MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Perzische gehaktballetjes
Vleesgerecht

Perzische gehaktballetjes

Details

Ik ben dol op de keuken uit het Midden-Oosten en Perzië en verzamel graag goede kookboeken uit die hoek. Sabrina Ghayour uit Iran heeft onlangs haar vierde kookboek uitgebracht - Bazaar - en de salades daarin zijn een lust voor het oog en de maag :) Deze salade vol knapperige groenten met frisse cranberry en geroosterde cashewnoten is absoluut de moeite waard om te proberen! Met kruidige kipgehaktballetjes naar Perzisch recept, rulle couscous en tahin yoghurtdip.

Ingrediënten

Kippengehakt (beter leven 2 sterren), wortel, radijs, witte kool, knolselderij, couscous, melk, kikkererwten, yoghurt, tahin (sesam), harissa (gegrilde rode paprika, rode peper, tomaat, ui, water, knoflook, suiker, olijfolie, azijn, zout, komijn, koriander), witte wijnazijn, honing, cranberry, kerrie, cashewnoot, peterselie, dille, munt, korianderzaad, komijnzaad, gekonfijte citroen, gepasteuriseerd ei, kaneel, piment, nootmuskaat, knoflook, chilipeper, citroensap, biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper, zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de balletjes met de couscous afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de balletjes met de couscous afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Ik wel couscous in afgekoelde groentebouillon, zo wordt het mooi rul en niet plakkerig.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Veggie ravioli
Vegetarisch gerecht

Veggie ravioli

Details

Een nieuw gerecht op het menu uit de Italiaanse keuken: verse ravioli gevuld met spinazie, ricotta en zwarte peper, met daarbij luxe gebakken paddenstoelen in een lichte kruidensaus. Met uitgebreide salade en basilicumdressing. Heerlijk puur en vol smaak!

Ingrediënten

Ravioli ricotta/spinazie (tarwebloem, ricotta, gepasteuriseerd scharrelei, Parmezaanse kaas, spinazie, aardappelvlokken, zout, peper), witte bundelzwam, king boleet, shi take, kastanjechampignon, champignon, gemengde sla, chioggia biet, knolselderij, wortel, radijs, basilicum, zonnebloempitten, pompoenpitten, witte ui, peterselie, tijm, rozemarijn, knoflook, olijfolie, Parmezaanse kaas, witte wijn, room, roomboter, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, dijon mosterd, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), crème fraîche, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper en zout

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de pasta afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Let op: in de oven kan de pasta wat droog worden, voeg daarom eventueel een eetlepel water toe per persoon voordat je het gaat verwarmen. Serveer met de salade en dressing.

Leuk om te weten

Ik werk graag met zaden en pitten en in voor deze salade rooster ik zonnebloempitten en pompoenpitten in de oven
Uitverkocht voor deze dag
Vlaamse stoof met krieltjes
Klassieker

Vlaamse stoof met krieltjes

Details

Uren gestoofd in donker bier, mosterd en appelstroop maakt dit vlees heerlijk zacht en met een volle zuurzoete smaak. Je krijgt er krieltjes en groene groenten (o.a. sperzieboontjes) bij. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Sukade van scharrelrundvlees, courgette, krieltjes, sperziebonen, witte ui, bruin bier, appelstroop, bruin brood, tijm, kruidnagel, laurier, mosterd, zelfgemaakte kalfsfond (selderij, kalfsbotten, ui, wortel, prei, kruidnagel, rozemarijn, tijm, jeneverbes, zwarte peper, laurier, tomatenpuree), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Stoofvlees en groenten met aardappel beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen) verwarmen.

Magnetron 6 minuten 750W

Stoofvlees, groente en aardappel beide afgedekt met het plasticfolie 3 tot 4 minuten (1 persoon), tot 4 - 6 minuten (2 of meer personen) verwarmen.

Leuk om te weten

De combinatie van zoet (appelstroop) en zuur (mosterd en bier) samen met de kruidnagel geeft dit vlees zo'n lekkere smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Kip aan een stokje met kleefrijst
Kindergerecht

Kip aan een stokje met kleefrijst

Details

Mild gemarineerde stukjes geroosterde kip aan een stokje, lichte en niet scherpe pindasaus, blokjes kleefrijst en frisse komkommersalade: geen bestek bij nodig zullen ze bij mij thuis zeggen:-).

Glutenvrij Ingrediënten

Kippendijfilet (beter leven 2 sterren), kleefrijst, komkommer, pindakaas, glutenvrije ketjap manis (suiker, zout, water, soja, kleurstof, zuurteregelaar), citroengras, witte ui, limoensap, Thaise rode currypasta (citroengras, rode peper, knoflook, zout, laos, kaffir limoen schil, ui, korianderzaad, kardemom), gember, limoenblad, kokosmelk, biologische groentebouillon, bieslook, rijstazijn, palmsuiker, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal de satésaus en de komkommer uit de schaal en verwarm die afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de satésaus zonder deksel 30 seconden tot 1 minuut. Serveer met de komkommer (koud).

Oven 20 minuten 200°C

Haal de satésaus en de komkommer uit de schaal en verwarm die afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 minuten (1 persoon) tot 15-20 minuten (2 of meer personen). Verwarm de satésaus zonder deksel 30 seconden tot 1 minuut in magnetron of in pannetje op het vuur tot warm. Serveer met de komkommer (koud).

Leuk om te weten

Kleefrijst is een rijstsoort die door de vele zetmelen na het koken aan elkaar plakt. Het wordt gebruikt voor bijvoorbeeld sushi, maar ook in de Thaise en Chinese keuken.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Tomaten basilicumsoep
Veganistisch voorgerecht

Tomaten basilicumsoep

Details

Een volle tomatensoep van verse zoete tomaten en basilicum. Deze soep is vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaten, zongedroogde tomaat, witte ui, knoflook, basilicum, biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Chipolata pudding
Vegetarisch nagerecht

Chipolata pudding

Details

Een romige chipolata pudding, geïnspireerd op een recept van Holtkamp.

Ingrediënten

Room, volle melk, yoghurt, gepasteuriseerde scharrelei, frambozen, suiker, bitterkoekjes (suiker, abrikozenpitten, eiwit, rijstmiddelen), rum, marasquin (kersenlikeur), gelatine
Uitverkocht voor deze dag