Gevulde aubergine met wilde rijst
Vegetarisch gerecht

Gevulde aubergine met wilde rijst

Details

De aubergine stoof ik zacht in geurige tomatensaus en daarna vul ik de aubergine met kruidige linzen, tomaten, pijnboompitjes, feta en verse peterselie. Erbij krijg je wilde rijst, die samen met de basmatirijst, veel verse kruiden, kikkererwten, specerijen, gewelde rozijnen en zacht gestoofde uienringetjes een smakelijk geheel vormt.

Glutenvrij Ingrediënten

Wilde rijst, basmati rijst, aubergine, tomaten, rode ui, witte ui, linzen, kikkererwten, knoflook, feta, pijnboompitten, rozijnen, peterselie, dille, bieslook, paprikapoeder, komijnpoeder, kaneel, nootmuskaat, kardemompoeder, kruidnagel, kerriepoeder, witte wijnazijn, chilipeper, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de wilde rijst met de aubergine beide afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 750W

Verwarm de wilde rijst met de aubergine beide afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De mix van specerijen (zoals kardemon, kruidnagel en kaneel) geeft een lichtzoetige smaak aan de vulling van de aubergine.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Nachos met guacamole

Details

Een lekkere afsluiting van het weekend: deze nachos en langgestoofde bolognesesaus. In de hoofdrol staan de dips die dit gerecht afmaken: guacamole en verse pico de gallo (een licht-pittige tomatensalsa). Gegratineerd met goede parmezaanse kaas.

Glutenvrij Ingrediënten

Naturel nachos, scharrel rundergehakt, avocado, wortel, bleekselderij, tomaten, bosui, witte ui, knoflook, tomatenpuree, kidneybonen, parmezaanse kaas, crème fraîche, tijm, komijn, oregano, gerookte chilipoeder, koriander, limoen, rode peper, jalapeño peper, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bolognese met de nacho's afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in de ovenschaal 10 min (1 persoon) tot 15-20 min (2 of meer personen). Plaats dan nog 5 minuten onafgedekt in de oven. Serveer met de dips (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de bolognese met de nacho's onafgedekt 2 min (1 persoon) tot 3-4 min (2 of meer personen). Serveer met de dips (koud).

Leuk om te weten

De picco de gallo maak ik van veel fijngesneden tomaat, verse koriander, rode peper en limoensap.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Luxegerecht

Dorade van de gril met linguine

Details

Deze filet van verse dorade grillen we op de huid en serveren we met een mix van verfijnde groenten, zoals knapperige zeekraal, gegrilde venkel, gestoofde bospeentjes en fijne snijboontjes. De antiboise (een Franse saus) van rivierkreeftjes, verse tomaat, kappertjes en extra vergine olijfolie smaakt heerlijk bij de verse linguine (dit is een pastasoort).

Ingrediënten

Verse linguine (bloem, ei), dorade, rivierkreeft, zeekraal, bospeen, tomaat, snijbonen, venkel, sjalot, knoflook, kappertjes, peterselie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de dorade uit de schaal met bakpapier. Verwarm de pasta en de groenten beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-25 in (2 of meer personen). Verwarm de laatste 7 minuten de dorade op het bakpapier erbij. Leg de pasta, dorade en groenten op het bord en schep de antiboise koud op de pasta.

Magnetron 750W

Haal de dorade uit de schaal met bakpapier. Verwarm de pasta en de groenten beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 in (2 of meer personen. Verwarm 30 seconden de dorade op het bakpapier. Leg de pasta, dorade en groenten op het bord en schep de antiboise koud op de pasta.

Leuk om te weten

Zeekraal is een bijzondere groente: het groeit onder andere op het strand. Er zit een zilte smaak aan.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Schnitzel van scharrelkip met salade

Details

Deze zelfgemaakte schnitzel van malse scharrelkipfilet heeft een krokant korstje, gemaakt van broodkruim en tijm. De frisse salade van wilde spinazie is een goede compagnon bij de kip. Erbij krijg je aardappelen, die we goudbruin roosteren de oven. Met een partje citroen en dressing.

Ingrediënten

Scharrelkipfiet, aardappel, broccoli, spinazie, tuinerwt, knoflook, gepasteuriseerd eiwit, broodkruim, basilicum, rozemarijn, tijm, citroen, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), groene mosterd, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de aardappel onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20 - 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 6-8 minuten de schnitzel op het bakpapier. Serveer de schnitzel met de citroen en de salade met de dressing (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de aardappel onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen). Verwarm 1 minuut de schnitzel op het bakpapier (korstje wordt niet krokant in magnetron). Serveer met de citroen en de salade met de dressing (koud).

Leuk om te weten

Om het gerecht wat frisser te maken knijp je (een beetje van) de citroen uit over de warme schnitzel.
Uitverkocht voor deze dag
Voorgerecht

Tomaten basilicumsoep (vegan)

Details

Een volle tomatensoep van verse zoete tomaten en basilicum. Deze soep is vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaat, tomatenpuree, zongedroogde tomaat, witte ui, knoflook, basilicum, groentebouillon.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Hopjesvla met room

Details

Hopjesvla: de unieke combinatie van een zelfgemaakte vla met een verfijnde koffiekaramelsmaak. Met een laagje luchtig geslagen room.

Glutenvrij Ingrediënten

Koksroom, slagroom, kristalsuiker, poedersuiker, gepasteuriseerd eigeel, maizena, espresso, rum, kardemom.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.