MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Italiaanse kippensoep
Voorgerecht

Italiaanse kippensoep

Details

Deze Italiaanse soep is puur natuur en maak ik van veel groenten en verse kruiden. Erdoor zit zacht geroosterde stukjes kip. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Kippendijfilet (beter leven 2 sterren), basilicum, rode peper, citroen, witte ui, knoflook, sperziebonen, snijboon, bloem, room, paprika, tomaat, aubergine, groene asperges, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper & zout.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Peruaanse kip (aji de gallina)
Vleesgerecht

Peruaanse kip (aji de gallina)

Details

De Peruaanse keuken kende ik nog niet zo goed, maar sinds ik mij erin heb verdiept en deze Peruaanse kip (aji de gallina) voor mijn gezin en mijn vader kookte, ben ik om. De kip kook ik in een kruidige saus gaar, zodat het lekkere vlees mals blijft en de smaken goed intrekken. Traditioneel geserveerd met volkoren rijst, truffelaardappel (paars), mais en een gekookt eitje.

Ingrediënten

Scharrelkip beter leven 2 sterren, zilvervliesrijst, truffelaardappel, broccoli, mais, witte ui, knoflook, parmezaanse kaas, volle melk, scharrelei, cream crackers, walnoten, zwarte olijven, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), komijn, chili, kurkuma, gember, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal het eitje uit de schaal en verwarm de kip met rijst en groenten beide afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Haal het eitje uit de schaal en verwarm de kip met rijst beide afgedekt met het plasticfolie 4-6 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Truffelaardappelen komen qua kleur en vorm sterk overeen met een truffel; vandaar de naam.
Uitverkocht voor deze dag
Pompoen caponata
Veganistisch gerecht

Pompoen caponata

Details

Caponata maak ik graag en deze variatie daarop vind ik verrassend lekker. Ik bereid dit van oorsprong Siciliaanse groentegerecht volgens traditioneel recept met aubergine, taggiasche olijven, sultana's, goede balsamico-azijn en tomaten. Op het laatst meng ik er geroosterde pompoen doorheen. Erbij maak ik een tabouleh van bulgur, veel verse verse kruiden en geroosterde pijnboompitjes. Met knapperige volkoren croutons.

Ingrediënten

Pompoen, aubergine, volkoren bulgur, rode paprika, tomaat, bleekselderij, witte ui, knoflook, zilverui, pijnboompitten, tomatenpuree, rozijnen, volkoren zuurdesembrood, Taggiasche olijven, kaneel, roomboter, rozemarijn, bieslook, peterselie, citroen, gekonfijte citroen, rode wijnazijn, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de caponata met tabouleh afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de croutons.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de caponata en de tabouleh afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de croutons.

Leuk om te weten

In de caponata verwerk ik fijngehakte ingemaakte citroen, dit geeft een subtiele frisse en zilte smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Sukade met winterse stamp
Klassieker

Sukade met winterse stamp

Details

Deze sukade krijgt een hele bijzondere behandeling en is daarom extra lekker! Ik stoof de sukade van goede kwaliteit scharrelrundvlees urenlang en daardoor wordt het vlees mals en zacht. Van het overgebleven kookvocht maak ik de jus. Erbij krijg je een stamppot vol groene gestoofde groenten.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelsukade, spekjes, aardappel, prei, spinazie, rucola, snijbonen, melk, roomboter, mosterd, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), peterselie, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stamppot en vlees in jus afgedekt met het plasticfolie 2-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de stamppot en vlees in jus afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10-15 minuten (1 persoon) tot 20-30 personen (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De sukade staat, volgens oud recept, een hele middag te stoven in mijn zelfgemaakte jus de veau.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Gehaktballetjes in tomatensaus
Kindergerecht

Gehaktballetjes in tomatensaus

Details

Lekker Italiaans! De gehaktballetjes smaken goed in de kruidige tomaten- en basilicumsaus. De saus krijgt extra smaak met de geraspte Parmezaanse kaas. Met volkoren spaghetti, frisse salade en zelfgemaakte dressing.

Ingrediënten

Rundergehakt, volkoren spaghetti, tomaat, bleekselderij, wortel, diverse slasoorten, komkommer, radijs, tomaat, witte ui, knoflook, Parmezaanse kaas, melk, gepasteuriseerd ei, broodkruim, mosterd, zelfgemaakte dressing (bevat worcestersaus, mosterd, tabasco, gepasteuriseerd ei, kerrie, zonnebloemolie, ui, azijn, groentebouillon), oregano, tijm, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de spaghetti met saus en balletjes (2 pp) in de ovenschaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met salade en dressing (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de spaghetti met saus en balletjes (2 pp) afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) tot 6-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De tomatensaus krijgt veel smaak door de verse basilicum die ik er op het laatst vers doorheen doe.
Uitverkocht voor deze dag
Hopjesvla met room
Vegetarisch nagerecht

Hopjesvla met room

Details

Hopjesvla: de unieke combinatie van een zelfgemaakte vla met een verfijnde koffiekaramelsmaak. Met een laagje luchtig geslagen room.

Glutenvrij Ingrediënten

Koksroom, slagroom, kristalsuiker, poedersuiker, gepasteuriseerd eigeel, maizena, espresso, rum, kardemom.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag