MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Marokkaanse kippensoep
Voorgerecht

Marokkaanse kippensoep

Details

Een lichtpittige Marokkaanse kippensoep, boordevol groenten, met rode linzen en zachte stukjes kip. 500 ml, voldoende voor 2 borden. Glutenvrij.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), rode linzen, witte ui, knoflook, spinazie, tomaat, bosui, gember, kaneel, yoghurt, saffraan, korianderzaad, komijnzaad, honing, rozenwater, ingemaakte citroen, kardemom, room, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Maleisische pulled beef
Vleesgerecht

Maleisische pulled beef

Details

De keuken geurt altijd naar exotische specerijen wanneer we dit Maleisische gerecht koken. 'Short rib' is vrij vertaald rundersparerib. Ik gaar het vlees in een licht-pittige rendang totdat het vlees van het bot afvalt en serveer het zonder bot. Met gestoomde rijst en geroosterde champignons, aubergine en knapperige paksoi.

Glutenvrij Ingrediënten

Runder shortrib, basmatirijst, zilvervliesrijst, champignons, aubergine, paksoi, taugé, kokosmelk, citroengras, gember, rode peper, limoenblad, kurkuma, knoflook, koriander, komijn, glutenvrije sojasaus, tamarinde, palmsuiker, aardappelzetmeel, kokosrasp, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rendang en groenten met rijst afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie in de ovenschaal 20-25 min (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de rendang en groenten met rijst afgedekt met het plasticfolie 4-5 minuten (1 persoon), tot 6-7 minuten (of meer personen).

Leuk om te weten

De champignons en aubergine rooster ik in de oven met wat olie gaar en meng ik met knapperige paksoi.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Moroccan style veggie bowl
Veganistisch gerecht

Moroccan style veggie bowl

Details

Rijk, fris, groenterijk en een spektakel om te zien: de Marokkaans geïnspireerde veggie bowl is een van mijn favoriete bowls! Zoete aardappel, gele biet, venkel, volkoren couscous, ingemaakte komkommer en kruidig gebakken kikkererwten zijn de basis van dit veganistische gerecht. Met bietenhummus en geroosterde amandelen.

Ingrediënten

Volkoren couscous, zoete aardappel, venkel, gele en rode biet, kikkererwten, munt, peterselie, komkommer, amandelen, cherry tomaat, bladspinazie, knoflook, bieslook, citroen, ingemaakte citroen, witte wijnazijn, tahini (sesampasta), glutenvrije sojasaus, garam masala (mosterdzaad, koriander, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), tandoori masala (bevat mosterd en selderij), biologische groentebouillon, suiker, harissa, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper en zout.

Opwarmen

Oven 15 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Dit gerecht wordt vaak koud geserveerd. Eet je het liever lauwwarm, verwarm dan de couscous met de groenten afgedekt 10 minuten (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bietenhumus.

Magnetron 3 minuten 750W

Dit gerecht wordt vaak koud geserveerd. Eet je het liever lauwwarm, verwarm dan de couscous en groenten afgedekt 2 minuten (1 persoon) tot 3 minuten (2 of meer personen). Serveer met de bietenhummus.

Leuk om te weten

Deze bietenhummus is favoriet in de keuken van MarleenKookt en eten we regelmatig tijdens onze lunch :)
Uitverkocht voor deze dag
Vis pastei
Klassieker

Vis pastei

Details

Een heerlijk visgerecht uit de oven met een dakje van een fijne stamp van knolselderij en aardappel. Verrassend zacht en vol van smaak. Ik heb dit gerecht gebaseerd op een Australisch recept, een keuken die bekend staat om z'n fusion koken. In de lichte bechamelsaus gebruik ik Hollandse oude kaas: lekker pittig. Je krijgt er veel verse groenten bij, die ik rooster met verse tijm en rozemarijn. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Kabeljauwfilet, koolvis, aardappelen, knolselderij, pompoen, venkel, spinazie, witte ui, knoflook, melk, parmezaanse kaas, oude Hollandse kaas, mosterd, roomboter, bloem, Pernod, noilly prat, witte wijn, worcestershire saus (bevat moutazijn (gluten), ansjovis), vissaus, nootmuskaat, foelie, kruidnagel, jeneverbes, rozemarijn, peterselie, laurier, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de vispastei en de groenten in een ovenschaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 -25 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de vispastei en de groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

In de bechamel gebruik ik Noilly prat: de alcohol verdampt, maar de drank geeft een prachtige nootachtige smaak aan de saus.
Uitverkocht voor deze dag
Spinazie in jasje
Vegetarisch kindergerecht

Spinazie in jasje

Details

Een lekkernij voor kinderen (en ik vind het zelf ook erg lekker!). De spinazie mengen we met een beetje gekookte risottorijst, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat en ei. Vervolgens maken we zogenaamde flapjes van bladerdeeg, gevuld met dit mengsel en bakken het af in de oven. Met frisse salade en honingdressing.

Ingrediënten

Spinazie, risottorijst, tomaat, komkommer, ijsbergsla, Parmezaanse kaas, belegen kaas, zongedroogde tomaat, gepasteuriseerd ei, knoflook, bladerdeeg (bloem, plantaardig vet), zelfgemaakte honingdressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, honing, witte wijnazijn, mosterd, groentebouillon, tabasco, kerrie, peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 4 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm het flapje onafgedekt 3 minuten (1 persoon), tot 4-5 minuten (2 of meer personen) in de magnetron. Serveer met de salade en dressing (koud). De flapjes worden niet meer zo krokant in de magnetron.

Oven 20 minuten 200°C

Verwarm het flapje onafgedekt 15 minuten (1 persoon), tot 15-20 minuten (2 of meer personen) in de oven. Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ik voeg een beetje honing toe aan mijn dressing, zo wordt het toegankelijk voor kinderen.
Uitverkocht voor deze dag
Zweedse boterkoek
Vegetarisch nagerecht

Zweedse boterkoek

Details

Voor de verjaardag van MarleenKookt kregen we van onze trouwe klanten Meta en Rob Zweedse boterkoek cadeau. Zo lekker! Vandaag bakken we deze boterkoek weer, natuurlijk volgens het recept dat ik van hen gekregen heb uit de Misset Horeca van 40 jaar geleden :)

Ingrediënten

Tarwebloem, roomboter, basterdsuiker, gepasteuriseerd ei, vanillestok, krenten, geschaafde amandelen, zout.
Uitverkocht voor deze dag