Indiase kip biryani met saffraanrijst
Vleesgerecht

Indiase kip biryani met saffraanrijst

Details

Dit authentieke Indiase gerecht kenmerkt zich doordat de kip in de rijst in een afgesloten pan zachtjes wordt gegaard. Hierdoor trekken alle smaken (onder andere saffraan en kardemon) mooi in elkaar. We maken de rijst af met bloemkool, rozijnen en je krijgt er een eitje bij. Met een frisse salade en dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkip, basmatirijst, gele en groene courgette, bloemkool, tomaat, spinazie, witte ui, knoflook, scharrelei, amandel, rode en groene pepertjes, saffraan, muntblad, gember, verse koriander, yoghurt, kokosmelk, melk, kaneelstok, kardemon, karwijzaad, laurier, geelwortel, rozijn, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 40 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip met rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 30-40 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en de dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de kip met rijst afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en de dressing (koud).

Leuk om te weten

De saffraan die ik in dit gerecht gebruik is een kostbaar specerij die komt uit de saffraankrokus. Het geeft het gerecht een verfijnde smaak en bovendien een mooie kleur.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vegetarisch gerecht

Frittata met aubergine

Details

Voor dit verfijnde gerecht rooster ik de aubergine zacht, waarna ik het met zoete trostomaatjes, ei en feta maak tot een smaakvolle frittata. De za'atar (een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten) strooi ik er na het afbakken overheen. Erbij geef ik een salade van fijne bloemkool en linzen met verse kruiden. Smakelijk eten!

Glutenvrij Ingrediënten

Aubergine, trostomaten, bloemkool, Franse berglinzen, kikkererwten, ingemaakte citroen, roomkaas, feta, gepasteuriseerd ei, doperwt, koksroom, peterselie, basilicum, peper en zout, extra vergine olijfolie, za'atar (bevat sesamzaadjes).
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de frittata voorzichtig uit de verpakking / de schaal en verwarm op het bakpapier 15-20 min. Serveer met de koude bloemkoollinzensalade. Excuses voor het plastic bakje waarin de salade zit, ik heb tekort aan porselein.

Magnetron 750W

Verwarm de frittata 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de koude bloemkoollinzensalade.

Leuk om te weten

Za'atar is de naam van een supersmaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, waarin oregano en tijm belangrijke smaakmakers zijn.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Gehakt in krokant jasje

Details

Het gehakt in krokant jasje maken we van gehakt van Beemsterlant's varken met erdoor veel verse kruiden en een mix van paddestoelen. Eromheen zit bladerdeeg dat krokant wordt afgebakken in de oven. Erbij krijg je een zomerse salade met zelfgemaakte slasaus en krieltjes.

Ingrediënten

Gehakt van Beemsterlant's varken, bladerdeeg, krieltjes, ijsbergsla, tomaat, komkommer, rode ui, sjalot, scharrelei, roomboter, yoghurt, bloem, nootmuskaat, peterselie, tijm, rozemarijn, maanzaad, augurk, zelfgemaakte mayonaise (gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn en mosterd), honing, witte wijnazijn, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm in de ovenschaal de krieltjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 10 minuten de saucijs onafgedekt mee op het bakpapier. Serveer met de salade en slasaus (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade van de 1 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm de krieltjes afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de saucijs op het bakpapier onafgedekt 1-2 minuten. Het bladerdeeg wordt niet krokant in de magnetron. Serveer met de salade en slasaus (koud).

Leuk om te weten

Voor het gehakt maak ik een ragout van champignons, knoflook, sjalot, tijm, rozemarijn en verse peterselie.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Gegratineerde pasta uit de oven

Details

Lekker en gezond is dit Italiaanse pastagerecht! Ik maak een geurige tomatensaus boordevol klein gesneden groente en basilicumpesto. Al dente gekookte rigatoni pasta meng ik met deze saus en erop gaat een een laagje parmezaanse kaas en mozzarella. Deze pasta gratineer ik in de oven tot een krokant korstje. Met de frisse ijsbergsla en dressing is dit gerecht helemaal compleet.

Ingrediënten

Pasta, tomaat, ijsbergsla, courgette, aubergine, paprika, gele paprika, komkommer, witte ui, knoflook, parmezaanse kaas, mozzarella, tomatenpuree, basilicum, oregano, tijm, peterselie, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), extra vegine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm in de ovenschaal de pasta afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 5 minuten (1 persoon) tot 10-15 minuten (2 of meer personen) en onafgedekt nog 5 minuten om te gratineren. Serveer met de salade (koud) en honingdressing.

Magnetron 750W

Verwarm de pasta afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud) en honingdressing.

Leuk om te weten

In dit gerecht zit heel veel groenten, zoals courgette, paprika en tomaat.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Rode linzensoep

Details

Ik at deze rode linzensoep bij een vriend en was helemaal verrast door de verschillende frisse smaken. Ik heb het recept weten te ontrafelen en kook het vandaag graag voor jou. Vegetarisch. 500 ml, genoeg voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode linzen, biologische groentebouillon, wortel, ui, knoflook, tomatenpuree, komijn, citroen, zout & peper.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Panna cotta met karamelsaus

Details

Het recept voor dit toetje heb ik van Dirk gekregen, een van onze trouwe eters, waarvoor dank! Frisse panna cotta, met een heerlijke karamelsaus, smullen.

Glutenvrij Ingrediënten

Melk, vanille, citroenschil, koksroom, suiker, gelatine.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.