MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Indiase linzensoep met lam
Voorgerecht

Indiase linzensoep met lam

Details

Deze lichtpittige Indiase soep vol gestoofde groenten, linzen, zachte stukjes lam en geurige kruiden is rijk van smaak. 500 ml, voldoende voor 2 borden. Glutenvrij.

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsvlees, tomaat, tuinerwt, sperziebonen, rode linzen, witte ui, knoflook, mosterdzaad, komijnzaad, yoghurt, gember, rode peper, kurkuma, zonnebloemolie, witte wijnazijn, biologische groentebouillon, peper en zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij

Deze dag kook ik ook...

BBQ chicken
Vleesgerecht

BBQ chicken

Details

Tijd voor een gezond 'comfort food' gerecht! De kip dij en kip drumstick marineer ik met mijn eigen BBQ saus en rooster ik goudbruin. De licht gekruide krieltjes in de schil komen uit de oven, knapperig en niet vet. Erbij geef ik een flinke portie knapperige koolsla én wat extra BBQ saus in een apart bakje. Eet smakelijk :)

Ingrediënten

Kipdijbeen en kipdrumstick (beter leven 2 sterren), kriel in de schil, witte kool, rode kool, radijs, witte ui, wortel, appel, mais, mangochutney, zelfgemaakte BBQ saus (tomaat, witte ui, knoflook, gember, kaneel, gerookte paprikapoeder, chilipoeder, nootmuskaat, basterdsuiker, glutenvrije sojasaus, witte wijnazijn, dijonmosterd, roomboter) maanzaad, rozijnen, zelfgemaakte mayonaise (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, dijonmosterd, witte wijnazijn, zout), yoghurt, peterselie, bieslook, paprikapoeder, zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip en de aardappelen afgedekt 10 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Verwarm het daarna onafgedekt nog 10 minuten (1 persoon) tot 10-15 minuten (2 of meer personen). Serveer met de BBQ saus en de koolsla .

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de kip en de aardappel 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de BBQ saus en de koolsla.

Leuk om te weten

De salade maak ik met veel verschillende knapperige groenten en maak ik op smaak met wat mangochutney en lichte zelfgemaakte yoghurtmayonaise.
Tajine met amandelen
Veganistisch gerecht

Tajine met amandelen

Details

Dit Marokkaanse groentegerecht is heerlijk geurig en vol van smaak. De tajine zit boordevol groenten (venkel, wortel, courgette, tomaat, zoete aardappel), olijven, pruimen en Arabische kruiden en specerijen. De saffraan en ingemaakte citroen geven een delicate smaak eraan. Je krijgt er rulle couscous bij met verse kruiden. Geroosterde amandelen zitten er apart bij om erover te strooien. Dit gerecht is 100% plantaardig (veganistisch).

Let op: gerecht is anders dan op foto!

Ingrediënten

Bloemkool, zoete aardappel, courgette, venkel, couscous, tomaten, witte ui, knoflook, pruimen, rozijnen, groene en zwarte olijven, amandelen, biologisch groentebouillon, saffraan, ingemaakte citroen, dille, bieslook, peterselie, verse koriander, baharat kruiden (paprika, peper, koriander, komijn, kaneel, Jamaicaanse peper, kruidnagel, muskaat, kardemom), ras el hanout (fenegriek, kruidnagel, nootmuskaat, paprika, kerrie, piment, kardemom, galangawortel, gember, foelie, nigellazaad), aardappelzetmeel, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De tajine en de couscous beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten verwarmen (1 persoon) tot 20-30 minuten. Bestrooi met de amandelen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de tajine en de couscous beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Bestrooi met de amandelen.

Leuk om te weten

Ik rooster de groenten eerst apart in een kruidig mengsel, voor ik het in de tajine erbij voeg. Zo behoudt ieder specifiek ingrediënt zijn unieke smaak.
Witlof uit de oven
Klassieker

Witlof uit de oven

Details

Een lekker klassiek gerecht en heerlijk in de herfst. De verse witlof stoven we eerst beetgaar en gratineren we daarna onder een romige saus met ham en kaas in de oven. Met smeuïge aardappelstamp en ouderwetse Hollandse gehaktbal en jus.

Ingrediënten

Witlof, gehaktbal van Schots rundvlees en Hollands varkensvlees (bevat gepasteuriseerd ei en gluten), ham van Beemsterlant's varken, aardappel, rode wijn, rozemarijn, nootmuskaat, peterselie, belegen kaas, bloem, roomboter, aardappelzetmeel, melk, dijonmosterd, kalfsfond (bevat gluten), peper, zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bal met de stamp afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord en de witlof onafgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de bal met de puree met het afdekfolie en de witlof onafgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Witlof bevat veel vitaminen, waaronder A, B en C. Daarnaast zit erin deze groente veel foliumzuur dat een gunstig effect heeft op de darmflora :)
Spaghetti bolognese
Kindergerecht

Spaghetti bolognese

Details

Deze traditionele Italiaanse bolognesesaus staat uren op het vuur en maak ik van tomaat, verse groenten, kruiden en mager rundergehakt. Zo trekken alle smaken goed door en wordt de saus heerlijk zacht. Ik serveer de bolognese met volkoren spaghetti, Parmezaanse kaas, een frisse salade en honingdressing.

Ingrediënten

Volkoren spaghetti, scharrelrundergehakt, tomaat, wortel, bleekselderij, sla, komkommer, witte ui, knoflook, Parmezaanse kaas, tijm, basilicum, tijm, oregano, rozemarijn, zelfgemaakte honingdressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharrel eigeel, witte wijnazijn, honing, dijon mosterd, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bolognese pasta afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de bolognese pasta afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-8 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Parmezaanse kaas is een Italiaanse kaas uit het gebied van de provincie Parma. Enkel de kaas die daar vandaan komt, mag 'Parmezaanse kaas' heten.
Panna cotta met rode bessen
Nagerecht

Panna cotta met rode bessen

Details

Een heerlijk dessert met frisse panna cotta en onderop een coulis van rode bessen.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode bessen, room, suiker, citroenschil, kaneelstok, melk, gelatine
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij