MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Kalkoengehaktballetjes met bospeentjes
Klassieker

Kalkoengehaktballetjes met bospeentjes

Details

Deze malse kalkoengehaktballetjes (beter leven 2 sterren) serveer ik met frisse aardappelsalade van gestoomde krieltjes en mosterdvinaigrette. Erbij geef ik geroosterde bospeentjes met een bospeenloofsalsa, een hele mond vol! Deze salsa heb ik geïnspireerd op een recept uit Gloeiend Groen, een kookboek van Welmoed Bezoen en een aanrader voor groenteliefhebbers ;)

Ingrediënten

Bospeen, bospeenloof, kalkoengehakt (beter leven 2 sterren), rucola, krieltjes, citroensap, bosui, knoflook, verse peterselie, verse munt, verse bieslook, tahini (sesampasta), zonnebloempitten, melk, gepasteuriseerd scharrelei, fijne mosterd, panko (gluten), komijn, chilipoeder, grove mosterd, rode wijn azijn, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 7 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de peentjes met balletjes (3 pp) afgedekt met het plasticfolie gedurende 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salsa (voor op de peentjes) en de aardappelsalade (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de peentjes met balletjes (3 pp) afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie gedurende 20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salsa (voor op de peentjes) en de aardappelsalade (koud).

Leuk om te weten

De peentjes roosteren we op hoge temperatuur in de oven, zo worden ze lekker zoetig van smaak.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Nachos met guacamole
Vleesgerecht

Nachos met guacamole

Details

Dit perfecte vrijdagavond gerecht maak ik met een lang gestoofde Mexicaanse saus. Aan de guacamole besteden we veel tijd en hier krijg je lekker veel van! Gegratineerd met goede Parmezaanse kaas.

Glutenvrij Ingrediënten

Tortilla chips (van maïsmeel), beter leven 2 sterren rundergehakt, avocado, wortel, bleekselderij, tomaten, bosui, witte en rode ui, knoflook, verse tijm, tomatenpuree, kidneybonen, Parmezaanse kaas, crème fraîche, komijn, oregano, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), gerookte paprikapoeder, verse koriander, limoensap, verse rode peper, jalapeño peper, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bolognese met de nachos afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in de ovenschaal 10 min (1 persoon) tot 15-20 min (2 of meer personen). Plaats dan nog 5 minuten onafgedekt in de oven. Serveer met de guacamole (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de bolognese met de nachos onafgedekt 3-4 min (1 persoon) tot 5-8 min (2 of meer personen). Serveer met de guacamole (koud).

Leuk om te weten

De guacamole maken we van avocado, fijngesneden tomaat, verse koriander, rode peper, bosui, creme fraiche en limoensap.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Aubergine met tamarinde
Veganistisch gerecht

Aubergine met tamarinde

Details

Heerlijk hartig en warm is dit gerecht van zacht gestoofde aubergine in een rijke tomatensaus. De tamarinde geeft de stoof een diepe smaak. Met Libanees platbrood en pilav rijst vol groenten en verse kruiden. Dit gerecht is veganistisch (plant based).

Ingrediënten

Aubergine, witte en rode ui, tomaat, rode paprika, zilvervliesrijst, basmatirijst, wilde rijst, tamarinde, komijnzaad, kikkererwten, kaneel, verse dille, citroensap, ahornsiroop, Libanees platbrood (bevat gluten), verse peterselie, pijnboompitten, verse koriander, rode peper, rozijnen, amandelschaafsel, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper, zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de aubergine stoof en pilav15 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen) afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord. Plaats de laatste 2 minuten het platbrood erbij, zodat dit warm wordt.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de aubergine stoof en pilav afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met het platbrood.

Leuk om te weten

Dit veganistische gerecht bevat veel eiwitten die in de kikkererwten zitten en veel vezels (vooraal in de volkoren rijst, de groenten en kikkererwten).
Uitverkocht voor deze dag
Wildzwijnstoof met stoofpeertje
Luxegerecht

Wildzwijnstoof met stoofpeertje

Details

Dit luxegerecht is een heerlijke winterse maaltijd. Met malse stukjes wildzwijn gestoofd met jeneverbes, rode wijn en pure chocolade. Met een zacht stoofpeertje, gestoomde en geroosterde wintergroenten en een aardappeltaartje van verse krieltjes. Eet smakelijk!

Glutenvrij Ingrediënten

Wildzwijn, krieltjes in de schil, spruitjes, gele biet, stoofpeertjes, witte ui, peterselie, citroenschil, bosui, tomaten, verse tijm, sinaasappel, rode wijn, vanillestok, steranijs, kaneelstok, komijn, korianderpoeder, laurierbladeren, chilipoeder, jeneverbessen, suiker, pure chocolade, rode wijnazijn, extra vergine olijfolie, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper en zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal het aardappeltaartje met bakpapier voorzichtig uit de schaal en verwarm groenten en stoof beide afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30-35 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 15 minuten het aardappeltaartje op het bakpapier. Serveer met het stoofpeertje.

Magnetron 8 minuten 750W

Haal het aardappeltaartje met bakpapier voorzichtig uit de schaal en verwarm groenten en stoof beide afgedekt met het plastic folie of bord 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm het aardappeltaartje op het bakpapier 1-3 minuten. Serveer met het stoofpeertje.

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Venkelsoep met gerookte zalm
Voorgerecht

Venkelsoep met gerookte zalm

Details

Een perfecte soep voor de vrijdagavond! Op basis van zacht gestoofde venkel, verse dille, gerookte zalm en verse zalmfilet. Glutenvrij, 500 ml, voldoende voor twee personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Gerookte zalm en verse zalmfilet, venkel, witte ui, knoflook, aardappel, verse dille, knoflook, biologische groentebouillon, tijm, rozemarijn, kruidnagel, laurier, citroensap, melk, roomboter, zonnebloemolie, peper, zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Witte chocomousse met crumble
Vegetarisch nagerecht

Witte chocomousse met crumble

Details

Lekker smullen van deze witte chocolademousse met erop een pure chocolade crumble met stukjes pecannoot.

Gerecht anders dan op de foto

Ingrediënten

Witte chocolade, gepasteuriseerd scharrelei, rietsuiker, slagroom, pure chocolade, pecannoten, roomboter, vanille extract, bloem.
Uitverkocht voor deze dag