MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Honing walnoten cake
Vegetarisch nagerecht

Honing walnoten cake

Details

Ter gelegenheid van onze uitbreiding naar Leiden, ben ik op zoek gegaan naar lekkere honing van Leidse bodem. Die heb ik gevonden! Met deze koudgeslingerde Cronesteyns Hof honing van Leidse bloemen, maak ik deze frisse cake. Lekker na het avondeten, of gewoon bij de thee!

Ingrediënten

Cronesteyns Hof honing, walnoten, yoghurt, roomboter, verse eieren, vanille, bakmeel, basterdsuiker, zout

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, noten.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Ottolenghi's chili fish
Visgerecht

Ottolenghi's chili fish

Details

Ottolenghi's recepten blijven mij inspireren door de bijzondere smaken en bereidingen. Zoals dit nieuwe gerecht, dat ik bereid met verse tomaten, gedroogde ancho chili, rode pepertjes, karwijzaad en verse visfilet. De vis in deze pittige frisse saus krijgt zo veel smaak en is lekker gezond! Met gesmoorde groenten en goede kwaliteit olijven, luchtige volkoren rijst én om het allemaal nog lekkerder te maken: een fluweelzachte tahini yoghurtsaus.

Ingrediënten

Verse zoutwater witte visfilet (kabeljauw, schol, schelvis), trostomaat, wortel, knolselderij, prei, gele paprika, knoflook, verse koriander, kalamata olijven, kappertjes, gedroogde ancho chilipeper, rode peper, citroensap, karwijzaad, zilvervliesrijst, basmatirijst, tarwebloem, tomatenpuree, ansjovis, tahini (sesampasta), yoghurt, suiker, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper&zout

Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, selderij, sesamzaad, vis.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst met de groenten en de tomatensaus met vis afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de tahinisaus (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de rijst met de groenten en de tomatensaus met vis afgedekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de tahinisaus (koud).

Uitverkocht voor deze dag
Risotto met groene asperges
Vegetarisch gerecht

Risotto met groene asperges

Details

Met deze risotto waan je je in Italië: beetgare groene asperges, verse munt en pittige pecorino. De citroenrasp geeft een frisse twist en de vele kruiden geven een groene kleur aan de risotto. Erbij krijg je een salade van tomaatjes, beetgare gele bietjes en verse basilicum.

Glutenvrij Ingrediënten

Carnaroli rijst, groene asperges, haricots verts, spinazie, tuinerwt, rucola, trostomaatjes, gele biet, bleekselderij, verse basilicum, peterselie, tijm, bieslook en munt, witte ui, room, witte wijnazijn, knoflook, pecorino romano, Parmezaanse kaas, citroenschil, witte wijn, biologische groentebouillon, suiker, zonnebloemolie, peper & zout

Dit gerecht bevat ei, koemelk, selderij, sulfiet.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de risotto afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade.

Leuk om te weten

De bietjes kook ik zacht in de schil, zo blijft de aardse smaak van deze groente goed bewaard.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Boeuf bourguignon
Klassieker

Boeuf bourguignon

Details

Een klassiek Frans gerecht én een klassieker in onze keuken. De rundersukade (beter leven 2 sterren) stoven we uren in rode wijn met uitjes, spekjes en knoflook. De champignons bakken we apart en worden afgeblust met brandy. Daarna stoven ze mee met de boeuf. Je krijgt er gestoomde krieltjes bij die ik met verse peterselie bestrooi en een salade met zelfgemaakte dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Rundersukade (beter leven 2 sterren), spekblokjes, krieltjes, wortel, ijsbergsla, radijs, komkommer, verse bieslook en peterselie, bleekselderij, champignons, witte ui, knoflook, tijm, laurierblad, zilveruitjes, augurk, rode wijn, brandy, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharreleigeel, witte wijnazijn, mosterd, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat ei, mosterd, selderij, sulfiet.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de boeuf bourguignon met de krieltjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de boeuf bourguignon en de krieltjes afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ik stoof een doormidden gesneden knoflookbol mee met dit gerecht en haal aan het eind de zachte teentjes uit de schil. Die meng ik door de saus en dat geeft op die manier extra smaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Zomerse aardappelsoep met spinazie
Vegetarisch voorgerecht

Zomerse aardappelsoep met spinazie

Details

Lekker zomers is deze aardappelsoep met spinazie en tuinerwtjes. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardappel, spinazie, tuinerwten, witte ui, grove mosterd, room, melk, extra vergine olijfolie, biologische groentebouillon, peper & zout

Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag