MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Kip cordon bleu met puree
Klassieker

Kip cordon bleu met puree

Details

Deze kipfilet (beter leven 2 sterren) vul ik met ham van Beemsterlant's varken en Hollandse (Stolkse) belegen kaas. Ik paneer de kip met broodkruim en gaar de cordon bleu in de oven, dit is gezonder dan bakken in de pan en net zo lekker! Met zachte aardappelpuree en sperzieboontjes, klaargemaakt met gebakken spekjes en ui.

Ingrediënten

Kip cordon bleu (kipfilet - beter leven 2 sterren, paneermeel, Stolkse belegen kaas, beenham), aardappel, sperziebonen, witte ui, melk, spekblokjes, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip cordon bleu met de puree en de boontjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 -20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de kip cordon bleu met de puree en de boontjes afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Let op: er kan nog een houten stokje in de cordon bleu zitten, die gebruiken we tijdens het garen, zodat de cordon bleu dicht blijft

Deze dag kook ik ook...

Marokkaanse ratatouille met mergez
Vleesgerecht

Marokkaanse ratatouille met mergez

Details

Ik kook graag uit de Marokkaanse keuken en hier is het resultaat van een nieuw gerecht: een geurige ratatouille van gestoofde paprika, courgette en geroosterde aubergine met zoete tomaten. Erdoor gaan pittige runderworstjes (merguez), die we eerst hebben aangebakken op de hete gril en kleine kikkererwten. Erbij geef ik een couscous, rijk van smaak door de verse kruiden, olijven, rozijn en ingemaakte citroen. Mijn frisse sumak yoghurtdip smaakt hier perfect bij!
Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Merguez runderworstjes (Angus rundvlees, zout, peper, paprikapoeder, knoflook, chilipoeder), courgette, rode paprika, tomaat, aubergine, rode ui, verse peterselie, munt en dille, couscous, gekonfijte citroen, rozijnen, amandelen, olijven, yoghurt, komijn, chilipoeder, ras el hanout (bevat o.a. komijn, kardemom, korianderzaad, kaneel), baharat kruiden (bevat o.a. paprika, komijn, Jamaicaanse peper, kruidnagel, muskaat, kardemom) sumak, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper en zout

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de ratatouille (met de worstjes erin) en de couscous beide afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de yoghurtdip (koud).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de ratatouille (met de worstjes erin) en de couscous beide afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de yoghurtdip (koud).

Mijn vega chili
Vegetarisch gerecht

Mijn vega chili

Details

Deze pittige chili zit boordevol geroosterde groenten en cannellinibonen. Ik heb dit gerecht geïnspireerd op een recept uit hét vegetarische kookboek van Jamie Oliver: VEG. Natuurlijk met mijn eigen draai eraan ;) Met aangemaakte rode rijst, een frisse tomaten & yoghurt salsa en zachte kleine tortilla om je bord mee schoon te vegen! Ook een aanrader voor vleesliefhebbers :)

Ingrediënten

Rode rijst, basmatirijst, zwarte bonen, paprika, zoete aardappel, rode ui, bosui, tomaat, limoen, verse munt, mais, cannelloni bonen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, rode pepers, gerookt paprikapoeder, piment, kurkuma, honing, tomatenpuree, tabasco, Griekse yoghurt, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), soft tortilla (tarwebloem), zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de chili met de rijst afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Verwarm 30 sec de kleine tortilla. Serveer met de yoghurt salsa (koud).

Oven 40 minuten 200°C

Verwarm de chili met de rijst afgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 40 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten de kleine tortilla mee. Serveer met de yoghurt salsa (koud).

Leuk om te weten

Dit vegetarisch gerecht bevat ruim 25 gram eiwitten per persoon, deze zitten vooral in de zwarte bonen en de (lichtgekleurde) cannelini bonen.
Lekkere lasagne
Kindergerecht

Lekkere lasagne

Details

Deze lasagne valt goed in de smaak bij mijn zoon: zacht gestoofde klein gesneden groenten met kippengehakt (beter leven 2 sterren) en spekblokjes en een lichte bechamelsaus. Bovenop komt wat geraspte Parmezaanse kaas voor een krokant korstje. Met ijsbergsalade, komkommer en paprika en een dressing.

Ingrediënten

Kippengehakt (beter leven 2 sterren), verse lasagne bladen (scharrelei, tarwebloem), spekblokjes, wortel, paprika, prei, ijsbergsla, komkommer, witte ui, knoflook, melk, roomboter, tarwebloem, mosterd, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, tijm, tomatenpuree, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), zelfgemaakte honingdressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, honing, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 10-15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Voor de saus gebruik ik zelfgemaakte kippenfond, die ik een nacht op lage temperatuur laat trekken.
Knolselderijsoep
Vegetarisch voorgerecht

Knolselderijsoep

Details

Deze soep is een van mijn favorieten: puur, lekker Hollands en vol van smaak! Vegetarisch en glutenvrij, 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Knolselderij, witte ui, prei, knoflook, aardappel, biologische groentebouillon, room, roomboter, zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Yoghurtmousse met roodfruit
Nagerecht

Yoghurtmousse met roodfruit

Details

Allerlei soorten roodfruit gemengd in een frisse yoghurtmousse met een vleugje vanille.

Glutenvrij Ingrediënten

Bramen, frambozen, aardbeien, diverse (wilde) bessen, yoghurt, melk, slagroom, gepasteuriseerd ei, kristalsuiker, citroenschil, sinaasappelschil, gelatine, vanillestok, marasquin (kersenlikeur)
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij