
Klassieker
Winterse stoof
Details
Deze stoof maak ik van goede kwaliteit scharrelrundvlees die lang stooft met rode wijn, mosterd, spek en kleine stukjes wortel. Dit alles smaakt goed bij de stamppot van groene winterse groenten. De gremolata van peterselie, knoflook en geraspte citroenschil maakt dit gerecht helemaal af.
Glutenvrij Ingrediënten
Scharrelrundvlees, spekblokjes, aardappel, wortel, groene kool, knolselderij, spruiten, witte ui, tomaat, knoflook, melk, rode wijn, mosterd, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), rozemarijn, tijm, laurierblad, peterselie, basilicum, bieslook, citroen, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
Opwarmen
Oven 30 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm de stoof en de stamppot beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten. Serveer met de gremolata (koud).
Magnetron 7 minuten 750W
Verwarm de stoof en de stamppot beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de gremolata (koud).
Leuk om te weten
Voor de citroenrasp in de gremolata rasp ik alleen het gele gedeelte van de citroen en niet het witte, want dat gedeelte is bitter.
Uitverkocht voor deze dag