MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Gevulde tortilla
Kindergerecht

Gevulde tortilla

Details

Deze Mexicaanse tortilla is lekker en gezond. Ik doe er belegen Stolkse kaas, flinterdunne reepjes kipfilet (beter leven 2 sterren) en reepjes paprika in en gril het dan op de grillplaat, waardoor de tortilla knapperig wordt. Erbij geef ik een rauwkostsalade van tomaatjes, komkommer, wortel, maïs en rode paprika en een bakje tomatenketchup.

Ingrediënten

Soft tortilla (tarwebloem), kiprollade (beter leven 2 sterren), rode paprika, cherrytomaat, wortel, komkommer, maïs, belegen Stolkse kaas, tomatenketchup, extra vergine olijfolie, peper & zout

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tortilla's op het bakpapier 5 tot 10 minuten. Serveer met de salade en de tomatenketchup (koud).

Magnetron 2 minuten 750W

Verwarm de tortilla op het bakpapier 1 tot 2 minuten. Serveer met de salade en de tomatenketchup (koud).

Leuk om te weten

De zachte tortilla kleurt en wordt knapperig op de hete grill en krijgt zo een lekkere smaak.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Gegrilde basilicumkip
Vleesgerecht

Gegrilde basilicumkip

Details

Een bijzonder gerecht van zacht geroosterde kippenbout (beter leven 2 sterren) in een kruidige marinade van basilicum, citroen en knoflook. De lauwwarme salade van witte bonen, kikkererwten en kruidenpistou heb ik geïnspireerd op 'Puur natuur' van Alain Ducasse, een geweldig goed kookboek. Samen met de geroosterde venkel, paprika en knapperige spinazie is dit een pure en gezonde maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Kippenbout (beter leven 2 sterren), witte bonen, kikkererwten, venkel, rode en gele paprika, spinazie, verse basilicum, verse dragon, witte ui, rode peper, knoflook, room, yoghurt, witte wijn, biologische groentebouillon, citroensap, laurierblad, verse kervel, karwijzaad, verse peterselie, verse bieslook, tijm, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, aardappelzetmeel, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm kip, groenten en bonen afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de kip, groenten en bonen afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 5-8 min (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De kruidenpistou maak ik van fijngehakte kervel, peterselie en basilicum, samen met een beetje goede olijfolie, peper en zout.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Japanse miso aubergine
Veganistisch gerecht

Japanse miso aubergine

Details

Mijn dochter (17) eet al jarenlang vegetarisch en is dol op de Japanse keuken. Dit gerecht heeft zij bedacht en thuis gekookt. We waren er allemaal zo enthousiast over, dat ik het nu op het menu zet! De aubergine roosteren we helemaal zacht en 'glaceren' we met miso. Erbij krijg je een knapperige salade van edamame boontjes, haricots verts en gebakken tofu met een frisse dressing. De gestoomde sushirijst met geroosterde sesam smaakt er perfect bij. 100 % plantbased (veganistisch) en glutenvrij. Zelfs mijn extreem carnivore zoon at met smaak zijn bord leeg :)
Gerecht anders dan op de foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Aubergine, edamame boontjes (jonge sojabonen), haricots verts, radijs, spinazie, bosui, komkommer, tofu, sushirijst, sesamolie, sesamzaad, sojamelk, sojaroom, dijonmosterd, wasabi, witte wijnazijn, mirin (Japanse kookwijn van gefermenteerde kleefrijst), sake (Japanse rijstwijn), miso (sojabonen pasta), suiker, xanthaangom, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de sushi rijst met aubergine (1 halve pp) afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de sushi rijst met aubergine afgedekt aluminiumolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Winterse Goulash
Klassieker

Winterse Goulash

Details

Dit is goulash zoals goulash hoort te zijn! De authentieke (Balkan) smaak zit in het gebruik van karwijzaad, majoraan en zoet Hongaars paprikapoeder. Met een luchtige aardappelstamp en flinke portie gebakken paddenstoelen met gesmoorde paprika en knolselderij.

Glutenvrij Ingrediënten

Runderpoulet, wortel, rode biet, bleekselderij, rode paprika, aardappel, pastinaak, knolselderij, champignons, verse peterselie, witte ui, knoflook, melk, crème fraîche, dijonmosterd, karwijzaad, verse majoraan, Hongaars paprikapoeder, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de goulash met de groenten en aardappelstamp afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de goulash met de groenten en aardappelstamp afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Stevige paddenstoelensoep
Vegetarisch voorgerecht

Stevige paddenstoelensoep

Details

Lekker hartig en boordevol paddenstoelen is deze stevige vegetarische soep. Glutenvrij. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Diverse paddenstoelen, eekhoorntjesbrood, wortel, witte ui, knoflook, tomaat, rozen harissa (bevat o.a. gegrilde rode paprika, rode peper, rozenextract, komijn en korianderzaad), miso (sojabonen pasta), linzen, glutenvrije sojasaus, komijnzaad, tomatenpuree, room, ingekookte witte wijn, roomboter, extra vergine olijfolie, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Catalaanse rijstpudding
Vegetarisch nagerecht

Catalaanse rijstpudding

Details

Romig en vol smaak, met een vleugje saffraan. Ik maak het fris door wat citrusrasp toe te voegen aan het eind.

Glutenvrij Ingrediënten

Arboriorijst, saffraan, citroenschil, sinaasappelschil, vanillestok, melk, roomboter, kaneel, suiker, zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag