uitverkocht voor deze dag
Paddenstoelen risotto
Vegetarisch gerecht

Paddenstoelen risotto

Details

Deze smeuïge risotto, die ik maak met goede kwaliteit Carnaroli rijst, zit boordevol gebakken paddenstoelen. De beetgare doperwtjes en de pittige rucola geven een lekkere bite. Erbij geef ik een klassieke Italiaanse salade met cherrytomaatjes, mozzarella en een frisse basilicumdressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Carnaroli rijst, eekhoorntjesbrood, oesterzwammen, kastanjechampignons, champignons, rucola, romaanse sla, cherry tomaat, doperwt, witte ui, knoflook, mozzarella, Parmezaanse kaas, pecorino, biologische groentebouillon, witte wijn, truffelolie, basilicum, peterselie, bieslook, citroen, ingekookte vermouth, zelfgemaakte basilicumdressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, basilicum, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose, mosterd, selderij, sulfiet.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Roer af en toe door. Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de risotto afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ik blus de risotto met vermouth en laat die helemaal inkoken. Dit geeft een zoetige smaak aan de rijst.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Saltimbocca met arancini
Luxegerecht

Saltimbocca met arancini

Details

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken van mals kalfsvlees bedekt met plakjes prosciutto crudo (Italiaanse ham) en verse salie. De kalfsentrecote (beter leven 2 sterren) bakken we in de pan goudbruin en je krijgt er saus met gebakken paddenstoelen bij. Arancini lijken qua uiterlijk op bitterballen, alleen maken we ze van smeuïge risotto met tomaat, kappertjes en Parmezaanse kaas. De terrine van tomaat, gegrilde aubergine en buffelmozzarella op een bedje van knapperige rucola maakt dit luxe gerecht compleet.

Ingrediënten

Kalfsentrecote (beter leven 2 sterren), prosciutto crudo, arancini (risottorijst, Parmezaanse kaas, tomaat, tarwe, gist, suiker, mais, extra vergine olijfolie, witte wijn, kappertjes, basilicum, peterselie, peper, nootmuskaat, zout), kastanje champignons, witte ui, aubergine, trostomaat, rucola, verse salie, basilicum en peterselie, buffelmozzarella (rauwmelkse kaas), roomboter, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), ingekookte witte wijn, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper&zout

Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, selderij, sulfiet.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal saltimbocca met bakpapier uit de schaal en laat buiten de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur komt. Verwarm arancini (2 pp) op bakpapier 10 min. Verwarm paddenstoelensaus afgedekt 10 min (1 persoon) tot 20 min (2 personen of meer personen) en leg dan de saltimbocca met bakpapier erop en verwarm nog 5 min onafgedekt. Wil je het vlees well done, dan verwarm je het 8 -10 min. Serveertip voor de terrine (koud): haal deksel eraf en stort op de kop op je bord, zodat de rucola onderop komt.

Magnetron 5 minuten 750W

Haal saltimbocca met bakpapier uit de schaal en laat buiten de koelkast. Verwarm arancini (2 pp) op bakpapier 1 tot 2 min. Verwarm de paddenstoelensaus afgedekt 2-3 min (1 persoon) tot 3-5 min (2 of meer personen). Leg de saltimbocca met bakpapier erbij en verwarm onafgedekt 30 seconden tot 1 minuut. Let op: het vlees wordt snel taai in magnetron, voorkeur oven. Zie serveertip van de terrine bij oven.

Uitverkocht voor deze dag
Rijkgevulde erwtensoep
Klassieker

Rijkgevulde erwtensoep

Details

Mijn favoriete wintergerecht uitgewerkt als een maaltijdsoep. Ik maak de soep volgens traditioneel recept en serveer het met roggebrood, katenspek en mosterd. Geniet ervan!

Ingrediënten

Spliterwten, selderijblad, prei, wortel, witte ui, knoflook, knolselderij, aardappel, buikspek, katenspek, rookworst van Beemsterlant's varken, roggebrood, grove mosterd, roomboter, peper en zout.

Opwarmen

Magnetron 4 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de ertwensoep in kom of in het soepbakje met deksel los erop in de magnetron tot heet. Of verwarm in pan door langzaam te laten verwarmen en niet te laten koken. Serveer met het roggebrood.

Leuk om te weten

Op het roggebrood smeer ik wat roomboter gemengd met mosterd, dit combineert perfect met de erwtensoep.
Uitverkocht voor deze dag
Indiase linzensoep
Vegetarisch voorgerecht

Indiase linzensoep

Details

Lekker gezond is deze vegetarische soep, vol van gestoofde groenten, zoete aardappel, rode linzen en specerijen. Licht pittig van smaak. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode linzen, bloemkool, zoete aardappel, aardappel, witte ui, tomaat, knoflook, doperwten, bladspinazie, gember, verse tijm en koriander, rode peper, citroensap, kaneel, mosterdzaad, piment, kardemom, kerrie massala (korianderzaad, kurkuma, komijn, mosterdzaad, nigella, fenegriek, peper), glutenvrije sojasaus, witte wijnazijn, suiker, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper en zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag