MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Volaille en Croute
Luxegerecht

Volaille en Croute

Details

Oh lala, hier heb ik een bijzonder luxe gerecht voor je! Een aantal jaar geleden stond deze Volaille en Croute op ons kerstmenu en dat was een groot succes. En croute betekent 'in een korstdeeg'. We vullen het deeg met een verfijnde ragout van fazant, gekonfijte parelhoen, gekonfijte eend, cranberries en kastanjes. Kleine peentjes, champignons en gele biet roosteren we in de oven knapperig gaar. Met geroosterde aardappeltjes en jus.

Ingrediënten

Gekonfijte eendenbout, kipfilet (beter leven 2 sterren), kastanje, cranberriy, aardappel, knoflook, wortel, gele biet, champignons, spinazie, bladerdeeg (tarwebloem, roomboter), rode wijnazijn, gepasteuriseerd eigeel, brandy, tomatenpuree, roomboter, basterdsuiker, mosterd, venkelzaad, rozemarijn, kruidnagel, jeneverbes, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), laurier, rode wijn, zonnebloemolie, peper, zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de groenten afgedekt en de 'rol' met aardappel onafgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de jus in pannetje of magnetron (zie onder).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de groenten afgedekt en de 'rol' met aardappel onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Het bladerdeeg wordt niet meer knapperig. Verwarm de jus zonder deksel 30 seconden totdat warm.

Leuk om te weten

De groenten roosteren we in de oven en de biet geeft de worteltjes een felle kleur.

Deze dag kook ik ook...

Risotto met langoustine bisque
Visgerecht

Risotto met langoustine bisque

Details

Deze smeuïge risotto die ik maak met goede kwaliteit Carnaroli rijst zit boordevol gemarineerde gamba's en gaar ik in een bisque van onder andere langoustines. In een apart bakje krijg je pittige Parmezaanse kaas om erover te strooien. Erbij geef ik een salade met allerlei seizoensgroenten. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Carnaroli rijst, gamba's, spinazie, zelfgemaakte bisque van langoustine (bevat verder tomaat, ui, knoflook, tijm, rozemarijn, wortel, prei, ansjovis, steranijs, saffraan, witte wijn, paprikapoeder, rode peper, sinaasappel, brandy, pernod, rode wijn azijn), peterselie, dille, bieslook, Parmezaanse kaas, roomboter, witte wijn, gele biet, spinazie, tabasco, knolselderij, ijsbergsla, mesclun sla, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharrel eigeel, witte wijnazijn, dijon mosterd, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), extra vergine olijfolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt 15-20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen. Serveer met de salade en dressing.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de risotto afgedekt 4 min (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Leuk om te weten

Ik blus de risotto met witte wijn en laat die helemaal inkoken. Dit geeft een friszoetige smaak aan de rijst.
Healthy Freekeh Halloumi
Vegetarisch gerecht

Healthy Freekeh Halloumi

Details

Gezond genieten met deze smaakvolle freekeh salade met onder andere zoete aardappel, gele biet en gebakken kikkererwten. De verse halloumi (Cypriotische kaas, gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk) grill ik op de hete plaat. Erbij krijg je hummus van geroosterde pompoen.

Ingrediënten

Halloumi (van gepasteuriseerde koe-, geiten- en schapenmelk), freekeh (groene tarwe), parelgort, aubergine, zoete aardappel, gele biet, tomaat, pompoen, pompoenpitten, dille, peterselie, munt, kikkererwten, wortel, rozijnen, knoflook, extra vergine olijfolie, ingemaakte citroen, citroen, tahini (van sesamzaad), komijn, chilipoeder, zonnebloemolie, vadouvan (bevat mosterdzaad, sesam), peper & zout.

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de halloumi (2 per persoon) op het bakpapier 10 minuten. Serveer de salade (koud) met de pompoenhummus.

Magnetron 1 minuten 750W

Verwarm de halloumi (2 per persoon) op het bakpapier 1 minuut. Serveer de salade (koud) met de pompoenhummus.

Leuk om te weten

Freekeh is een een jonge groene tarwesoort uit het Midden Oosten. Het wordt onrijp geoogst en ter plekke geroosterd. Hierdoor heeft deze tarwekorrel een rokerige en nootachtige smaak.
Italiaans gehaktbrood
Klassieker

Italiaans gehaktbrood

Details

Ik maakte dit gehaktbrood in de beginjaren van Marleen Kookt. Nu bereid ik het met nieuwe inspiratie graag opnieuw. Het is een echt Italiaans gekruid gehaktbrood, met veel verse kruiden, lekker smeuig en met een eitje in het midden. Erbij krijg je zoet geroosterde tomaatjes en een frisse groene stamppot boordevol groenten en verse kruiden. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Scharrelrundergehakt, aardappel, champignons, groene kool, prei, rucola, tomaten, bleekselderij, wortel, paprika, witte ui, knoflook, melk, roomboter, parmezaanse kaas, scharrelei, olijven, zongedroogde tomaten, panko (bevat gluten), rode martini, basilicum, peterselie, bieslook, salie, rozemarijn, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stamppot met de tomaatjes en het gehaktbrood afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de stamppot met de tomaatjes en het gehaktbrood afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De tomaatjes rooster ik op lage temperatuur lang in de oven met veel kruiden en een beetje knoflook.
Rijke ratatouillesoep
Vegetarisch voorgerecht

Rijke ratatouillesoep

Details

Deze vegetarische soep is goed gevuld door alle groenten (o.a. aubergine, courgette en tomaat) die ik gebruik. Ik maak de soep op smaak met olijfjes, zongedroogde tomaat en verse kruiden. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaat, courgette, aubergine, paprika, wortel, witte ui, knoflook, zongedroogde tomaat, olijven, basilicum, rode peper, peterselie, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Halloween Pumpkin Pie
Vegetarisch nagerecht

Halloween Pumpkin Pie

Details

Het is Halloween, dus een goed excuus om iets nieuws te bakken :) Deze klassieke pompoen taart bouwen we op met een krokante bodem van bloem, boter en specerijen en daarop een luchtig mengsel van geroosterde pompoen mousse, room en eieren. In de oven bakken we deze taart (soort cheese cake) af. Met mini mashmallows. Happy Halloween!

Ingrediënten

Pompoen, kaneel, kruidnagel, foelie, kardemom, gember, roomkaas, gepasteuriseerd ei, roomboter, room, yoghurt, bloem, suiker, zout. Met erop een mini marshmallow (bevat gelatine).