Oud-Hollandsche griesmeelpudding
Nagerecht

Oud-Hollandsche griesmeelpudding

Details

Een toetje zoals ik vroeger bij oma kreeg, maar nu met mijn eigen touch: ik maak de griesmeel fris door wat citroenschil en vanillestok mee te koken. Onderop komt een laagje huisgemaakte rode bessencoulis. Bevat gluten en lactose.

Ingrediënten

Melk, griesmeel, kristalsuiker, rode bessen, rozijnen, citroen, vanillepeul.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Kip tajine met olijven

Details

Dit Marokkaanse gerecht is geurig en vol van smaak. De scharrelkippenpoten marineer ik met Arabische kruiden en specerijen en smaken goed in dit stoofgerecht met ingemaakte citroen, geroosterde bloemkool, venkel en olijfjes. Met een rulle couscous vol verse kruiden.

Ingrediënten

Scharrelkip, couscous, venkel, bloemkool, wortel, venkel, witte ui, knoflook, zwarte en groene olijven, ingemaakte citroen, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foulie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), yoghurt, peterselie, dille, bieslook, munt, koriander, saffraan, korianderzaad, komijn, gember, ras el hanout, chili, extra vierge olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De kip en de couscous beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in ovenschaal 15-20 minuten verwarmen (1 persoon) tot 20-30 minuten.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de kip en de couscous beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De ingemaakte citroen geeft een frisse smaak aan dit gerecht.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Vegetarisch gerecht

Paddenstoelen stroganoff

Details

Een puur vegetarisch gerecht. De paddenstoelen worden kort gebakken en stoven we daarna met een beetje rode wijn, tomaten en flink wat karwijzaad. Het beetje zure room geeft een frisse twist aan de saus. Met gestoomde basmati rijst en frisse remoulade salade van knolselderij en kappertjes met yoghurtdressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Basmati rijst, wilde rijst, bospaddestoelen, knolselderij, wortel, witte ui, zure room, tomatenpuree, biologische groentebouillon, rode wijn, mosterd, kappertjes, yoghurt, honing, augurk, zelfgemaakte mayonaise (van gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn en mosterd), karwijzaad, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm in ovenschaal de stroganoff met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 2 en meer persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen

Magnetron 750W

Verwarm de stroganoff met de rijst afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

In dit gezonde gerecht zit heel veel groenten met alle paddenstoelen, en knolselderij.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Zweedse gehaktballetjes

Details

Typisch Zweeds! Deze balletjes maak ik volgens authentiek recept, met veel verse kruiden en gemalen pimentbes. De smaakvolle saus zit vol cranberry's met flink wat zwarte peper en is zacht door de crème fraîche (maar niet vet). Je krijgt er luchtige aardappelpuree bij en een frisse Zweedse salade met dille en venkel.

Ingrediënten

Scharrelvarkensgehakt, scharrelrundergehakt, aardappel, venkel, komkommer, diverse slasoorten, melk, roomboter, crème fraîche, gepasteuriseerd scharrelei, bloem, gemalen pimentbes, citroen, bacon, dille, bladpeterselie, bieslook, creamcrackers, cranberry, kristalsuiker, mosterd, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foulie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), zelfgemaakte dressing (bevat mosterd, gepasteuriseerd eigeel, worcestersaus en tabasco), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm balletjes en puree afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 25-30 min (2 of meer personen). Verwarm saus in magnetron 1-2 min, of in een pannetje 5-10 min. Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen

Magnetron 750W

Verwarm puree met balletjes afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 3-6 min (2 of meer personen). Verwarm de saus 1-2 min. Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De flinke hoeveelheid dille en peterselie geeft samen met de piment de specifieke 'Zweedse' smaak aan de balletjes.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Vegetarische gevulde pizza

Details

Een lekker en gezond kindergerecht en ideaal voor moeilijke eters die niet van groenten houden. De kleingesneden stukjes wortel en courgette zitten verstopt in de tomatensaus en daar vullen we de pizza mee. Een soort calzone is dit, met er bovenop geraspte kaas. Deze gevulde pizza bakken we af in de oven. Met een salade van kleingesneden groenten en honingdressing.

Ingrediënten

Tomaat, wortel, courgette, paprika, ijsbergsla, witte ui, parmezaanse kaas, bloem, gist, honing, zelfgemaakte dressing (bevat worcestersaus, mosterd, tabasco, gepasteuriseerd ei, kerrie, zonnebloemolie, ui, azijn, groentebouillon), rozemarijn, tijm, oregano, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 15 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de gevulde pizza 10 minuten op het bakpapier. Serveer met de salade en honingdressing (koud).

Magnetron 3 minuten 750W

Verwarm de gevulde pizza 3 minuten op het bakpapier. Serveer met de salade en honingdressing (koud).

Leuk om te weten

Onze oven blijft goed op een stabiele, hoge temperatuur. Dat is essentieel voor een knapperige en doorbakken pizza.
Uitverkocht voor deze dag
Voorgerecht

Arabische linzensoep (vegan)

Details

Een stevige en pittige Arabische soep met rode linzen, gekruid met mijn eigen Libanese 7-kruidenmengsel en met veel gepofte groenten en ingemaakte citroenschil. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode linzen, aubergine, zoete aardappel, courgette, tomaat, ui, knoflook, biologische groentebouillon, komijnzaad, korianderzaad, chili, ras el hanout, ingemaakte citroen, peterselie, zelfgemaakt 7-kruidenmengsel (bevat: piment, peper, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma, gember).
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.