Kippensoep met groene groenten
Voorgerecht

Kippensoep met groene groenten

Details

Deze soep is puur natuur en maak ik van veel groenten en verse kruiden. Erdoor zit zacht geroosterde stukjes kip en spekjes. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Deze dag kook ik ook...

Shepherd's Pie
Vleesgerecht

Shepherd's Pie

Details

Deze ovenschotel heeft zijn oorsprong op het platteland van Engeland. Langzaam gestoofd lamsgehakt wordt bedekt met zachte aardappelpuree en vervolgens gegratineerd in de oven. Erbij serveer ik een salade met doperwtjes en frisse dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsgehakt, aardappel, doperwt, rucola, radijs, bleekselderij, wortel, witte ui, knoflook, melk, roomboter, gepasteuriseerd eigeel, verse tijm, basilicum, munt, gember, citroensap, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de Shepherd's Pie onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de Shepherd's Pie onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Sherperd's pie is een lamsgerecht. 'Cottage pie' is een soortgelijk gerecht, maar dan met rundvlees.
  • Glutenvrij
Groenten Curry uit Goa
Vegetarisch gerecht

Groenten Curry uit Goa

Details

Deze Zuid-Indiase curry is perfect in balans! Licht-pittig, fris en met een klein zoetje op de achtergrond. Erbij geef ik komijnrijst en pittige bloemkool met paksoi. Het gekookte eitje en de crunch van pappadum die je over het geheel strooit, maken het gerecht af.

Glutenvrij Ingrediënten

Basmatirijst, bloemkool, aubergine, zoete aardappel, paksoi, tomaten, witte ui, knoflook, scharrelei, kokosmelk, pappadum, roomboter, kerrieblad, palmsuiker rode peper, gember, geelwortel, garam masala (mengsel van koriander, komijn, peper, kaneel, kardemom, laurier, gember, foelie, kruidnagel en nootmuskaat), mosterdzaad, komijn, komijnzaadjes, korianderzaad, fenegriek zaad, kruidnagel, steranijs, kaneelstok, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry met de rijst in ovenschaal beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Eet het eitje koud, of verwarm het de laatste 5 minuten mee. Bestrooi met de pappadum brunch.

Magnetron 750W

Verwarm de curry met de rijst beide afgedekt met het plasticfolie 3-4minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Eet het eitje koud: in de magnetron wordt het ei taai. Bestrooi met de pappadum crunch.

Leuk om te weten

De bloemkool stoom ik kort en rooster ik daarna lichtbruin en krokant met een beetje chilipeper en gember.
  • Glutenvrij
Surinaamse bami met kip
Klassieker

Surinaamse bami met kip

Details

Jor-El schept graag op over de Surinaamse bami van zijn moeder. We hebben goed geluisterd hoe zij dit uitgebreide gerecht maakt en vandaag bereiden we dit graag voor jou. Met geroosterde kipdijbeen (zonder bot), kouseband en gebakken uitjes. En om het af te maken met ons eigen Surinaamse 'zuurgoed' van Madame Jeanette pepers, specerijen, komkommer, rode ui en wortel.

Ingrediënten

Volkoren spaghetti, kip, kouseband, spitskool, ui, bloem, trassi, zonnebloemolie, sojasaus, gembersiroop, ei, kerrie, knoflook, ketjap, rode peper, tomatenpuree, biologische groentebouillon, 5 spices, zout, peper, komkommer, Madame Jeanette pepers, kruidnagel, piment, komkommer, rode ui en wortel.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Giet het sausje over de bami en verwarm de bami afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de komkommer en de gebakken uitjes. Wat ook lekker is voor dit gerecht: Roerbak in wok de bami met de kip en het sausje in zonnebloemolie op hoog vuur.

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de bami afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen). Serveer met de komkommer en de gebakken uitjes. Of zoals het echt hoort: Roerbak de bami met het sausje in een klein beetje zonnebloemolie in wok op hoog vuur. Wat ook lekker is voor dit gerecht: Roerbak in wok de bami met de kip en het sausje in zonnebloemolie op hoog vuur.

Bramenmousse
Nagerecht

Bramenmousse

Details

Een heerlijk toetje is deze luchtige mousse, gemaakt van veel bramen, vanille en yoghurt.

Glutenvrij Ingrediënten

Bramen, yoghurt, gepasteuriseerd eigeel en eiwit, suiker, slagroom, gelatine, verse vanille.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij