MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Indiase bhaji met sag aloo
Veganistisch gerecht

Indiase bhaji met sag aloo

Details

Ik ben fan van de Indiase keuken en ook dit gerecht is een voorbeeld van de rijke keuken daar. Bhaji's zijn groentebeignets, die ik maak met kikkererwtenmeel. Ze zijn mooi knapperig en niet vet. Sag aloo is een licht-pittige curry van spinazie en gestoomde aardappel. De knapperige salade maak ik met onder andere gele paprika, witte kool en kokos. Samen met de vegan yoghurtdip is dit een lekkere en gezonde veganistische maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardappel, spinazie, witte kool, wortel, gele paprika, tuinerwt, komkommer, knoflook, verse gember en geelwortel, klapper (gemalen kokos), mango chutney, limoensap, rozenwater, kikkererwtenmeel, sojayoghurt, gist, rijstmeel, citroensap, kurkuma, komijnzaad, mosterdzaad, suiker, chilipoeder, groene en rode peper, zelfgemaakte garam masala (korianderzaad, komijnzaad, groene kardemom, zwarte peper, kaneel, venkelzaad, laurier, kruidnagel), gekonfijte citroen, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat mosterd, soja, sulfiet.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de sag aloo (aardappel/spinazie) afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Verwarm de bhaji's (2 pp) onafgedekt 10 minuten op het bakpapier. Serveer met de dip en salade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Haal de bhaji's (2 pp) met bakpapier uit de schaal. Verwarm de sag aloo (aardappel/spinazie) afgedekt met het plasticfolie 2-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Verwarm de bhaji 1 min op het bakpapier (deze wordt niet knapperig in de magnetron). Serveer met de dip en salade (koud).

Leuk om te weten

Wist je dat sag aloo letterlijk 'spinazie aardappel' betekent? Het gerecht kom oorspronkelijk uit Punjab en wordt traditioneel met mosterdblad gegeten in plaats van spinazie.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Griekse souvlaki
Vleesgerecht

Griekse souvlaki

Details

Ik droom graag weg naar zomerse vakantieoorden en met deze authentieke Griekse dish lukt dat heel aardig! De kip marineren we een nachtje met onder andere oregano, citroen en knoflook en grillen we goudbruin. De volkoren rijst maak ik aan met een typische Griekse tomatensaus, waarin naast ingekookte witte wijn, ook kaneel, laurier en salie zit. Erbij geef ik een rijke salade met kalamata olijven en witte kaas en natuurlijk tzatziki, de beroemde Griekse yoghurt & komkommer dip. Geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), tomaat, paprika, verse munt, dille, peterselie en salie, komkommer, rode en witte ui, knoflook, witte kaas, kalamata olijven, zilvervliesrijst, basmati rijst, kaneel, tijm, chilipeper, oregano, paprikapoeder, rozemarijn, citroensap, laurier, ingekookte witte wijn, Griekse yoghurt, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, zout, zwarte peper.

Dit gerecht bevat koemelk, lactose, selderij, sulfiet.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst met kip afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en tzatziki.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de rijst met kip afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en tzatziki.

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Boterzachte lamsschenkel
Luxegerecht

Boterzachte lamsschenkel

Details

Klassiek Frans dineren met boterzachte lamsschenkel. Ik rooster de schenkel eerst op hoge temperatuur en daarna gaart dit mooie vlees urenlang in een saus van rode wijn, verse tijm en rozemarijn. De luchtige aardappel mousseline maken we af met verse basilicum en extra vergine olijfolie. De ratatouille van onder andere aubergine en courgette en de in een apart bakje meegeleverde muntsaus maken dit luxe gerecht helemaal af.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsschenkel (beter leven 2 sterren), aardappel, wortel, witte en rode ui, rode paprika, courgette, aubergine, tomaat, bleekselderij, verse tijm, rozemarijn, munt, basilicum, dille en peterselie, dijonmosterd, knoflook, melk, rode wijn, kalamata olijven, suiker, balsamico azijn, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lamsschenkel en ratatouille met puree afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 20-35 min (2 of meer personen). Serveer het vlees met de muntsaus.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de lamsschenkel en ratatouille met puree afgedekt met het afdekfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-8 min (2 of meer personen). Serveer het vlees met de muntsaus.

Leuk om te weten

De dip maak ik van lang ingekookte balsamico azijn, met verse munt.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Rijke ratatouillesoep
Voorgerecht

Rijke ratatouillesoep

Details

Deze soep is goed gevuld door onder andere de tomaat, aubergine en prei die ik gebruik. De midden-oosterse specerijen, zoals komijn, kaneel en karwijzaad, geven de soep een diepere smaak. 500 ml, voldoende voor 2 borden

Ingrediënten

Tomaat, aubergine, wortel, knolselderij, prei, gele en rode paprika, citroenschil, verse rozemarijn en koriander, zilveruitjes, kappertjes, knoflook, ansjovis, kalamata olijven, gekonfijte citroen, ras el hanout (o.a. foelie, roos, kruidnagel, muskaat), karwijzaad, baharat kruiden (o.a. paprika, peper, korianderzaad, komijn, kaneel), chilipoeder, gedroogde ancho peper, rozijnen, tomatenpuree, rode wijnazijn, tarwebloem, suiker, biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper&zout
Uitverkocht voor deze dag
Honing walnoten cake
Vegetarisch nagerecht

Honing walnoten cake

Details

Ter gelegenheid van onze uitbreiding naar Leiden, ben ik op zoek gegaan naar lekkere honing van Leidse bodem. Die heb ik gevonden! Met deze koudgeslingerde Cronesteyns Hof honing van Leidse bloemen, maak ik deze frisse cake. Lekker na het avondeten, of gewoon bij de thee!

Ingrediënten

Cronesteyns Hof honing, walnoten, yoghurt, roomboter, verse eieren, vanille, bakmeel, basterdsuiker, zout

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, noten.
Uitverkocht voor deze dag