MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Panna cotta met rode bessen
Nagerecht

Panna cotta met rode bessen

Details

Een heerlijk dessert met frisse panna cotta en onderop een coulis van rode bessen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode bessen, room, suiker, citroenschil, kaneelstok, melk, gelatine

Dit gerecht bevat koemelk, lactose.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Daging smoor
Vleesgerecht

Daging smoor

Details

Daging smoor is geurig gesmoord rundvlees uit de Javaanse hoek. Met de specifieke specerijen zoals nootmuskaat en kruidnagel en door de (glutenvrije) ketjap krijgt het stoofvlees een diepe en lichtzoete, verwarmende smaak. Met knapperige sambal boontjes en luchtige volkoren rijst.

Glutenvrij Ingrediënten

Rundersukade (beter leven 2 sterren), sperziebonen, rode paprika, witte ui, knoflook, zilvervliesrijst, basmatirijst, verse citroengras en gember, sambal badjak, korianderzaad, nootmuskaat, kruidnagel, laos, tamarinde, glutenvrije ketjap manis, rode peper, kokosmelk, zonnebloemolie, peper&zout.

Dit gerecht bevat soja, sulfiet.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de daging smoor en rijst met boontjes afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de daging smoor en de rijst met boontjes afdekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Tamarinde geeft een frisse smaak aan gerechten en het zuur erin helpt mee om vlees tijdens stoven mooi zacht te krijgen.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Pulled mushroom tortilla's
Veganistisch gerecht

Pulled mushroom tortilla's

Details

Dit gerecht zit vol spannende smaken! Van oesterzwammen en kastanje champignons maak ik 'pulled mushrooms" in onze eigen gerookte barbecuesaus. Erbij geef ik een rijkgekleurde rijstsalade met ingemaakte rode kool en in een apart bakje verse koriander voor de liefhebber. Met deze smaakbommetjes vul je kleine tortilla's. Het hele gerecht is 100% plant based (veganistisch). Eet smakelijk!

Ingrediënten

Oesterzwammen, kastanje champignons, paprika, tomaten, rode kool, witte en rode ui, wortel, radijs, bosui, knoflook, limoen, verse koriander (in apart bakje!), kidneybonen, kikkererwten, zwarte bonen, rode camarque rijst, mais, soft tortilla's (bevat tarwe), harissa, ketchup, tomatenpuree, ahornsiroop, paprikapoeder, witte wijnazijn, glutenvrije sojasaus, suiker, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), tamarinde, tabasco, laurier, chilipoeder, tijm, rozemarijn, kurkuma, piment, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat gluten, soja, sulfiet.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten de tortilla's erbij. Serveer met de verse koriander (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen met de rijst afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de tortilla's afgedekt tussen 2 borden 1 minuut. Serveer met de verse koriander (koud).

Leuk om te weten

Paddenstoelen bevatten eiwitten en samen met de verschillende bonen, volkoren rijst en kikkererwten is dit een eiwitrijk en vezelrijk gerecht.
Uitverkocht voor deze dag
Saltimbocca met arancini
Luxegerecht

Saltimbocca met arancini

Details

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken van mals kalfsvlees bedekt met plakjes prosciutto crudo (Italiaanse ham) en verse salie. De kalfsentrecote (beter leven 2 sterren) bakken we in de pan goudbruin en je krijgt er saus met gebakken paddenstoelen bij. Arancini lijken qua uiterlijk op bitterballen, alleen maken we ze van smeuïge risotto met tomaat, kappertjes en Parmezaanse kaas. De terrine van tomaat, gegrilde aubergine en buffelmozzarella op een bedje van knapperige rucola maakt dit luxe gerecht compleet.

Ingrediënten

Kalfsentrecote (beter leven 2 sterren), prosciutto crudo, arancini (risottorijst, Parmezaanse kaas, tomaat, tarwe, gist, suiker, mais, extra vergine olijfolie, witte wijn, kappertjes, basilicum, peterselie, peper, nootmuskaat, zout), kastanje champignons, witte ui, aubergine, trostomaat, rucola, verse salie, basilicum en peterselie, buffelmozzarella (rauwmelkse kaas), roomboter, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), ingekookte witte wijn, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper&zout

Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, selderij, sulfiet.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal saltimbocca met bakpapier uit de schaal en laat buiten de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur komt. Verwarm arancini (2 pp) op bakpapier 10 min. Verwarm paddenstoelensaus afgedekt 10 min (1 persoon) tot 20 min (2 personen of meer personen) en leg dan de saltimbocca met bakpapier erop en verwarm nog 5 min onafgedekt. Wil je het vlees well done, dan verwarm je het 8 -10 min. Serveertip voor de terrine (koud): haal deksel eraf en stort op de kop op je bord, zodat de rucola onderop komt.

Magnetron 5 minuten 750W

Haal saltimbocca met bakpapier uit de schaal en laat buiten de koelkast. Verwarm arancini (2 pp) op bakpapier 1 tot 2 min. Verwarm de paddenstoelensaus afgedekt 2-3 min (1 persoon) tot 3-5 min (2 of meer personen). Leg de saltimbocca met bakpapier erbij en verwarm onafgedekt 30 seconden tot 1 minuut. Let op: het vlees wordt snel taai in magnetron, voorkeur oven. Zie serveertip van de terrine bij oven.

Uitverkocht voor deze dag
Orzo met spinazie en cherrytomaatjes
Vegetarisch kindergerecht

Orzo met spinazie en cherrytomaatjes

Details

Orzo is een rijstvormige pasta, die ik het beste vergelijk met een combinatie tussen pasta en rijst. Het is vrij stevig en vult goed. De verse bladspinazie en cherrytomaatjes zorgen voor een kleurrijk en gezond geheel. Het gerecht maakt ik af met geroosterde amandelen én Parmezaanse kaas, dat ervoor zorgt dat het gerecht heerlijk smeuïg wordt. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Orzo pasta (harde tarwe), bladspinazie, cherrytomaatjes, witte ui, knoflook, roomboter, Parmezaanse kaas, amandelschaafsel, paprikapoeder, oregano, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper en zout.

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, noten.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal amandelschaafsel uit de schaal. Verwarm de orzo afgedekt met het plastic folie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met het amandelschaafsel.

Oven 30 minuten 200°C

Haal amandelschaafsel uit de schaal. Verwarm de orzo afgedekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met het amandelschaafsel.

Leuk om te weten

In tegenstelling tot normale pasta wordt orzo niet gemaakt van bloem en ei maar van griesmeel van harde tarwe. De griesmeel wordt gekneed met koud water en vervolgens gedroogd.
Uitverkocht voor deze dag
Aardappel mosterdsoep
Vegetarisch voorgerecht

Aardappel mosterdsoep

Details

Deze soep is zacht met aardappel en verschillende groene groenten zoals prei en broccoli. De mosterd proef je subtiel. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardappel, prei, broccoli, andijvie, bladspinazie, doperwt, witte ui, verse bieslook, melk, grove en dijonmosterd, witte wijnazijn, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, biologische groentebouillon, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag