MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Boterzachte lamsrollade
Luxegerecht

Boterzachte lamsrollade

Details

Deze rollade van weide lam gaart met rozemarijn urenlang in de oven, totdat het vlees boterzacht is. Van het braadvocht maken we vervolgens een jus. Speciale aandacht voor de groene kruiden stamp: ik maak een kruidenpistou van peterselie, dille en basilicum en meng dat door de gestampte gestoomde aardappeltjes. Met superverse groenten rechtstreeks van de veiling en door ons op 3 manieren bereid: geroosterde spitskool, gesmoorde gele biet en geblancheerde worteltjes.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsrollade van de nek, wortel, paarse spitskool, gele biet, aardappel, basilicum, dille, peterselie, citroentijm, knoflook, bieslook, rozemarijn, munt, honing, witte wijnazijn, suiker, melk, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lamsrollade met jus en de groenten met puree beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de lamsrollade met jus en de groenten met puree beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Let op: de rollade viel na het roosteren en bij het snijden wat uit elkaar en daarom is het niet 1 stuk zoals op de foto.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag