Koreaanse kippenstoof
Vleesgerecht

Koreaanse kippenstoof

Details

De scharrel kippendijbeen marineer ik met verse gember, rijstwijn, sojasaus en steranijs en stooft lang totdat de kip helemaal zacht is. Je krijgt er met sesamzaad geroosterde champignons en aubergine bij en gestoomde basmatirijst. De garnering (in een apart bakje) bestaat uit verse munt, koriander, dunne reepjes wortel en scharrelei.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkipdijbeen, basmatirijst, aubergine, wortel, champignons, taugé, paksoi, knoflook, scharrelei, verse gember, bruine suiker, rijstwijn, bosui, munt, koriander, sesamolie, sesamzaadjes, glutenvrije sojasaus, chilipeper, steranijs, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip met de groenten en de rijst beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Serveer met de verse kruiden en half eitje (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de kip met de groenten en de rijst afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 3-6 min (2 of meer personen). Serveer met de verse kruiden en eitje (koud).

Leuk om te weten

De aubergine rooster ik in de oven met een beetje stoom. Op die manier wordt de aubergine zo mooi zacht.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vegetarisch gerecht

Spaanse empanada

Details

'Pisto' is een typisch Spaanse stijl ratatouille, gemaakt van kleurrijke groenten en verse oregano. De krokante empanada vul ik met deze rijke ratatouille en met goede kwaliteit olijventapenade. Erbij krijg je een frisse Spaanse salade met taggiasche olijven en Manchego, een Spaanse schapenkaas.

Ingrediënten

Bladerdeeg, aubergine, courgette, tomaat, aardappel, rode paprika, gele paprika, rode ui, knoflook, kappertjes, sesamzaad, kikkererwt, citroen, Manchego kaas, taggiasche olijven, zongedroogde tomaat, tomatenpuree, rode peper, oregano, peterselie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Leg de empanada's naast elkaar op het bakpapier in de oven en verwarm ze 15 tot 20 minuten. Serveer met de salade (koud). Mijn excuses voor eventuele plastic bakjes bij de groente van de 1 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de empanada's 2 tot 4 minuten op het bakpapier (ze worden niet knapperig in de magnetron). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Voor dit gerecht maak ik mijn tapenade (een pasta gemaakt van olijf en kappertjes) zelf. Ik meng het door de geroosterde groenten en vul dan de empananda.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Fish and chips

Details

Fish and chips is in Engeland populair als straatvoedsel, zoals een patatje in Nederland. Ik heb er een gezonde twist aan gegeven: stevige stukken verse visfilet met een niet vet krokant korstje, gebakken krieltjes, een frisse zelfgemaakte tartaarsaus en een flinke salade vol gehakte groenten en verse kruiden, op smaak gebracht met wat Engelse mosterd en extra vierge olijfolie.

Ingrediënten

Catch of the day, krieltjes, venkel, komkommer, ijsbergsla, wortel, radijs, paprika, roomboter, scharrelei, bloem, wittebroodkruim, zelfgemaakte mayonaise (gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn, mosterd, peper, zout), augurk, kappertjes, citroensap, bosui, Engelse mosterd, basilicum, peterselie, bieslook, paprikapoeder, extra vierge olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal vis met bakpapier uit de schaal en verwarm krieltjes onafgedekt 15-20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Leg de laatste 12 minuten de vis erbij. Serveer met de salade, dressing en tartaarsaus (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de vis met de krieltjes onafgedekt 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de salade, dressing en tartaarsaus (koud).

Leuk om te weten

Let op: ondanks onze zorgvuldige controle kunnen er graten in de vis zitten.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Lekkere lasagne

Details

Deze lasagne valt goed in de smaak bij mijn kinderen: zacht gestoofde klein gesneden groenten met scharrelkipgehakt en een lichte bechamelsaus. Bovenop komt wat geraspte parmezaanse kaas voor een krokant korstje. Met ijsbergsalade, komkommer en paprika en een dressing.

Ingrediënten

Scharrelkipgehakt, verse lasagnevellen (bloem en scharrelei), bacon, wortel, tomaat, paprika, prei, ijsbergsla, komkommer, witte ui, knoflook, melk, roomboter, bloem, mosterd, parmezaanse kaas, tomatenpuree, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), honing, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 10-15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 1 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Leuk om te weten

Voor de saus gebruik ik zelfgemaakte kippenfond, die ik een nacht op lage temperatuur laat trekken.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Surinaamse aardappelsoep

Details

Deze lichtpittige Surinaamse aardappelsoep maak ik van aardappel, tomaat, kruiden en wat boontjes. Vegetarisch. 500 ml, genoeg voor twee personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardappel, tomaat, sperziebonen, biologische groentebouillon, komijn, kaneel, mosterdzaad, kruidnagel, garam masala, palmsuiker, witte wijnazijn, kurkuma, peper & zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Vlaflip

Details

Ouderwets genieten met deze vlaflip. Ik maak het toetje van een laagje coulis van rood fruit, daarbovenop mijn eigen vanille custard en daarop romige boerenyoghurt.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode bessen, yoghurt, room, melk, citroen, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, suiker, vanillestok, gelatine, maizena.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag