Pittige worstjes met Moorse groentestoof
Vleesgerecht

Pittige worstjes met Moorse groentestoof

Details

Lekker en gezond! Deze pittige runderworstjes bak ik op een hete plaat, zo hebben ze veel smaak, zijn ze lekker sappig en niet vet. Erbij krijg je een groentestoof uit de Moorse keuken, van gestoofde aubergine, jonge spinazie, rode paprika en tomaten. De Moorse keuken kenmerkt zich door diepe smaken en de stoof is daar een goed voorbeeld van. Met rulle groene kruidencouscous en een frisse yoghurtdip, die perfect bij het gerecht past.

Ingrediënten

Runderworstjes (van: rundvlees, chillipeper, rode paprika, zout, gember, foelie, kardamon, koriander, knoflook), couscous, rode paprika, kikkererwten, spinazie, tomaat, aubergine, champignons, witte ui, knoflook, zuurdesembrood, yoghurt, biologische groentebouillon, komijnzaad, komijnpoeder, bieslook, peterselie, ingemaakte citroen, rozemarijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, laurier, chili, bieslook, peterselie, rode peper, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stoof met de worstjes en de couscous beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) of 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de yoghurtdip (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de stoof met de worstjes en de couscous beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) of 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de yoghurtdip (koud).

Leuk om te weten

De stoof heeft veel smaak door de komijnzaadjes, de ingemaakte citroen en het gerookte paprikapoeder.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vegetarisch gerecht

Gado gado met tempeh

Details

Een mix tussen Indonesië, Thailand en Holland. Ik maak de gado gado van verse lokale groenten die ik kort in een hete wok roerbak. De licht-pittige satésaus maak ik op de Thaise manier met citroengras, gember, klapper (kokos) en pindakaas. De gebakken tempeh maakt de maaltijd samen met een gepeld hardgekookt eitje compleet. Erbij geef ik basmati- en zilvervliesrijst die ik kook met verse jasmijnthee, dat geeft een verfijnde smaak.

Glutenvrij Ingrediënten

Basmatirijst, zilvervliesrijst, tempeh, bloemkool, wortel, rettich, sperziebonen, gele biet, spitskool, taugé, doperwt, witte ui, knoflook, scharrelei, kokosmelk, sojasaus, biologische groentebouillon, pindakaas, palmsuiker, jasmijnthee, gember, rode peper, limoenblad, citroengras, kurkuma, komijn, limoensap, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst en de gado gado afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in de ovenschaal 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de satésaus in een pannetje tot warm. De gado gado wordt volgens goed gebruik ook wel koud gegeten.

Magnetron 3-7 minuten 750W

Verwarm de rijst en de groenten beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of personen). Verwarm de satésaus onafgedekt 1 minuut mee.

Leuk om te weten

Voor de saté zet ik de kokosmelk op met citroengras en -blad, gember, rode peper en knoflook. Dat laat ik een tijdje trekken, voordat ik de satésaus verder afmaak.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Scharrelkip uit de oven met rozemarijn

Details

De scharrelkipdijen zonder bot rooster ik met verse citroen, rozemarijn en knoflook in de oven gaar. Ik voeg wat stoom toe tijdens het roosteren, hierdoor blijft de kip mals en sappig. De krieltjes rooster ik in de schil goudbruin. Erbij krijg je een flinke portie groenten, aangemaakt met verse kruidenolie en zelfgemaakte jus (anders dan op de foto).

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkipdijbeenfilet, krieltes, haricot verts,tuinerwtjes, peultjes, gele biet, knoflook, verse citroen, crème fraîche, witte wijn,kappertjes, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foulie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), rozemarijn, tijm, basilicum, munt, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de groenten en aardappel afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie en de kip onafgedekt 15-20 minuten voor 1 persoon tot 20-30 minuten voor 2 of meer personen. Voor 1 persoon verwarm de jus in klein pannetje op vuur of in ovenvast schaaltje in oven of in magnetron schaaltje in magnetron.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de groenten afgedekt met het plasticfolie en de kip en de aardappel onafgedekt 3-4 minuten voor 1 persoon of 4-6 minuten voor 2 of meer personen. Verwarm de jus in klein pannetje op vuur of in ovenvast schaaltje in oven of in magnetron schaaltje in magnetron.

Leuk om te weten

De kruidenolie die ik door de groenten meng, maak ik van onder andere verse basilicum, erwtjes en kappertjes.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Gevulde burrito

Details

Een ideaal gerecht voor klein en groot: de bloemtortilla vul je zelf met de zacht gestoofde rundersaus, geraspte kaas en ijsbergsla, dan vouw of rol je het op tot een burrito en: aanvallen maar!

Ingrediënten

Bloemtortilla, rundergehakt, kidneybonen, wortel, ijsbergsla, bleekselderij, tomaat, witte ui, knoflook, belegen kaas, rozemarijn, oregano, tijm, komijn, gerookt paprikapoeder, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de gehaktsaus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 2 minuten de tortilla erbij. Vul de warme tortilla met de saus, sla en kaas.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de gehaktsaus afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 30 seconden de tortilla erbij. Vul de warme tortilla met de saus, sla en kaas.

Leuk om te weten

Ik voeg een klein beetje gerookt paprikapoeder toe aan de rundersaus, dat geeft een licht-rokerige smaak.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Marokkaanse groentesoep

Details

Zacht gekruid, vol groenten en zachte stukjes rundvlees wat deze soep fantastisch puur en lekker maakt. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Frisse yoghurtmousse met aardbeien

Details

Zomer! Dit toetje met zoete aardbeien is fris en luchtig en een ideale afsluiting van je maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardbei, yoghurt, room, suiker, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, citroenrasp, melk, vanille, gelatine.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Chocomousse

Details

Voor de chocolade fans een heerlijk puur en luchtig chocolade dessert.

Glutenvrij Ingrediënten

Pure chocolade, room, gepasteuriseerd eiwit en eigeel en suiker.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.