Hopjesvla
Nagerecht

Hopjesvla

Details

Hopjesvla: de unieke combinatie van een zelfgemaakte vla met een verfijnde koffiekaramelsmaak.

Glutenvrij Ingrediënten

Room, kristalsuiker, poedersuiker, gepasteuriseerd eigeel, maizena, espresso.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Boterzachte kip in currysaus

Details

Dit exotische kipgerecht maakte ik pasgeleden thuis voor mijn gezin en iedereen vond het erg lekker! De kip stooft urenlang in een licht-pittige geurige currysaus, totdat die van het bot afvalt en makkelijk uit elkaar getrokken kan worden. Dit heet ook wel 'pulled chicken'. Met een frisse komkommer raita (yoghurtsaus) en rijst vol knapperige groenten.

Ingrediënten

Scharrelkip, basmatirijst, zoete aardappel, tomaat, spinazie, bloemkool, komkommer, doperwt, groene appel, rode ui, knoflook, roomboter, Griekse yoghurt, sultana, kamillebloem, venkelzaad, rode chili, gember, komijnzaad, zoet paprikapoeder, verse munt, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de nasi en de kip met saus beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (yoghurtdop). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 1 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de nasi en de kip met saus beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (yoghurtdip).

Leuk om te weten

Deze currysaus heeft een volle smaak door de meegestoofde appel, gedroogde kamille en venkelzaadjes.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Vegetarisch gerecht

Ottolenghi's vega lasagne

Details

Uit Plenty van Yotam Ottolenghi haal ik de meest fantastische vegetarische gerechten, waaronder deze lasagne. Joris, mijn man, is hier helemaal weg van en vraagt me steeds wanneer ik "die lekkere lasagne" weer ga maken. Met een frisse salade en citroendressing.

Ingrediënten

Verse lasagneblad (bloem, scharrelei), verschillende soorten paddestoelen, bladsla, komkommer, pompoen, knolselderij, tuinerwt, sjalot, feta, gruyère, fontina, parmezaanse kaas, melk, ricotta, roomboter, scharrelei, bloem, gedroogde porcini, tijm, dragon, peterselie, extra vierge olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Lasagne afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10 minuten verwarmen. Daarna nog 5 minuten (1 persoon) tot 10-15 minuten (2 of meer personen) onafgedekt verwarmen. Serveer met de salade en citroendressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade van de 1 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Lasagne afgedekt met het plasticfolie 4-6 minuten verwarmen. Serveer met de salade en citroendressing (koud).

Leuk om te weten

Het weeknat van de porcini (gedroogde paddenstoel) gebruik ik in de bechamel. Dat geeft een verrassend lekkere smaak aan de lasagne.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Franse stoofpot

Details

Mijn nieuwe favoriet: toen we deze stoof testte, was ik blij verrast door het resultaat. Franse worstjes, pruimtomaat en geduld maken dit tot een smakelijk klassiek stoofpotje. Met een puree van aardappelen en volle salade met zelfgemaakte slasaus.

Glutenvrij Ingrediënten

Franse worst, aardappel, pruimtomaat, courgette, wortel, venkel, kropsla, rode ui, witte ui, knoflook, melk, mosterd, honing, witte wijnazijn, rode wijn, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, tijm, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stoof met aardappel afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de stoof met aardappel afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan porseleinen schalen.

Leuk om te weten

De slasaus maak ik van onder andere augurkjes en honing. Die combinatie maakt dat het zowel zurig, als zoetig is.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Gevulde pizza

Details

Mijn kinderen waren dolblij met dit nieuwe gerecht van MarleenKookt! Een calzone is een dubbelgeklapte gevulde pizza. Deze vullen we met een kruidige gehaktsaus en parmezaanse kaas. Bovenop gaat ook nog wat parmezaanse kaas en dan bakken we de calzone af in de hete oven. Met frisse ijsbergsla, tomaatjes en honingdressing.

Ingrediënten

Pizzadeeg (bloem, gist, zout, suiker), rundergehakt, tomaat, ijsbergsla, bleekselderij, wortel, witte ui, knoflook, parmezaanse kaas, zelfgemaakte honingdressing (zonnebloemolie, honing, azijn, gepasteuriseerd eigeel, mosterd, worcestersauce, tabasco, kerrie, water, zout, witte peper), rozemarijn, tijm, oregano, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 15 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de calzone op het bakpapier 15 minuten in de oven. Serveer met de salade en honingdressing. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 1 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 3 minuten 750W

Verwarm de calzone op het bakpapier 3 minuten in de oven. Serveer met de salade en honingdressing. Let op: in de magnetron wordt de calzone niet knapperig.

Leuk om te weten

Onze oven blijft goed op een stabiele, hoge temperatuur. Dat is essentieel voor een knapperige en doorbakken pizza.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Koreaanse rettichsoep met rund

Details

Dit Koreaanse equivalent van oma's groentesoep is heerlijk als tussen- of voorgerecht. De heldere bouillon, gemaakt van vissaus, rundvlees, gember, knoflook en peper, zit boordevol stukken rettich en rund. De soep wordt geserveerd met een bolletje rijst, dat ervoor zorgt dat de soep royaal is gevuld.

Ingrediënten

Rettich, runderpoulet, gember, knoflook, vissaus, sojasaus, rode peper, bosui, kleefrijst, zout.
Uitverkocht voor deze dag