MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Indiase kip biryani
Vleesgerecht

Indiase kip biryani

Details

Dit authentieke Indiase gerecht kenmerkt zich doordat de kip in de rijst in een afgesloten pan zachtjes wordt gegaard. Hierdoor trekken alle smaken (onder andere saffraan en kardemom) mooi in elkaar. We maken de rijst af met bloemkool en rozijnen. Met frisse salade, die we aanmaken met lichtpittige dressing.
Let op: gerecht anders dan op de foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), zilvervliesrijst, basmatirijst, tomaat, komkommer, kikkererwt, garam masala, tandoori masala, witte ui, knoflook, amandelen, rode en groene pepertjes, saffraan, munt, gember, verse koriander, yoghurt, roomboter, kokosmelk, melk, kaneelstok, kardemom, karwijzaad, laurier, geelwortel, rozijnen, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 40 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm rijst met kip afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 30-40 min (2 of meer personen). Serveer met de salade.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de kip met rijst afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en de dressing (koud).

Leuk om te weten

De saffraan die ik in dit gerecht gebruik is een kostbaar specerij die komt uit de saffraankrokus. Het geeft het gerecht een verfijnde smaak en bovendien een mooie kleur.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag