Kippensoep met groene groenten
Voorgerecht

Kippensoep met groene groenten

Details

Deze soep is puur natuur en maak ik van veel groenten en verse kruiden. Erdoor zit zacht geroosterde stukjes kip. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Korean style black bean beef noodles

Details

Dit pure Koreaans getinte gerecht eten wij thuis graag met stokjes. Ik maak zelf een marinade van zwarte bonen, sesamzaad, gember en chilipeper en wok het gemarineerde rundvlees (van goede kwaliteit Schots rund) kort in een gloeiendhete wok, zo is het lekker mals. Daarna snijden we het vlees in dunne plakjes, zo is het mooi rose van binnen. Ook de groenten (o.a. bimi en paksoi) wok ik kort op hoog vuur: lekker knapperig! Ik serveer het gerecht met rijstnoedels.

Glutenvrij Ingrediënten

Rijstnoedels, Schots rundvlees (haas), paksoi, rettich, bimi, broccoli, bosui, gefermenteerde zwarte bonen, Chinese rijstwijn, sojasaus, Chinese rijstazijn, Chinese paddestoelen, biologische groentebouillon, vissaus, knoflook, chilipeper, verse limoen, sesamzaad, verse gember.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Voor well-done: verwarm noedels met rundvlees en groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Wil je het vlees liever medium of medium rare? Haal het vlees dan uit de schaal en voeg het de laatste 5 a 10 minuten toe aan de schaal (wel weer afdekken). Verwarm de saus afgedekt in pannetje of ovenbestendig schaaltje en giet naar wens over de noedels en groenten. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de noodles bij de 1 pers. maaltijden, ik heb een tekort aan schalen

Magnetron 750W

Verwarm de noedels en de groenten afgedekt met het plasticfolie gedurende 1-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Mocht je het vlees liever well done hebben, doe de schaal dan een minuutje langer in de magnetron. Liever vlees medium of medium rare? Haal het dan uit de schaal en voeg het de laatste minuut toe, wel schaal weer afdekken. Verwarm de saus onafgedekt 1 minuut en giet naar wens over de noedels en groenten.

Leuk om te weten

Ik wok de groenten heel kort in een hete wok met een beetje zonnebloemolie. Zo blijven de groenten lekker knapperig en vol smaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Doperwtenstamp met krokante halloumi

Details

Halloumi is een Cypriotische geitenkaas met een zilte smaak. Voor vele vegetariers een ware verwennerij! Bij dit gerecht dippen we de halloumi in een Indiaas gekruid karnemelk beslag en frituren deze kaas goudbruin. Met een doperwtenstamppot, witte koolsla en wortel kardemondip. Geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Halloumi, aardappel, doperwt, venkel, bleekselderij, rettich, witte kool, wortel, karnemelk, yoghurt, creme fraiche, scharrelei, kikkererwtenmeel, honing, citroen, bieslook, munt, kerrie, kardemon, extra vergine olijfolie, witte peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de halloumi met bakpapiertje uit de schaal en verwarm de stamppot afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Leg de laatste 10 minuten de halloumi erbij op het bakpapier. Serveer met de koolsla en de wortel kardemondip (koud).

Magnetron 750W

Haal de halloumi met bakpapiertje uit de schaal en verwarm de stamppot afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-5 minuten (2 of meer personen). Verwarm de halloumi 30 seconde op het bakpapier. Serveer met de koolsla en de wortel kardemondip (koud).

Leuk om te weten

Halloumi is door de speciale eiwitstructuur worden gegrild, gebakken of gefrituurd zonder dat de kaas smelt.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Witlof 'onder de deken' met gehaktbal

Details

Een echt Hollands gerecht, puur en vol smaak. Ik wikkel de verse witlof in ham van Beemsterlant's varken en daarbovenop schep ik een luchtige aardappelpuree. In de oven krijgt het geheel een knapperig korstje door de geraspte oud-Hollandse kaas en Beemsterkaas die er royaal bovenop ligt. Met ouderwetse gehaktbal (ook van Beemsterlant's varken) en echte jus.

Ingrediënten

Witlof, gekookte ham van Beemsterlant's varken, gehaktbal van Beemsterlant's varken (met ei, broodkruim, foeli en nootmuskaat), belegen Beemsterkaas, oud-Hollandse kaas, aardappel, melk, fijne mosterd, roomboter, zelfgemaakte jus de veau, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de witlof en de bal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Gratineer de witlof de laatste 5 minuten nog zonder afdekking.

Magnetron 750W

Verwarm de witlof en de bal beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Witlof bevat veel vitamine A, B en C, foliumzuur en mineralen (die laatste zorgen voor een goede vochtafdrijving).
Uitverkocht voor deze dag
Kindergerecht

Gevulde tortilla

Details

Deze Mexicaanse tortilla is lekker en gezond. Ik doe er belegen Stolkse kaas, flinterdunne reepjes scharrelkipfilet en reepjes paprika in en gril het dan op de grillplaat, waardoor de tortilla knapperig wordt. Erbij geef ik een rauwkostsalade van tomaatjes, komkommer, worteltjes, maïs en gele en rode paprika en een bakje van mijn eigen tomatenketchup.

Ingrediënten

Bloemtortilla, Stolkse kaas, biologische kipfilet, zonnebloemolie, tomaat, komkommer, mais, paprika, wortel, tomatenketchup (tomaten, witte suiker, witte wijnazijn, kruidnagel, zout & peper).

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tortilla's op het bakpapier 5 tot 10 minuten. Serveer met de salade en de tomatenketchup (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de tortilla op het bakpapier 1 tot 2 minuten. Serveer met de salade en de tomatenketchup (koud).

Leuk om te weten

De zachte tortilla kleurt en wordt knapperig op de hete grill en krijgt zo een lekkere smaak.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Frisse doperwtensoep

Details

Doperwtjes met verse oregano en munt en een vleugje room. Vegetarisch, 500 ml, voldoende voor 2 borden. Ook koud erg lekker!

Glutenvrij Ingrediënten

Doperwt, witte ui, knoflook, aardappel, koksroom, verse oregano, verse munt, groentebouillon.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Panna cotta met karamelsaus

Details

Het recept voor dit toetje heb ik van Dirk gekregen, een van onze trouwe eters, waarvoor dank! Frisse panna cotta, met een heerlijke karamelsaus, smullen.

Glutenvrij Ingrediënten

Melk, vanille, citroenschil, koksroom, suiker, gelatine.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.