Macaroni & Cheese
Kindergerecht

Macaroni & Cheese

Details

Dit comfortabele pastagerecht komt uit het kookboek 'Kook met Jamie'. De taleggio, Parmezaanse kaas, mozzarella, nootmuskaat en oregano zorgen voor de rijke smaak van dit gerecht. Erdoor schep ik wat blokjes ambachtelijke gekookte ham. Ik gebruik volkoren macaroni, die is vezelrijk en past hier goed bij. Erbij krijg je tomatenketchup en gestoomde haricots verts.

Ingrediënten

Volkoren macaroni, gekookte ham, tallegio, Parmezaanse kaas, melk, mascarpone, mozzarella, oregano, nootmuskaat, haricots verts, huisgemaakte tomatenketchup (van: ui, venkel, bleekselderij, gember, knoflook, rode peper, koriander, kruidnagel, peper, tomaten, tomatenpuree, rode wijnazijn, bruine basterdsuiker).

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de macaroni afgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de ketchup.

Magnetron 750W

Verwarm de macaroni in ovenschaal afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen). Serveer met de ketchup.

Leuk om te weten

Pasta en kaas gerechten komen al vanaf de 14e eeuw voor in Italie. Mac & Cheese is tegenwoordig een favoriet kindergerecht in Engeland en de VS, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van kant en klaar uit de supermarkt.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Libanese kip fattee

Details

Inmiddels een 'klassieker' bij Marleenkookt. Dit gerecht is bij mij thuis ook favoriet met alle geurige smaken en de stevige structuur. Ik bouw laagjes met gestoofde rijst, stukjes geroosterde kip, zacht geroosterde aubergine en erbovenop een kruidige tomatensaus. Je krijgt er een frisse lichtpittige yoghurtdip en verse komkommersalade bij. Smakelijk eten!

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkipdijbeenfilet, gemalen kruidnagel, zwarte peper, olijfolie, honing, tomaten, knoflook, kaneelstok, basmatirijst,extra vergine olijfolie, ui, kikkererwten, aubergine, Griekse yoghurt, verse bladpeterselie, munt, pijnboompitten, komkommer, witte wijn azijn, dille, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip fattee 20 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen) afgedekt. Serveer met de yoghurtdop en komkommersalade. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de kip fattee afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de yoghurtdip en komkommersalade.

Leuk om te weten

De gewassen en geweekte rijst bak ik kort met een ui, die ik eerst gestoofd heb in wat roomboter samen met een kaneelstok. Daarna doe ik er bouillon en kikkererwten bij en de deksel op de pan. Na 10 minuten is de rijst zacht en geurig.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Vegetarisch gerecht

Groenten frittata met tricolore salade

Details

Ik maak deze smaakvolle frittata van veel verschillende soorten geroosterde groenten die ik samen met geklutst ei, verse kruiden, zwarte peper en pittige pecorino gril in een hete oven. Misschien niet zoals de Italianen het doen, maar wel erg lekker! Erbij krijg je een tricolore salade van roseval aardappel, haricot verts en ovengeroosterde tomaatjes die ik aanmaak met mijn eigen basilicumdressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Spinazie, gele wortel, oranje wortel, bloemkool, haricots verts, rode ui, biet, knolselderij, knoflook, bieslook, tijm, peterselie, pecorino, oude kaas, Parmezaanse kaas, gepasteuriseerd scharrelei, roseval aardappel, tomaat, zelfgemaakte lichte mayonaise,yoghurt, extra vergine olijfolie, basilicum, bieslook, zwarte peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 15 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de frittata onafgedekt 10-15 minuten op het bakpapier. Serveer met de salade. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 1 persoons frittata, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de frittata 3 tot 4 minuten (1 persoon uit de verpakking halen) tot 5-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade.

Leuk om te weten

Dit gerecht zit boordevol groenten die ik rooster of stoom.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Hutspot met gehaktbal en jus

Details

Lekker Hollands is deze klassieke hutspot, klaargemaakt met zachtgestoofde wortel en ui en kruimige aardappelen. De bal garen we in onze eigen jus en samen met de appelcompote is dit een heerlijk voedzame en winterse maaltijd.

Ingrediënten

Wortel, aardappel, ui, melk, boter, nootmuskaat, peper, zout, zelfgemaakte jus de veau, gehaktbal van Beemsterlant's varken, appel, steranijs, kaneelstok, vanillepeul.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de hutspot met de gehaktbal en jus afgedekt 15-20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de appelcompote.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de hutspot met de gehaktbal en jus afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de appelcompote.

Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Preisoep met truffel

Details

Vol zacht gestoofde prei, aardappel, groene kruiden, wat room en een vleugje truffel. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Truffel, aardappel, prei, witte ui, knoflook, biologisch groentebouillon, bieslook, koksroom.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Tiramisu

Details

Een klassieker! Ik ben zelf dol op dit Italiaanse dessert en maak 'm luchtig en met pure chocolade schaafsel erbovenop. Bevat gelatine en Amaretto.

Ingrediënten

mascarpone, amaretto, slagroom, espresso, suiker, eigeel, eiwit, lange vingers, gelatine
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.