Mexicaanse groentesoep
Voorgerecht

Mexicaanse groentesoep

Details

Een lekker volle soep! Diverse bonen, veel groenten, hartig en licht pikant is deze Mexicaanse soep. Veganistisch en glutenvrij. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Koreaanse Bibimbap

Details

Bibimbap is een populair Koreaans gerecht wat letterlijk ‘gemixte rijst’ betekent. Gemaakt met ronde korrelrijst, knapperige groenten, ei, gekruid rundergehakt en gochujang, dit is een gefermenteerde rode peper-pasta. Iedere groente heeft zijn eigen bereidingswijze en we serveren alles apart in de schaal. Thuis mix je na het opwarmen de rijst met alle groenten, vlees, gebakken eitje en saus door elkaar.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelrundergehakt, sushirijst, rettich, wortel, taugé, bosui, spinazie, komkommer, knoflook, scharreleieren, sojasaus, kristalsuiker, gember, gochujang, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de schaal of schalen met rijst, groenten en gehakt afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Leg het koude eitje erop, hussel alles door elkaar met een beetje van de scherpe rode saus en schep de bimimbap (Koreaans voor gemengde rijst) op je bord.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de schaal of schalen met rijst, groenten en gehakt afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Leg het koude eitje erop, hussel alles door elkaar met een beetje van de scherpe rode saus en schep de bimimbap (Koreaans voor gemengde rijst) op je bord.

Leuk om te weten

De groenten rooster ik met sesamolie: dat geeft een authentieke sesamsmaak aan het gerecht.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Paddenstoelen risotto

Details

Deze smeuïge risotto, die ik maak met goede kwaliteit Carnaroli rijst, zit boordevol knapperig gebakken paddenstoelen. De beetgare doperwtjes en de pittige rucola geven een lekkere bite. Erbij geef ik een klassieke Italiaanse salade met buffalo mozzarella en frisse dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Carnaroli rijst, eekhoorntjesbrood, diverse paddenstoelen, rucola, romaanse sla, tomaat, doperwt, witte ui, knoflook, buffalo mozzarella, parmezaanse kaas, biologische groentebouillon, witte wijn, basilicum, tijm, peterselie, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Roer af en toe door. Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor eventuele plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de risotto afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ik blus de risotto met witte wijn en laat die helemaal inkoken. Dit geeft een zoetige smaak aan de rijst.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Klassieker

Gehaktballen met snijboontjes

Details

Deze gehaktballetjes van goede kwaliteit scharrelrund maken we volgens ons eigen recept met verse kruiden en specerijen. We roosteren ze in de oven, zo blijven ze mals en zijn ze niet vet. De verse snijbonen blancheer ik kort zodat de vitaminen goed behouden blijven en stoven we dan mee met een uitje en gebakken champignons. Met luchtige aardappelpuree en zelfgemaakte jus.

Ingrediënten

Scharrelrundergehakt, snijbonen, champignons, aardappel, witte ui, roomboter, mosterd, melk, scharrelei, broodkruim, nootmuskaat, dille, piment, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de puree met de balletjes en de snijbonen afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm voor de 1 persoon de jus in magnetron zonder deksel of in pannetje op het vuur.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de puree met de balletjes en de snijbonen afgedekt met het plasticfolie 2 tot 4 minuten (1 persoon) tot 4 tot 6 minuten (2 of meer personen). Verwarm voor de 1 persoon de jus in magnetron zonder deksel of in pannetje op het vuur.

Leuk om te weten

Ik bak de balletjes in de oven op 230 graden. Zo zijn ze mooi gaar en niet vet.
Uitverkocht voor deze dag
Kindergerecht

Groentelasagne

Details

Een lekker en gezond kindergerecht en ideaal voor moeilijke eters die niet van groenten houden. De kleingesneden stukjes wortel en courgette zitten verstopt in de tomatensaus en daar vullen we de lasagne mee. Erbovenop komt een laagje parmezaanse kaas, die we knapperig gratineren in de oven. Met een salade van ijsbergsla en komkommer en honingdressing.

Ingrediënten

Verse lasagnebladen (scharrelei, bloem), tomaat, wortel, courgette, paprika, ijsbergsla, witte ui, parmezaanse kaas, honing, zelfgemaakte dressing (bevat worcestersaus, mosterd, tabasco, gepasteuriseerd ei, kerrie, zonnebloemolie, ui, azijn, groentebouillon), rozemarijn, tijm, oregano, basilicum, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm lasagne afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm lasagne afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De saus van de lasagne breng ik op smaak met verse basilicum, die ik er pas op het laatst doorheen doe: zo behoudt de basilicum zijn smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Nagerecht

Marokkaanse couscouspudding

Details

Een bijzondere lekkernij is deze pudding, gemaakt van couscous, melk en saffraan en de bijzondere mix van kaneel, kardemon en steranijs. Met limoencoulis en atsina cress.

Ingrediënten

Couscous, melk, saffraan, limoen, suiker, zout, kaneel, steranijs, room, geleisuiker, atsinacress.
Uitverkocht voor deze dag