MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Lasagne met gerookte zalm en spinazie
Klassieker

Lasagne met gerookte zalm en spinazie

Details

Een heerlijke lasagne op het menu deze week met vers gerookte zalm, jonge spinazie en Parmezaanse kaas. Licht en romig tegelijk. Met een salade van geroosterde pompoen en knapperige gemengde sla en frisse gember en mosterd dressing.

Ingrediënten

Gerookte zalm, spinazie, pompoen, diverse slasoorten, knolselderij, venkel, sperziebonen, tuinerwten, tomaat, verse lasagnevellen (tarwebloem, scharrelei), Parmezaanse kaas, witte ui, bloem, melk, ricotta, biologische groentebouillon, roomboter, verse basilicum, verse dille, verse peterselie, rozemarijn, tijm, foelie, jeneverbes, knoflook, nootmuskaat, oregano, zelfgemaakte gember en mosterddressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharrel eigeel, witte wijnazijn, grove en fijne mosterd, gembersiroop, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne afgedekt met het folie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen. Serveer met de salade en gember mosterd dressing (koud).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de lasagne afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en gember mosterd dressing (koud).

Leuk om te weten

De gerookte zalm geeft een zilte smaak aan de lasagne
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Libanese köfte
Vleesgerecht

Libanese köfte

Details

Deze köfte van kalkoengehakt zitten vol verse kruiden en specerijen en is licht-pittig van smaak door een vleugje chilipeper. Ik serveer er een tabouleh salade boordevol prachtig gekleurde en knapperig geroosterde groenten bij, met een frisse yoghurt dressing met ingemaakte citroen, sumak en vadouvan.

Ingrediënten

Kalkoengehakt (beter leven 2 sterren), haricots verts, bloemkool, oranje en paarse wortel, komkommer, spinazie, tuinerwt, peterselie, bieslook, dille, munt, witte ui, gepasteuriseerd scharrelei, couscous, feta, bulgur, biologische groentebouillon, (ingemaakte) citroen, honing, vadouvan (bevat o.a. mosterdzaad, sesamolie), yoghurt, melk, komijn, knoflook, sumak, piment, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma, gember, chilipeper, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Houd de tabouleh uit de koelkast, op kamertemperatuur. Haal de köfte (2 pp) met bakpapier uit de schaal en verwarm in een schaal afgedekt met plasticfolie of magnetronbestendig bord 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de tabouleh en dressing (koud).

Oven 20 minuten 0°C

Houd de tabouleh uit de koelkast, op kamertemperatuur. Haal de köfte (2 pp) met bakpapier uit de schaal en verwarm in een schaal afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 10 minuten (1 persoon), tot 20 minuten (2 of meer personen). Serveer met de tabouleh en dressing (koud).

Leuk om te weten

De schil van de ingemaakte citroen in de dressing geeft een frisse smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Shahi paneer met raita
Vegetarisch gerecht

Shahi paneer met raita

Details

Waan je in India met deze kleurrijke en geurige shahi paneer curry. Shahi paneer is een curry op basis van tomaat, wat room en amandelen. Op het laatst doe ik er paneer - een Indiase kaas - doorheen. Met gobi matar (een Indiaas bijgerecht met bloemkool en doperwtjes), kruidenrijst en een frisse wortel raita.

Glutenvrij Ingrediënten

Paneer (melk, citroenzuur), tomaat, bloemkool, doperwt, wortel, komkommer, witte ui, knoflook, verse koriander, verse munt, zilvervliesrijst, basmatirijst, room, Griekse yoghurt, tomatenpuree, citroensap, komijn, laurier, kaneel, groene en zwarte kardemom, roomboter, kruidnagel, mosterdzaad, verse gember, groene chili, kurkuma, garam masala (mosterdzaad, korianderzaad, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), amandelen, cashewnoot, saffraan, steranijs, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de shahi paneer, de kruidenrijst en bloemkool afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de shahi paneer, de kruidenrijst en bloemkool afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10-15 minuten (1 persoon), tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud).

Leuk om te weten

Paneer is een jonge kaas, rijk aan eiwit en relatief laag in vet en koolhydraten.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Courgette koekjes
Vegetarisch kindergerecht

Courgette koekjes

Details

Deze courgette koekjes zijn een ware lekkernij en ook nog eens gezond! Ik maak ze van geraspte courgette, amandelmeel, ei en als smaakmaker gebruik ik wat Parmezaanse kaas en verse kruiden. In de oven bak ik ze goudbruin. Lekker met de geroosterde aardappeltjes (ook uit de oven) en knapperige wortelsalade met kerriedip.

Glutenvrij Ingrediënten

Courgette, komkommer, wortel, rode paprika, cherrytomaat, aardappel, amandelmeel, Parmezaanse kaas, bosui, verse munt, verse dille, verse peterselie, citroenschil, gepasteuriseerd scharrelei, zelfgemaakte kerriedip (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, dijon mosterd, honing, yoghurt, kerrie, witte wijnazijn, zout), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de courgette koekjes (2 pp) met bakpapier uit de schaal en verwarm de aardappel onafgedekt en de koekjes op het bakpapier 10 minuten (1 persoon) tot 15-20 minuten (2 of meer personen). Verwarm de koekjes niet langer dan 10 minuten. Serveer met de salade en kerriedip (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Haal de courgette koekjes (2 pp) met bakpapier uit de schaal en verwarm de aardappel onafgedekt 3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen) en de koekjes op het bakpapier 1 minuut (1 persoon) tot 2-3 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en kerriedip (koud).

Leuk om te weten

Ik houd dit gerecht glutenvrij door amandelmeel te gebruiken voor de koekjes in plaats van tarwebloem. In amandelmeel zit ook veel eiwitten en dat is een goede toevoeging aan dit vegetarische gerecht.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Mexicaanse groentesoep
Vegetarisch voorgerecht

Mexicaanse groentesoep

Details

Een lekker volle soep! Diverse bonen en kruiden, hartig en licht pikant is deze Mexicaanse soep. Glutenvrij. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode, gele en groene paprika, aubergine, tomaat, witte ui, knoflook, kikkererwten, bruine bonen, kidneybonen, verse koriander, mais, komijn, chilipoeder, oregano, laurier, kruidnagel, korianderzaad, kaneel, tomatenpuree, glutenvrije sojasaus, donkere basterdsuiker, rode peper, gerookte paprikapoeder, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Catalaanse rijstpudding
Vegetarisch nagerecht

Catalaanse rijstpudding

Details

Romig en vol smaak, met een vleugje saffraan. Ik maak het fris door wat citrusrasp toe te voegen aan het eind.

Glutenvrij Ingrediënten

Arboriorijst, saffraan, citroenschil, sinaasappelschil, vanillestok, melk, roomboter, kaneel, suiker, zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag