Paddenstoelen risotto
Vegetarisch gerecht

Paddenstoelen risotto

Details

Deze smeuïge risotto, die ik maak met goede kwaliteit Carnaroli rijst, zit boordevol knapperig gebakken paddenstoelen. De beetgare doperwtjes en de pittige rucola geven een lekkere bite. Erbij geef ik een klassieke Italiaanse salade met buffalo mozzarella en frisse dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Carnaroli rijst, eekhoorntjesbrood, diverse paddenstoelen, rucola, romaanse sla, tomaat, doperwt, witte ui, knoflook, buffalo mozzarella, parmezaanse kaas, biologische groentebouillon, witte wijn, basilicum, tijm, peterselie, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Roer af en toe door. Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor eventuele plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de risotto afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ik blus de risotto met witte wijn en laat die helemaal inkoken. Dit geeft een zoetige smaak aan de rijst.
  • Glutenvrij

Deze dag kook ik ook...

Mexican pulled chicken
Vleesgerecht

Mexican pulled chicken

Details

We trappen deze Mexicaanse week af met dit authentieke Mexicaanse gerecht. Deze zachte taco's gevuld met pulled chicken en kidneybonen vind je overal op de straten in Mexico. Ik serveer er een knapperige salade bij en verse guacamole. Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Bloemtortilla, scharrel kippendijbeen, tomaat, kidneybonen, avocado, ijsbergsla, komkommer, limoen, bosui, rode ui, witte ui, knoflook, crème fraîche, rode peper, chipotle peper, koriander, gerookte paprika, tabasco, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 8 minuten 750W

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud).

Leuk om te weten

Vul de taco's met de warme pulled chicken, sla en guacamole, oprollen en eten maar!
Blanquette de veau
Luxegerecht

Blanquette de veau

Details

Over dit klassieke Franse gerecht zou ik heel veel willen vertellen, Blanquette is een witte saus, romig en vol smaak en gemaakt van de kippenfond waarin eerst goede kwaliteit scharrelkalfsvlees met een bouquet van tijm, laurier en kruidnagel in wordt gestoofd.' Traditioneel serveer ik dit luxe gerecht met verse ajuintjes (kleine uitjes) en witte paddenstoelen en omdat ik het leuk vind om ook kleur toe te voegen met bospeentjes en tuinerwt. Met een pilav van basmatirijst en wilde rijst en verse peterselie. Bon appetit!
(anders dan op de foto)

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkalfsvlees, kippenfond, tijm, kruidnagel, laurier, citroen, kleine uitjes, tuinerwt, bosui, bospeen, paddenstoelen, peterselie, room, creme fraiche, boter, basmatirijst, wilde rijst, extra vergine olijfolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de blanquette de veau en de rijst beide afgedekt met ovenbestendig bord of aluminium 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de blanquette de veau en de rijst beide afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

  • Glutenvrij
Groentetaart met kaasfondue
Klassieker

Groentetaart met kaasfondue

Details

Klassiek genieten met dit groentetaartje. Deze groentetaart maak ik met een ratatouille van verschillende groenten. De kaasfondue is licht pittig door de tallegio kaas en smaakt zó goed bij de taart. Je krijgt er een kruidensla bij.

Ingrediënten

Rode paprika, pastinaak, aardappel, zoete aardappel, haricots verts, courgette, aubergine, tomaat, sla, witte ui, knoflook, bladerdeeg, Tallegiokaas, boerenkaas, melk, roomboter, tomatenpuree, witte suiker, bieslook, peterselie, dille, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm op het bakpapier de strudels 15 tot 20 minuten. Schep de kaasfondue over in ovenbestendig schaaltje en verwarm de laatste 5 tot 10 minuten mee. Serveer met salade & dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm op het bakpapier de strudels 2 tot 6 minuten. Verwarm de kaasfondue de laatste 1 tot 2 minuten mee. Serveer met salade & dressing (koud).

Leuk om te weten

Ik bak de groenten voor de ratatouille eerst kort en stoof ze daarna in de oven, allemaal apart, zodat ik precies in de gaten kan houden wanneer welke groente klaar is.
Broccolisoep met aardappel
Voorgerecht

Broccolisoep met aardappel

Details

Deze vegetarische soep is heerlijk; vol met zacht gestoofde ui, broccoli en aardappel. Puur en vol van smaak. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
  • Glutenvrij
Baklava
Nagerecht

Baklava

Details

Naar een Egyptisch familierecept van Naiem, een duizendpoot in mijn keuken. Een heerlijke lekkernij voor na het eten, of bij de koffie:-).

Ingrediënten

Filodeeg, honing, kristalsuiker, hazelnoten, amandel, walnoten, roomboter, kaneel, zout.