Kippensoep met groene groenten
Voorgerecht

Kippensoep met groene groenten

Details

Deze soep is puur natuur en maak ik van veel groenten en verse kruiden. Erdoor zit zacht geroosterde stukjes kip en spekjes. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Peruaanse kip (aji de gallina)
Vleesgerecht

Peruaanse kip (aji de gallina)

Details

De Peruaanse keuken kende ik nog niet zo goed, maar sinds ik mij erin heb verdiept en deze Peruaanse kip (aji de gallina) voor mijn gezin en mijn vader kookte, ben ik om. De kip kook ik in een kruidige saus gaar, zodat het lekker vlees mals blijft en de smaken goed intrekken. Traditioneel geserveerd met volkoren rijst, truffel (paarse) aardappel, mais en een gekookt eitje.

Ingrediënten

Scharrelkip, zilvervliesrijst, truffelaardappel, broccoli, mais, wortel, bleekselderij, witte ui, knoflook, parmezaanse kaas, volle melk, scharrelei, cream crackers, zwarte olijven, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, walnoten, scharrelkip), komijn, chili, kurkuma, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal het eitje uit de schaal en verwarm de kip met rijst en groenten beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Haal het eitje uit de schaal en verwarm de kip met rijst beide afgedekt met het plasticfolie 4-6 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Truffelaardappelen komen qua kleur en vorm sterk overeen met een truffel; vandaar de naam.
Uitverkocht voor deze dag
Pompoen caponata
Vegetarisch gerecht

Pompoen caponata

Details

Op zoek naar nieuwe inspiratie voor veganistische gerechten kwam ik dit recept tegen. Caponata maak ik graag en deze variatie daarop is verrassend lekker. Ik maak dit van oorsprong Siciliaanse groentegerecht volgens traditioneel recept met taggiasche olijven, sultana's, goede balsamico-azijn en tomaten. Op het laatst doe ik er geroosterde pompoen doorheen, in plaats van de gebruikelijke aubergine. De aubergine kom je wel tegen in dit gerecht, want die rooster ik bij de rijke linzensalade, die ik afmaak met geroosterde winterpeen en verse munt.

Glutenvrij Ingrediënten

Pompoen, linzen, rode paprika, tomaten, bleekselderij, witte ui, knoflook, zilverui, tomatenpuree, rozijnen, rozemarijn, basilicum, bieslook, peterselie, citroen, ingemaakte citroen, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de caponata afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-6 minuten (2 of meer personen). De linzensalade kun je op kamertemperatuur eten, of 1 -2 minuut afgedekt tot lauwwarm verwarmen.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de caponata afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen). De linzensalade kun je op kamertemperatuur eten, of 5 tot 10 minuten afgedekt tot lauwwarm verwarmen. Mijn excuses voor eventuele plastic bakjes bij de linzensalade, ik heb een tekort aan schalen.

Leuk om te weten

In de caponata verwerk ik fijngehakte ingemaakte citroen, dit geeft een subtiele frisse en zilte smaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Sukade met zomerse stamp
Klassieker

Sukade met zomerse stamp

Details

Deze sukade krijgt een hele bijzondere behandeling en is daarom extra lekker! Ik stoof de sukade van goede kwaliteit scharrelrundvlees urenlang en daardoor wordt het vlees mals en zacht. Van het overgebleven kookvocht maak ik de jus. Erbij krijg je een zomerse stamppot vol zomergroenten.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelsukade, spekjes, aardappel, prei, spinazie, rucola, snijbonen melk, roomboter, mosterd, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), peterselie, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stamppot en vlees in jus afgedekt met het plasticfolie 2-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de stamppot en vlees in jus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 minuten (1 persoon) tot 20-30 personen (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De sukade staat, volgens oud recept, een hele middag te stoven in mijn zelfgemaakte jus de veau.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Gehaktballetjes in tomatensaus
Kindergerecht

Gehaktballetjes in tomatensaus

Details

Lekker Italiaans! De gehaktballetjes smaken goed in de kruidige tomaten- en basilicumsaus. De saus krijgt extra smaak met de geraspte parmezaanse kaas die je op je bord over het gerecht strooit. Met volkoren spaghetti, frisse salade en zelfgemaakte dressing.

Ingrediënten

Rundergehakt, volkoren spaghetti, tomaat, bleekselderij, wortel, diverse slasoorten, komkommer, radijs, tomaat, witte ui, knoflook, parmezaanse kaas, melk, gepasteuriseerd ei, broodkruim, mosterd, zelfgemaakte dressing (bevat worcestersaus, mosterd, tabasco, gepasteuriseerd ei, kerrie, zonnebloemolie, ui, azijn, groentebouillon), oregano, tijm, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de spaghetti in de ovenschaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de oude kaas, salade en dressing (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de spaghetti afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) tot 6-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de oude kaas, salade en dressing (koud). Excuses voor de plasticbakjes bij de salades, door een onverwacht drukke dag heb ik helaas een tekort aan schalen.

Leuk om te weten

De tomatensaus krijgt veel smaak door de verse basilicum die ik er op het laatst vers doorheen doe.
Uitverkocht voor deze dag
Hopjesvla met room
Nagerecht

Hopjesvla met room

Details

Hopjesvla: de unieke combinatie van een zelfgemaakte vla met een verfijnde koffiekaramelsmaak. Met een laagje luchtig geslagen room.

Glutenvrij Ingrediënten

Koksroom, slagroom, kristalsuiker, poedersuiker, gepasteuriseerd eigeel, maizena, espresso, rum, kardemom.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag