MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Wildzwijn lasagne
Vleesgerecht

Wildzwijn lasagne

Details

Het vlees van het wild zwijn marineer ik 2 nachten in rode wijn met jeneverbessen en rozemarijn, voordat ik het verder bereid tot zacht stoofvlees. Dit vormt de basis voor deze smaakvolle lasagne. Met frisse salade en gember mosterd dressing.

Ingrediënten

Wildzwijn, pompoen, knolselderij, rucola, ijsbergsla, bleekselderij, wortel, witte ui, knoflook, rode wijn, tomaten, rookspek, gedroogd Spaans pepertje, lasagnebladen (scharrelei, bloem), verse peterselie, oregano, tijm, rozemarijn, laurier, knoflook. jeneverbes, bloem, roomboter, melk, oude kaas, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, komkommer, pompoen, zelfgemaakte gember mosterd dressing (gembersiroop, zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 40 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne afgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30-40 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en frambozendressing.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de lasagne afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en frambozendressing.

Leuk om te weten

De salade bereid ik met verse ijsbergsla, rucola en gestoomde kleine blokjes pompoen en knolselderij.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Gepofte aubergine met saffraansaus
Vegetarisch gerecht

Gepofte aubergine met saffraansaus

Details

Deze zacht gepofte aubergine maak ik graag. De saffraansaus van yoghurt en sumak is fris en vol tegelijk en combineert goed met de warme smaak van de aubergine. Met een rijke salade van geroosterde groenten, volkoren bulgur, gebakken kikkererwten en feta, aangemaakt met vadouvan dressing.

Ingrediënten

Aubergine, wortel, pastinaak, knolselderij, zoete aardappel, gele biet, spinazie, volkoren bulgur, feta, kikkererwten, bieslook, peterselie, munt, dille, citroen, gekonfijte citroen, saffraan, sumak, kurkuma, foelie, vadouvan (bevat sesam en mosterd), korianderzaad, kerrie, komijnzaad, rozijnen, honing, olijven, Griekse yoghurt, pompoenpitten, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de aubergine met bakpapier uit de schaal als die op de salade ligt. Verwarm de aubergine (een halve pp) afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bulgursalade en de saffraansaus (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Haal de aubergine met bakpapier uit de schaal als die op de salade ligt. Verwarm de aubergine (een halve pp) afgedekt met het folie dat erop zit 3 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bulgursalade en de saffraansaus (koud).

Leuk om te weten

Geroosterde zoete aardappel is erg lekker in een salade en bevat veel vezels en verschillende vitaminen.
Uitverkocht voor deze dag
Thanksgiving Kalkoen Wellington
Luxegerecht

Thanksgiving Kalkoen Wellington

Details

Een heerlijk feestmaal is dit! Krokant deeg vul ik met goede kwaliteit kalkoengehakt, gebakken paddenstoelen, gestoofde kastanjes en frisse cranberries. In een apart bakje geef ik de zelfgetrokken jus. Met gestoofde en geroosterde seizoensgroenten en traditioneel een puree van zoete aardappel en verse tijm. Happy Thanksgiving!

Ingrediënten

Gehakt van kalkoendijbeenfilet (beter leven 2 sterren), kastanje champignons, kastanjes, wortel, spinazie, tuinerwt, zoete aardappel, aardappel, broccoli, witte ui, cranberry's, gepasteuriseerd ei, panko, bladerdeeg (tarwebloem), verse salie, roomboter, honing, verse tijm, zelfgemaakte jus met cranberry's (bevat oa kalfsbotten, selderij, verse tijm en rozemarijn, prei, brandy, mosterd, laurierblad, kruidnagel, jeneverbes, suiker, beurre noisette en cranberry's), extra vergine olijfolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Kalkoen en groenten met zoete aardappel puree beide afgedekt 5 minuten (1 persoon) tot 10-15 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Daarna bij 1 persoon de kalkoen uit de schaal halen en op bakpapier nog 10 minuten verwarmen, samen met de afgedekte groenten en puree. Vanaf 2 personen: de kalkoen niet meer afdekken en beide schalen tot 15 minuten verder verwarmen. Verwarm de jus in een pannetje of zet bakje in magnetron met deksel los erop tot warm.

Magnetron 750W

Kalkoen onafgedekt 2 minuten (1 persoon) tot 5 minuten (2 of meer personen) verwarmen, daarna de groenten met puree afgedekt 4 (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Jus met deksel los erop 1 minuut verwarmen.

Leuk om te weten

Kalkoengehakt is mooi mager en stevig van structuur.
Uitverkocht voor deze dag
Kibbeling met koolsla
Kindergerecht

Kibbeling met koolsla

Details

Deze kibbeling maak ik van verse visfilet en met een beetje bloem, ei en broodkruim maak ik een dun jasje eromheen. Ik bak de vis kort in hete zonnebloemolie, zodat het krokant en mals worden, maar niet vet. Met geroosterde aardappeltjes, koolsla en zelfgemaakte mayonaise.

Ingrediënten

Verse koolvis, aardappel, sla, komkommer, witte kool, wortel, appel, rozijn, peterselie, panko, gepasteuriseerd ei, bloem, paprikapoeder, zelfgemaakte mayonaise (gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, witte wijnazijn, mosterd), mango chutney, zonnebloemolie, peper, zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de kibbeling met bakpapier uit de schaal. Verwarm de aardappeltjes onafgedekt 10 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kibbeling 10 minuten op het bakpapier. Serveer met de mayonaise en koolsla.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de aardappeltjes en de kibbeling onafgedekt 2 minuten (1 persoon) tot 4 minuten (2 of meer personen). Serveer met de mayonaise en koolsla.

Uitverkocht voor deze dag
Preisoep met truffel
Vegetarisch voorgerecht

Preisoep met truffel

Details

Vol zacht gestoofde prei, aardappel, wat room en een vleugje truffel. Vegetarisch en glutenvrij. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Prei, aardappel, witte ui, knoflook, mosterd, truffel tapenade (van zomertruffel), biologische groentebouillon, room, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Thanksgiving Pumpkin Cake
Nagerecht

Thanksgiving Pumpkin Cake

Details

Met Thanksgiving mag een goede Pumpkin Cake niet ontbreken! Deze traditionele cake maak ik met gestoofde pompoen, sinaasappelschil en specerijen. Bovenop komt een frisse 'frosting' en geroosterde pecannootjes.

Ingrediënten

Pompoen, pecan noten, roomkaas, sinaasappelschil, piment, kaneel, kruidnagel, gember, gepasteuriseerd ei, vanille, roomboter, zonnebloemolie, bloem, baksoda, bakpoeder, bruine suiker, kristalsuiker, zout
Uitverkocht voor deze dag