Zachte lamsschenkel
Luxegerecht

Zachte lamsschenkel

Details

Klassiek Frans dineren met boterzachte lamsschenkel. Ik rooster de schenkel eerst op hoge temperatuur en daarna gaart dit mooie vlees urenlang in een saus van rode wijn, tijm en rozemarijn. Gratin Dauphinois is de specialiteit geweest van het oude Dauphiné (een voormalige Franse provincie) en bestaat traditioneel uit dunne plakjes aardappelen, die samen met melk, room en Franse kruiden onder druk worden afgebakken in de oven. De ratatouille van onder andere aubergine en courgette en de in een apart bakje meegeleverde frisse muntsaus maken dit luxe gerecht helemaal af.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsschenkel, aardappel, wortel, witte ui, rode ui, rode paprika, courgette, aubergine, tomaat, bleekselderij, knoflook, koksroom, melk, rode wijn, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), laurierbladeren, tijm, rozemarijn, munt, basilicum, taggiasche olijven, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lamsschenkel en ratatouille afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Verwarm intussen de aardappel onafgedekt 20 min. Serveer het vlees met de muntsaus.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de lamsschenkel en ratatouille afgedekt met het plasi3-4 min (1 persoon) tot 4-8 min (2 of meer personen). Verwarm intussen de aardappel onafgedekt 2-3 minuten. Serveer het vlees met de muntsaus.

Leuk om te weten

De dip maak ik van lang ingekookte balsamico azijn, met verse munt.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Scaloppina met risotto
Vleesgerecht

Scaloppina met risotto

Details

Super smaakvol is dit Italiaanse gerecht! De scaloppina maken we van kip, die we zachtjes bakken in een beetje bloem en afblussen met verse citroensap en witte wijn. De verse salie die we toevoegen geeft samen met de frisheid van de citroen een heerlijke smaak aan de kip. Met confit byaldi, dit is een soort ratatouille van plakken tomaat, courgette en aubergine die we met rozemarijn en olijfolie op hoge temperatuur roosteren in de oven. Erbij krijg je Italiaanse risotto met een vleugje truffel en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Scharrelkipdijbeenfilet, bloem, verse citroen, verse salie, witte wijn, olijfolie, roomboter, aubergine, tomaat, gele en groene courgette, tijm, rozemarijn, knoflook, ui, risotto, parmezaanse kaas, biologische groentebouillon, basilicum, truffelolie, bleekselderij, peper, zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de groenten en de risotto met de kip beide afgedekt voor 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten 2 of meer personen. Verwarm het botersausje in magnetron zonder deksel voor 30 seconden tot 1 minuut of in pannetje tot het warm is en sprenkel dat over de kip op je bord.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de groenten en de risotto met de kip beide afgedekt voor 3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten 2 of meer personen. Verwarm het botersausje in magnetron zonder deksel voor 30 seconden tot 1 minuut of in pannetje tot het warm is en sprenkel dat over de kip op je bord.

Leuk om te weten

De botersaus is fris en lichtzurig van smaak door de flinke hoeveelheid verse citroensap die erdoor zit.
Uitverkocht voor deze dag
Portobello wellington
Vegetarisch gerecht

Portobello wellington

Details

Alsof het feest is! Deze krokante wellington is gevuld met een geroosterde portobello, fijngesneden paddenstoelen, pittige kaas en een vleugje truffel. Erbij krijg je een knapperige salade van spinazie met bleekselderij, appel en rozijn, aangemaakt met zelfgemaakte frisse dressing.

Ingrediënten

Portobello, diverse paddenstoelen, bleekselderij, knolselderij, spinazie, appel, knoflook, bladerdeeg, yoghurt, pecorino kaas, walnoten, verse tijm, verse bieslook, truffelolie, rasp en sap van citroen, rozijnen, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de wellington onafgedekt op het bakpapier 15-20 minuten (1 persoon), of 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud). Excuses voor de plastic bakjes bij de schalen, ik heb helaas een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de wellington onafgedekt 3 minuten (1 persoon), of 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

De portobello's (hele grote paddenstoelen) zorgen voor de stevige structuur van deze wellington.
Uitverkocht voor deze dag
Lentestamp met Italiaans gehaktbrood
Klassieker

Lentestamp met Italiaans gehaktbrood

Details

Ik maakte dit gehaktbrood in de beginjaren van Marleen Kookt. Nu maak ik het met nieuwe inspiratie graag opnieuw. Het is een echt Italiaans gekruid gehaktbrood, vol van smaak en smeuïg, met erin een hardgekookt ei. Erbij krijg je zoet geroosterde tomaatjes en een frisse groene stamppot boordevol groenten en verse kruiden. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Scharrelrundergehakt, scharrelvarkensgehakt, ontbijtspek, aardappel, champignons, groene kool, prei, rucola, tomaten, bleekselderij, wortel, ingemaakte paprika, witte ui, knoflook, melk, roomboter, parmezaanse kaas, scharrelei, taggliasche olijven, zongedroogde tomaten, witbrood, martini, basilicum, peterselie, bieslook, salie, rozemarijn, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stamppot met de tomaatjes en het gehaktbrood afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de stamppot met de tomaatjes en het gehaktbrood afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De tomaatjes rooster ik op lage temperatuur lang in de oven met veel kruiden en een beetje knoflook.
Uitverkocht voor deze dag
Mexicaanse groentesoep
Voorgerecht

Mexicaanse groentesoep

Details

Een lekker volle soep! Diverse bonen, veel groenten, hartig en licht pikant is deze Mexicaanse soep. Veganistisch en glutenvrij. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Carrot cake
Nagerecht

Carrot cake

Details

Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een topping met wat citroen. Mmm...

Ingrediënten

Wortel, appel, sinaasappelrasp, citroenrasp, ei, bruine basterdsuiker, kokos, walnoten, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie, boter, poedersuiker, roomkaas, vanille, nootmuskaat, kruidnagel, piment, kaneel, zout.
Uitverkocht voor deze dag