MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Marokkaanse worstjes met couscous
Vleesgerecht

Marokkaanse worstjes met couscous

Details

Merguez worstjes komen van oorsprong uit de Noord-Afrikaanse keuken en het zijn licht-pittige smaakvolle runderworstjes: ze worden door onze slager speciaal voor ons gemaakt. Ik serveer er een couscoussalade boordevol prachtige ogende en knapperig geroosterde groenten bij met een dressing van ingemaakte citroen en een zelfgemaakte hummus van kikkererwten.

Ingrediënten

Merguez runderworstjes (angus rundvlees, zout, peper, paprikapoeder, knoflook, chilipoeder), couscous, sperziebonen, bloemkool, wortel, komkommer, spinazie, cherry tomaat, tuinerwt, kikkererwten, peterselie, bieslook, dille, biologische groentebouillon, (ingemaakte) citroen, honing, vadouvan (bevat selderij en mosterd), komijn, knoflook, tahin (sesampasta), witte wijnazijn, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Laat de couscoussalade uit de koelkast, zodat je het eet op kamertemperatuur. Verwarm alleen de runderworstjes (3 pp) afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 min (1 persoon), tot 20-25 minuten (2 of meer personen) Serveer met de couscoussalade, dressing en hummus.

Magnetron 6 minuten 750W

Laat de couscoussalade uit de koelkast, zodat je het eet op kamertemperatuur. Verwarm alleen de runderworstjes (3 pp) afgedekt met plasticfolie 3 minuten (1 persoon), tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de couscoussalade, dressing en hummus.

Leuk om te weten

De schil van de ingemaakte citroen in de dressing geeft een frisse smaak.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Indian Paneer Pie
Vegetarisch gerecht

Indian Paneer Pie

Details

Naiem, een van onze medewerkers van het eerste uur, kwam pas geleden met deze 'pie' in de keuken. Of ik het even wilde proeven, hij had het thuis voor zijn vriendin gemaakt. Heerlijk vonden we het allemaal, dus dit zet ik graag op het menu! Palak Paneer is een Indiase curry gemaakt van spinazie en paneer (een zachte kaas van koemelk). Deze krokante 'pie' vullen we met deze pittige curry en bakken we goudbruin in de oven. Met frisse salade van geroosterde bloemkool, gele paprika, tomaatjes, aangemaakt met yoghurt citroen dressing.

Ingrediënten

Spinazie, tomaat, bloemkool, gele paprika, komkommer, paneer (melk, citroenzuur), rode ui, citroen, honing, groene chili peper, knoflook, bladerdeeg (bloem, plantaardig vet, zout), gember, munt, komijnzaad, laurierblad, garam masala (mosterdzaad, koriander, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), koriander poeder, chili poeder, maanzaad, gepasteuriseerd scharrelei, koksroom, Griekse yoghurt, zonnebloemolie, zout & peper.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de paneer taart op het bakpapier onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bloemkoolsalade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de paneer taart op het bakpapier onafgedekt gedurende 2 tot 4 minuten. Serveer met de bloemkoolsalade (koud)

Leuk om te weten

Paneer is een hele jonge kaas en bevat veel eiwitten en relatief weinig vet en koolhydraten.
Uitverkocht voor deze dag
Kip stroganoff
Klassieker

Kip stroganoff

Details

Een verfijnd gerecht met veel smaak. De paddenstoelen worden kort gebakken en stoven we daarna met uien, knoflook en karwijzaad. De geroosterde kipdijbeenfilet gaat door de saus, die met wat zure room een frisse twist heeft. Samen met de gestoomde rijst en een rijke groentesalade is dit een gerecht om van te genieten.

Ingrediënten

Kippendijfilet (beter leven 2 sterren), basmatirijst, zilvervliesrijst, shiitake, kastanje champignons, oesterzwammen, wortel, pompoen, knolselderij, sperziebonen, spinazie, tuinerwten, rucola, veldsla, tomatenpuree, witte ui, rode wijn, brandy, karwijzaad, gerookte en zoete paprikapoeder, crème fraiche, worcestershire saus (bevat moutazijn (gluten) en ansjovis), peterselie, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), zelfgemaakte vinaigrette (extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, dijonmosterd, witte wijnazijn, zout), aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stroganoff met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de stroganoff met de rijst afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette (koud).

Leuk om te weten

Karwijzaad geeft een specifieke smaak aan de stroganoff en wordt veel gebruikt in de Russische keuken.
Uitverkocht voor deze dag
Hongaarse rundersoep
Voorgerecht

Hongaarse rundersoep

Details

Hongaarse soep met tomaat, paprika, diverse paddenstoelen en goede kwaliteit rundvlees. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Kastanjechampignon, oesterzwam, shii-take, paprika, tomaat, longhaas (beter leven 2 sterren), witte ui, knoflook, crème fraiche, tomatenpuree, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), karwijzaad, rode wijn, worcestershire saus (moutazijn (gluten), ansjovis, alcoholazijn, suiker, zout, tamarinde, ui, knoflook), paprikapoeder, peterselie, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper, zout.
Uitverkocht voor deze dag
Panna cotta met rode bessen
Nagerecht

Panna cotta met rode bessen

Details

Een heerlijk dessert met frisse panna cotta en onderop een coulis van rode bessen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode bessen, room, suiker, citroenschil, kaneelstok, melk, gelatine
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag