MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Winterse stoof
Klassieker

Winterse stoof

Details

Deze stoof maak ik van goede kwaliteit scharrelrundvlees die lang stooft met rode wijn, mosterd, spek en kleine stukjes wortel. Dit alles smaakt goed bij de stamppot van groene winterse groenten. De gremolata van peterselie, knoflook en geraspte citroenschil maakt dit gerecht helemaal af.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelrundvlees, spekblokjes, aardappel, wortel, groene kool, knolselderij, spruiten, witte ui, tomaat, knoflook, melk, rode wijn, mosterd, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), rozemarijn, tijm, laurierblad, peterselie, basilicum, bieslook, citroen, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stoof en de stamppot beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten. Serveer met de gremolata (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de stoof en de stamppot beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de gremolata (koud).

Leuk om te weten

Voor de citroenrasp in de gremolata rasp ik alleen het gele gedeelte van de citroen en niet het witte, want dat gedeelte is bitter.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Marokkaanse kebabs met baba ganoush
Vleesgerecht

Marokkaanse kebabs met baba ganoush

Details

Kebabs of koftas zijn Midden-Oosterse gehaktballetjes met veel specerijen. Deze kebabs van rundergehakt (beter leven 2 sterren) kruid ik met piment, nootmuskaat en kaneel en breng ik verder op smaak met feta en verse peterselie. In de oven roosteren ze goudbruin. Erbij geef ik couscous, boordevol geroosterde pompoen, linzen en gele peen. Mijn eigengemaakte baba ganoush (een fris-romige dip van gegrilde aubergine en yoghurt) maakt dit gerecht helemaal af!

Ingrediënten

Rundergehakt (beter leven 2 sterren), couscous, zwarte linzen, gele peen, gele biet, sperziebonen, aubergine, spinazie, pompoen, rode ui, verse munt, dille, bieslook en peterselie, knoflook, citroensap, gepasteuriseerde scharrelei, yoghurt, melk, feta van schapen- en geitenmelk, piment, kaneel, nootmuskaat, chilipoeder, vadouvan (komijn, fenegriek, linzen, mosterdzaad, kerrieblad, knoflook, kurkuma, druivenpitolie), gekonfijte citroenschil, tahini (sesampasta), biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, mosterd, sesamzaad, sulfiet.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kebabs en de couscous met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de baba ganoush (koud). Tip: de couscous kan ook goed koud gegeten worden, verwarm dan de kebabs afgedekt in een kleine schaal.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de kebabs met de couscous en groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-7 minuten. Serveer met de baba ganoush (koud). Tip: de couscous kan ook goed koud gegeten worden, verwarm dan de kebabs afgedekt in een kleine schaal.

Leuk om te weten

De baba ganoush maak ik van aubergines die ik donker gril. Van het vruchtvlees, samen met tahini (sesampasta), citroensap en yoghurt, maak ik de baba ganoush.
Uitverkocht voor deze dag
Romige pappardelle met pompoen
Vegetarisch gerecht

Romige pappardelle met pompoen

Details

De perfecte combinatie: gestoofde pompoen en pittige blauwe kaas met knapperige spinazie. Hiervan maak ik een heerlijke romige saus bij de pappardelle. Geroosterde pompoenpitten en zwarte peper maken het af. Met een rijkgevulde salade en sinaasappeldressing.

Ingrediënten

Verse pappardelle pasta (tarwebloem, scharrelei), pompoen, spinazie, witte ui, gemengde slasoorten, komkommer, knolselderij, knoflook, gele biet, bieslook, dille, fourmé, gorgonzola, room, witte wijn, pompoenpitten, biologische groentebouillon, sinaasappel, grove mosterd, gepasteuriseerde scharrelei, witte wijnazijn, suiker, kerrie, tabasco, zonnebloemolie, peper&zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pappardelle afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 30 -35 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud) en dressing.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de pappardelle afgedekt met het plasticfolie 3 min (1 persoon) tot 7 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud) en dressing.

Leuk om te weten

Voor dit gerecht gebruik ik de blauwe kaas 'Fourme d’Ambert' (gepasteuriseerd): dit is een traditionele kaas uit de Auvergne en heeft een authentieke blauwaderkaas smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Groente burrito
Vegetarisch kindergerecht

Groente burrito

Details

Een ideaal gerecht voor klein en groot: de bloemtortilla vul je zelf met de zacht gestoofde groentesaus, geraspte kaas en ijsbergsla. Dan vouw of rol je het op tot een burrito en: aanvallen maar!

Ingrediënten

Soft tortilla (bevat tarwebloem), kidneybonen, wortel, aubergine, ijsbergsla, bleekselderij, tomaat, witte ui, knoflook, belegen kaas, rozemarijn, oregano, tijm, komijn, tomatenpuree, gerookte paprikapoeder, zonnebloemolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, selderij.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de groentesaus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 2 minuten de tortilla erbij. Vul de warme tortilla met de saus, sla en kaas.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de groentesaus afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 30 seconden de tortilla erbij. Vul de warme tortilla met de saus, sla en kaas.

Leuk om te weten

Ik voeg een klein beetje gerookt paprikapoeder toe aan de groentesaus, dat geeft een licht-rokerige smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Caldo verde (winterse soep)
Voorgerecht

Caldo verde (winterse soep)

Details

Een lekkere Portugese winterse soep, oorspronkelijk met chorizo. In mijn versie heb ik die vervangen met spekjes, lekker Hollands ;) 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardappel, boerenkool, spekblokjes, knolselderij, prei, witte ui, knoflook, roomboter, melk, extra vergine olijfolie, dijonmosterd, biologische groentebouillon, peper&zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Citroen & limoen mousse
Nagerecht

Citroen & limoen mousse

Details

Een fris en puur dessert met verse citroen en limoen.

Glutenvrij Ingrediënten

Verse citroen en limoen, limoncello, slagroom, yoghurt, melk, vanillestok, gepasteuriseerd scharrelei, suiker, gelatine
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag