Lasagne met kaas en spinazie
Klassieker

Lasagne met kaas en spinazie

Details

Deze Italiaanse lasagne maak ik van een mengsel van spinazie, zachte kaas en knapperig gebakken champignons. Met een laagje tomatensaus en gegratineerd met parmezaanse kaas. Erbij serveer ik een gemengde salade met frisse dressing van ingemaakte citroen en honing.

Ingrediënten

Verse lasagnebladen (scharrelei, bloem), spinazie, champignons, tomaat, radijs, rucola, bladsla, doperwt, witte ui, knoflook, bloem, roomboter, zachte geitenkaas, parmezaanse kaas, citroen, honing, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, nootmuskaat, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 20 - 25 minuten (1 persoon) of 25 - 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Excuses voor de plastic bakjes bij de salades, ik heb helaas een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ingemaakte citroen is een gepekelde citroen: door de pekel wordt de schil zacht en geeft die een fris-zure smaak aan gerechten. Ik gebruik het hier in de dressing.

Deze dag kook ik ook...

Scaloppina met risotto
Vleesgerecht

Scaloppina met risotto

Details

Super smaakvol is dit Italiaanse gerecht! De scaloppina maken we van kip, die we zachtjes bakken in een beetje bloem en afblussen met verse citroensap en witte wijn. De verse salie die we toevoegen geeft samen met de frisheid van de citroen een heerlijke smaak aan de kip. Met confit byaldi, dit is een soort ratatouille van plakken tomaat, courgette en aubergine die we met rozemarijn en olijfolie op hoge temperatuur roosteren in de oven. Erbij krijg je Italiaanse risotto met een vleugje truffel en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

Scharrelkipdijbeenfilet, bloem, verse citroen, verse salie, witte wijn, olijfolie, roomboter, aubergine, tomaat, gele en groene courgette, tijm, rozemarijn, knoflook, ui, risotto, parmezaanse kaas, biologische groentebouillon, basilicum, truffelolie, bleekselderij, peper, zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de groenten en de risotto met de kip beide afgedekt voor 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten 2 of meer personen. Verwarm het botersausje in magnetron zonder deksel voor 30 seconden tot 1 minuut of in pannetje tot het warm is en sprenkel dat over de kip op je bord.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de groenten en de risotto met de kip beide afgedekt voor 3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten 2 of meer personen. Verwarm het botersausje in magnetron zonder deksel voor 30 seconden tot 1 minuut of in pannetje tot het warm is en sprenkel dat over de kip op je bord.

Leuk om te weten

De botersaus is fris en lichtzurig van smaak door de flinke hoeveelheid verse citroensap die erdoor zit.
Mijn favoriete shoarma zonder vlees
Vegetarisch gerecht

Mijn favoriete shoarma zonder vlees

Details

Deze shoarma is hier in de keuken favoriet: bij de bezorgers wordt er gekibbeld om het laatste stukje seitan shoarma. Met het verse pitabrood, de Turkse sambal, knoflooksaus en verse sla maakt iedereen op die manier een perfect én gezond broodje. Ik hoop dat jij er net zo van geniet, als wij hier doen:-).

Ingrediënten

Seitan (biologische tarwemeel, biologische sojasaus), Turkse pide (bloem, zout, water, gist), komkommer, tomaat, gele peen, oranje peen, bosui, radijs, venkel, paprika, witte ui, knoflook, vegan yoghurt, komijnpoeder, geelwortel, kaneelpoeder, chilipoeder, kruidnagel gemalen, gemberpoeder, zoet paprikapoeder, champignons, vegan mayonaise, bieslook, rode peper, pikant paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, gedroogde tijm, kristalsuiker, tomatenpuree, sesamzaad, maanzaad, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal alle bakjes uit de schaal van de seitan en verwarm seitan afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Plaats de laatste 5 minuten het brood erbij. Serveer met de salade, dressing, sambal en knoflooksaus (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 5 minuten 750W

Haal alle bakjes uit de schaal van de seitan en verwarm seitan afgedekt met het plasticfolie 2 min (1 persoon) tot 3-5 min (2 of meer personen). Plaats de laatste minuut het broodje erbij. Serveer met de salade, dressing, sambal en knoflooksaus (koud).

Leuk om te weten

Voor de Turkse sambal gebruik ik verse rode pepertjes en geroosterde paprika. Door de combinatie van de twee is het zowel scherp, als licht zoetig.
Zachte lamsschenkel
Luxegerecht

Zachte lamsschenkel

Details

Klassiek Frans dineren met boterzachte lamsschenkel. Ik rooster de schenkel eerst op hoge temperatuur en daarna gaart dit mooie vlees urenlang in een saus van rode wijn, tijm en rozemarijn. Gratin Dauphinois is de specialiteit geweest van het oude Dauphiné (een voormalige Franse provincie) en bestaat traditioneel uit dunne plakjes aardappelen, die samen met melk, room en Franse kruiden onder druk worden afgebakken in de oven. De ratatouille van onder andere aubergine en courgette en de in een apart bakje meegeleverde frisse muntsaus maken dit luxe gerecht helemaal af.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsschenkel, aardappel, wortel, witte ui, rode ui, rode paprika, courgette, aubergine, tomaat, bleekselderij, knoflook, koksroom, melk, rode wijn, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), laurierbladeren, tijm, rozemarijn, munt, basilicum, taggiasche olijven, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lamsschenkel en ratatouille afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Verwarm intussen de aardappel onafgedekt 20 min. Serveer het vlees met de muntsaus.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de lamsschenkel en ratatouille afgedekt met het plasi3-4 min (1 persoon) tot 4-8 min (2 of meer personen). Verwarm intussen de aardappel onafgedekt 2-3 minuten. Serveer het vlees met de muntsaus.

Leuk om te weten

De dip maak ik van lang ingekookte balsamico azijn, met verse munt.
  • Glutenvrij
Franse vissoep
Voorgerecht

Franse vissoep

Details

Een pure soep vol smaak, gemaakt van verse kabeljauw en zalm, verse groenten en afgemaakt met een klein beetje room, verse kruiden en noilly prat. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Diverse soorten vis (bv. zalm, kabeljauw, heek), garnaal, witte ui, wortel, bleekselderij, aardappel, prei, andere (seizoens) groenten, visbouillon, koksroom, knoflook, saffraan, noilly prat, bechamel (bevat bloem), groene kruiden (dille, peterselie, bieslook).
Sinaasappel amandelcake
Nagerecht

Sinaasappel amandelcake

Details

Een verrassende en frisse cake door de combinatie van een vleugje sinaasappelrasp met amandel.

Ingrediënten

Bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanille, scharreleieren, sinaasappel, sinaasappelcompote, wortel, amandelen, griesmeel en ricotta.