Lasagne met kaas en spinazie
Vegetarisch gerecht

Lasagne met kaas en spinazie

Details

Deze Italiaanse lasagne maak ik van een mengsel van spinazie, zachte kaas en knapperig gebakken champignons. Met een laagje tomatensaus en gegratineerd met parmezaanse kaas. Erbij serveer ik een gemengde salade met frisse dressing van ingemaakte citroen en honing.

Ingrediënten

Verse lasagnebladeren (van bloem en ei), spinazie, champignons, tomaat, bloemkool, radijs, rucola, bladsla, doperwt, witte ui, knoflook, bloem, roomboter, zachte geitenkaas, citroen, honing, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, nootmuskaat, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 15 - 20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade van de 1 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ingemaakte citroen is een gepekelde citroen: door de pekel wordt de schil zacht en geeft die een fris-zure smaak aan gerechten. Ik gebruik het hier in de dressing.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Koreaans rundvlees met basmatirijst

Details

De scharrelrundersukade marineer ik met verse gember, rijstwijn, sojasaus en steranijs en door de lange bereiding wordt het vlees heerlijk zacht en vol van smaak. Je krijgt er in sesamzaad geroosterde champignons en aubergine bij en gestoomde basmatirijst. De garnering (in een apart bakje) bestaat uit verse munt, bosui, dunne reepjes wortel en ei.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelrundersukade, basmatirijst, wortel, champignons, aubergine, knoflook, scharrelei, verse gember, steranijs, bruine suiker, rijstwijn, bosui, munt, sesamolie, sesamzaadjes, glutenvrije sojasaus, chilipeper, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stoof met de rijst beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in ovenschaal 15-20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Serveer met de verse kruiden, wortel en ei (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de stoof met de rijst beide afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 3-6 min (2 of meer personen). Serveer met de verse kruiden, wortel en ei (koud).

Leuk om te weten

Deze stoof bevat weinig vet (we scheppen het beetje vet dat erop ligt eraf) en is samen met de portie groenten en verse kruiden heel gezond.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Kipgehaktballetjes met bloemkoolgratin

Details

Lekker Hollands! Gehakt van scharrelkip meng ik met verse kruiden en een klein beetje bacon en rooster ik in de oven gaar. Je eet deze balletjes met een niet-vette bloemkoolgratin van beetgare bloemkool met een korstje van goede Cheddarkaas. Met zachte aardappelpuree.

Ingrediënten

Scharrelkip, spek, aardappel, bloemkool, bosui, knoflook, cheddar, scharrelei, melk, roomboter, mosterd, bloem, komijn, chili, peterselie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de puree met balletjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie en de bloemkoolgratin onafgedekt 15-20 minuten (1 persoon) of 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de puree met balletjes afgedekt met het plasticfolie en de bloemkoolgratin onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon), of 3-5 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De gehaktballetjes maak ik van scharrelkip dijbeenfilet, dat heeft meer smaak dan filet van de kippenborst.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Pasta met worst

Details

Goede kwaliteit pasta met hemelse smaken: een ideaal gerecht voor kinderen (en ik vind het zelf ook erg lekker:-)). De tomaten stoven urenlang met Italiaanse kruiden, totdat de saus zoet en zacht is. De verse worst van Brandt&Levie snijden we na het bakken in plakjes en gaat door de saus. Geserveerd met een caprese salade van mini-mozzarella, tomaat en verse basilicum.

Ingrediënten

Orecchiette pasta, verse worst (varkensvlees, bladpeterselie, witte wijn, knoflook, zoete paprika, nootmuskaat, cayenne, kardemon, peper & zout), tomaat, witte ui, knoflook, tomatenpuree, mozzarella, parmezaanse kaas, basilicum, rozemarijn, tijm, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Serveer met de kaas en de salade (koud).

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de pasta afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 4-5 min (2 of meer personen). Serveer met de kaas en de salade (koud).

Leuk om te weten

De capresesalade wordt ook wel 'Insalata Tricolore' genoemd: het duidt op de drie kleuren waar de salade uit bestaat.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Aardappelprei mosterdsoep

Details

Deze soep is zacht met de zoetige smaak van veel verse prei. De mosterd proef je subtiel. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
Uitverkocht voor deze dag
Nagerecht

Frisse yoghurtmousse met aardbeien

Details

Zomer! Dit toetje met zoete aardbeien is fris en luchtig en een ideale afsluiting van je maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardbei, yoghurt, room, suiker, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, citroenrasp, melk, vanille, gelatine.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.