MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Macaroni & Cheese
Kindergerecht

Macaroni & Cheese

Details

Inmiddels een klassieker in mijn keuken. De taleggio, Parmezaanse kaas, mozzarella, nootmuskaat en oregano zorgen voor de rijke smaak van dit gerecht. Erdoor schep ik wat blokjes ambachtelijke gekookte ham. Ik gebruik volkoren macaroni, die is vezelrijk en past hier goed bij. Erbij krijg je knapperige sperziebonen.

Ingrediënten

Volkoren macaroni, sperziebonen, gekookte hamblokjes, bloem, roomboter, tallegio, Parmezaanse kaas, melk, mascarpone, mozzarella, oregano, nootmuskaat, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de macaroni afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de macaroni in ovenschaal afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Taleggio is een zachte, Italiaanse kaas. Het geeft de verfijnde smaak aan dit gerecht.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Griekse moussaka
Vleesgerecht

Griekse moussaka

Details

Waan je even in een pittoresk Grieks dorpje met deze authentieke moussaka! Het lamsgehakt laat ik lang pruttelen in de tomatensaus met kruiden en specerijen, zo krijgt alles veel smaak. Vervolgens maak ik met deze saus laagjes met geroosterde aubergine, plakjes aardappel en erop een bechamel van feta en yoghurt, waardoor dit gerecht niet machtig is. Met een frisse Griekse salade met pure dressing.

Ingrediënten

Lamsgehakt, linzen, aardappel, aubergine, witte ui, tomaten, knoflook, komkommer, sperziebonen, cherrytomaten, rode ui, feta, Griekse yoghurt, melk, gepasteuriseerd eigeel, roomboter, bloem, tomatenpuree, oregano, piment, kaneel, tijm, laurier, nootmuskaat, biologische groentebouillon, paprikapoeder, dille, munt, zwarte olijven, rode wijnazijn, honing, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de moussaka onafgedekt 15-20 minuten (1 persoon) of 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de moussaka onafgedekt gedurende 3-4 minuten (1 persoon), of 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De verse dille en munt in de salade geven een frisse smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Surinaamse roti met ei
Vegetarisch gerecht

Surinaamse roti met ei

Details

Dit is roti eten zoals dat bedoeld is: de roti eet je met curry, ei (die ik marineer in de saus), kruidig gestoomde aardappel en sperzieboontjes. De curry die ik bij de roti serveer is verwarmend en kruidig, waarbij de santen en klapper (beide termen voor verschillende vormen van kokos) dit gerecht een fijne kokossmaak geven.

Ingrediënten

Roti vel (tarwebloem, gele spliterwten, aardappelzetmeel, kerrie masala, zonnebloemolie, zout, suiker, rijsmiddel, voedingszuur), aardappel, sperzieboontjes, tomaat, witte ui, knoflook, scharrelei, gemalen kokos, santen (kokoscrème), tomatenpuree, glutenvrije ketjap manis, sambal brandal (rode peper, zonnebloemolie, sjalot, knoflook, bruine suiker, zout), biologische groentebouillon, garam masala (mosterdzaad, koriander, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), bosui, witte wijnazijn, palmsuiker, komijn, citroengras, kerrieblad, kerrie, gember, kaneel, mosterdzaad, kruidnagel, kurkuma, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry met aardappels en de boontjes beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste vijf minuten de roti erbij.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de curry met de aardappels en de boontjes afgedekt met het plasticfolie 4-6 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de roti tussen 2 borden 30 seconden tot 1 minuut.

Leuk om te weten

Roti wordt van oudsher met de handen gegeten: een afgescheurd stukje roti gebruik je als 'lepel' om de bijgerechten mee te eten.
Uitverkocht voor deze dag
Kip cassoulet met dragon
Klassieker

Kip cassoulet met dragon

Details

Een Franse cassoulet boordevol vezels, niet vet en met veel groenten? Jazeker! Dit nieuwe gerecht, geïnspireerd op een recept van Sergio Hermans (uit Smaakvrienden) bereid ik kip, kleine boontjes en met veel knapperige groenten zoals artisjok, sperzieboontjes en tomaat. De dragon geeft een frisse twist aan het gerecht. Met een luchtige aardappelpuree, kropsla en frisse dragondressing. Bon appétit!
Gerecht anders dan op de foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Kippendijfilet (beter leven 2 sterren), witte bonen, spinazie, dragon, tijm, knoflook, yoghurt, sperziebonen, artisjokhart, cherry tomaat, aardappel, melk, roomboter, gekonfijte citroen, kropsla, zelfgemaakte kippenfond (selderij, kipkarkas, ui, wortel, prei, kruidnagel, rozemarijn, tijm, jeneverbes, zwarte peper, laurier, foelie), gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, dijonmosterd, zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de cassoulet met de puree afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dragondressing.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de cassoulet met de puree afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dragondressing.

Leuk om te weten

Dragon is een geliefd kruid in de Franse keuken. Het heeft langwerpige blaadjes en heeft een peperachtige, bittere smaak en smaakt wat naar anijs.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Pittige zoete aardappelsoep
Veganistisch voorgerecht

Pittige zoete aardappelsoep

Details

Lekker pittig en boordevol groenten is deze 100% planted based (veganistische) soep. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Zoete aardappel, bloemkool, spinazie, tomaat, paprikapoeder, witte ui, rietsuiker, witte wijnazijn, bruine suiker, kurkuma, koriander, piment, knoflook, kaneel, gember, kerrie, tijm, rode peper, glutenvrije sojasaus, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Chipolata pudding
Vegetarisch nagerecht

Chipolata pudding

Details

Een romige chipolata pudding, geïnspireerd op een recept van Holtkamp.

Ingrediënten

Room, volle melk, yoghurt, gepasteuriseerde scharrelei, frambozen, suiker, bitterkoekjes (suiker, abrikozenpitten, eiwit, rijstmiddelen), rum, marasquin (kersenlikeur), gelatine
Uitverkocht voor deze dag