Preisoep
Voorgerecht

Preisoep

Details

Vol zacht gestoofde prei, aardappel, groene kruiden en wat room. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardappel, prei, witte ui, knoflook, biologisch groentebouillon, bieslook, koksroom.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Mexican style lasagne

Details

Een Mexicaans feest is deze bijzondere lasagne! Ik bouw laagjes op van een kruidige gehakt- en paprikasaus die ik afwissel met tortilla's. Erbovenop komt een laagje cheddar kaas. Met een Mexicaanse salade en frisse dressing. Eet smakelijk en buenas noches!

Ingrediënten

Scharrelrundergehakt, rode paprika, mail, venkel, wortel, ijsbergsla, tomaten, lente-ui, kip, prei, ui, knoflook, tortilla's, rode camarque rijst, radijs, rode kool, crème fraîche, belegen kaas, boter, komijnpoeder, limoen, munt, oregano, peterselie, koriander, kaneel, chilipoeder, jalapeño peper, cacao, extra vergine olijfolie, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 15-20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

In deze lasagne vervang ik de lasagnebladen door tortilla's. Op die manier is het een verrassend andere lasagne en echt Mexicaans!
Vegetarisch gerecht

Veggie tajine met amandelen (vegan)

Details

Dit Marokkaanse groentegerecht is heerlijk geurig en vol van smaak. De tajine zit boordevol groenten (venkel, wortel, bloemkool, pompoen en zoete aardappel), olijven en Arabische kruiden en specerijen. De saffraan en de fijngehakte ingemaakte citroen geven een delicate smaak eraan. Je krijgt er rulle couscous bij met verse kruiden. Geroosterde amandelen zitten er apart bij om erover te strooien.

Ingrediënten

Bloemkool, zoete aardappel, wortel, venkel, couscous, tomaten, witte ui, knoflook, rozijnen, groene olijven, zwarte olijven, amandelen, biologisch groentebouillon, saffraan, ingemaakte citroen, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, komijn, koriander, paprika, kerrie, piment, bosbessen, kardemom, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De tajine en de couscous beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten verwarmen (1 persoon) tot 20-30 minuten. Bestrooi met de amandelen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de tajine en de couscous beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Bestrooi met de amandelen.

Leuk om te weten

Ik rooster de groenten eerst apart in een kruidig mengsel, voor ik het in de tajine erbij voeg. Zo behoudt ieder specifiek ingrediënt zijn unieke smaak.
Klassieker

Supermalse varkenshaas

Details

In de hoofdrol goudbruin gebakken varkenshaas, mals en sappig. Erbij klassieke mosterdjus, gebakken krieltjes in de schil en gestoofde savooiekool met haricots verts.

Ingrediënten

Varkenshaas, spekjes, kriel, haricots verts, savooiekool, witte ui, knoflook, roomboter, honing, grove mosterd, walnotenolie, huisgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), PX-sherry, citroensap, tijm, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de varkenshaas met de saus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kriel en groenten afgedekt 15 - 20 minuten (1 persoon) en 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm het vlees niet te lang, dan wordt het taaier.

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de varkenshaas met de saus afgedekt met het plasticfolie 2 minuten (1 persoon) tot maximaal 3 minuten (2 of meer personen). Verwarm niet te lang, het vlees hoeft alleen warm te zijn (bij te lang verwarmen wordt het vlees taai in de magnetron). Verwarm de kriel en groenten afgedekt 2 - 3 minuten (1 persoon) en 4 - 5 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Deze varkenshaas marineer ik met honing en grove mosterd en wordt dan kort gebakken. Zo blijft het vlees zacht en mals.
Kindergerecht

Pasta met verborgen groente

Details

'Heerlijk!' riepen ze allebei toen ik mijn kinderen dit gerecht voorzette. Een rijke groente saus van zacht gestoofde aubergine en tomaten, geserveerd met volkoren pasta en parmezaanse kaas. Mijn kinderen houden allebei niet van aubergine en ik had niet verwacht dat ze dit gerecht zouden goedkeuren, maar dat deden ze dus wel en vol overtuiging! Mijn dochter gaf me wel het advies om het woord aubergine niet in de titel te gebruiken, want dat vond ze niet lekker klinken, vandaar de naam 'pasta met verborgen groente'. Erbij krijg je een frisse salade met dressing. Geniet ervan!

Ingrediënten

Aubergine, volkoren spaghetti, wortel, bleekselderij, rucola, Romaanse sla, radijs, tomaten, witte ui, knoflook, biologische groentebouillon, parmezaanse kaas, tomatenpuree, kristalsuiker, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met aluminiumfolie of een ovenbestendig bord 15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud).

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met het plasticfolie of een ovenbestendig bord 3 min (1 persoon) tot 4-5 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De aubergine stoven we lang in de oven samen met de tomaten, zo krijgt de saus een natuurlijke zoetige smaak.
Nagerecht

Amarene kers yoghurtmousse

Details

Een friszoet toetje, luchtig en vol smaak.

Glutenvrij Ingrediënten

Vanillestok, verse room, gepasteuriseerd eigeel en eiwit, melk, kristalsuiker, yoghurt, amarene kers, gelatine, citroen.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij