MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Hongaarse kippensoep
Voorgerecht

Hongaarse kippensoep

Details

Deze volle winterse soep is lekker hartig met paddenstoelen, kip (beter leven 2 sterren), spekjes, karwijzaad, tomaat en gestoofde ui. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), shiitake, kastanje champignons, oesterzwammen, wortel, tomaat, paprika, spruitjes, schorseneren, verse peterselie, witte ui, spekblokjes, tomatenpuree, rode en witte wijn, kokosmelk, brandy, karwijzaad, gerookte en zoete paprikapoeder, crème fraîche, yoghurt, rozijnen, kerrie, tijm, rozemarijn, salie, gember, citroen, kaneel, kardemom, chilipoeder, paneermeel (bevat gluten), zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper & zout.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Surinaamse Masala kip
Vleesgerecht

Surinaamse Masala kip

Details

De Surinaamse keuken kent Javaanse, Indiase en Chinese invloeden, zoals te proeven bij dit nieuwe kipgerecht. Citroengras, kurkuma en Chinese 5 spice vind je terug in de marinade van de gegrilde kipdijbeenfilet zonder bot (beter leven 2 sterren) en in de kousenband curry die we erbij maken. Spice de kip en curry nog wat extra met mijn zelfgemaakte sambal en serveer samen met de moksi alesi, lekker gemengde rijst.
Gerecht anders dan op de foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), kousenband, aardappel, tomaat, spitskool, doperwten, bladselderij, witte ui, knoflook, zilvervliesrijst, basmatirijst, Chinese 5 spice (anijszaad, venkelzaad, szechuanpeper, kaneel, kruidnagel), verse gember, verse rode peper, kokosmelk, tomatenpuree, kurkuma, komijn, citroengras, chilipoeder, kerrie, gemberpoeder, witte wijnazijn, sambal badjak en brandal, glutenvrije sojasaus, glutenvrije ketjap manis, palmsuiker, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de saus met kip en rijst afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de sambal.

Oven 200 minuten 30°C

Verwarm de saus met kip en rijst afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de sambal.

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Thaise rode curry
Veganistisch gerecht

Thaise rode curry

Details

Lekker pittig en echt Thais is deze rode curry met noedels. De curry paste maken we zelf van o.a. rode pepers, verse gember, citroengras en witte peperkorrels. Deze bakken we eerst aan en dan maken we de curry saus met kokosmelk en limoensap, pittig en fris tegelijk. Op het laatst voegen we verse tofu, stukjes tomaat, geroosterde rode paprika en paksoi toe, zo blijven de groenten knapperig. Je eet deze rijkgevulde rode curry met dunne noedels en met als garnering knapperig geroosterde pinda's en Thaise basilicum.
100% plantaardig (veganistisch).

Ingrediënten

Tofu, trostomaat, rode paprika, paksoi, witte ui, rode peper, bosui, knoflook, verse Thaise basilicum, verse koriander, verse munt, citroengras, gember, kurkuma, komijn, kardemom, korianderzaad, sesamolie, glutenvrije sojasaus, limoenblad, kokosmelk, tomatenpuree, limoensap, mienoedels (durumtarwe), pinda's, palmsuiker, aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper, zout.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry met noedels afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten 2 of meer personen. Serveer met de pinda's.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de curry met noedels afgedekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten 2 of meer personen. Serveer met de pinda's.

Uitverkocht voor deze dag
Paddenstoelen pastei
Vegetarische klassieker

Paddenstoelen pastei

Details

Lekker vegetarisch genieten is het met deze pastei gevuld met geroosterde paddenstoelen en porcini in een rijke saus van Marsala en verse tijm. Met een mooi gekleurde salade van parelgort, rode biet, verse dragon en munt, pompoenpitten en geroosterde zoete aardappel.

Ingrediënten

Oesterzwammen, kastanje champignons, champignons, porcini, haricots verts, doperwten, parelgort, rode biet, paprika, zoete aardappel, verse munt, verse dragon, witte ui, knoflook, bladerdeeg (tarwe bloem, plantaardig vet), bloem, roomboter, ei, dijonmosterd, room, Marsala, PX-sherry, biologische groentebouillon, verse tijm, gerookt paprikapoeder, ingemaakte citroen, kappertjes, pompoenpitten, nootmuskaat, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pastei op het bakpapier 20 minuten. Serveer met de parelgort salade (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de pastei op het bakpapier 3 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Let op: de pastei wordt niet echt krokant in de magnetron. Serveer met de parelgort salade (koud).

Leuk om te weten

Gort is een gerstvariant waarvan het vliesje is weggeslepen. Parelgort wordt wat langer geslepen, totdat de 'parel' mooi rond is. Parelgort zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels heeft een aardse smaak en een stevige structuur na het koken.
Uitverkocht voor deze dag
Kids chili met verborgen groente
Veganistisch kindergerecht

Kids chili met verborgen groente

Details

Mijn kinderen zijn hier altijd dol op: een Mexicaans maaltijd van tomaat, bonen en boordevol kleingesneden groenten (dat vind ik dan weer fijn!). Ik serveer het gerecht met knapperige nacho's en gestoomde zilvervliesrijst.

Glutenvrij Ingrediënten

Zilvervliesrijst, kidneybonen, bruine bonen, wortel, paprika, bleekselderij, aubergine, mais, tomaten, witte ui, knoflook, tortilla chips (van maïsmeel), tomatenpuree, komijn, verse tijm, oregano, gerookt paprikapoeder, tomatenketchup, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 7-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de nacho chips (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de nacho chips (koud).

Leuk om te weten

Deze chili bevat ruim 10 gram eiwit (per kinderportie) en deze zitten vooral in de bruine bonen. Ook zitten er ruim 8 gram vezels in en samen met alle groenten is dit een goed gebalanceerd gerecht.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Witte chocomousse met crumble
Vegetarisch nagerecht

Witte chocomousse met crumble

Details

Lekker smullen van deze witte chocolademousse met erop een pure chocolade crumble met stukjes pecannoot.

Gerecht anders dan op de foto

Ingrediënten

Witte chocolade, gepasteuriseerd scharrelei, rietsuiker, slagroom, pure chocolade, pecannoten, roomboter, vanille extract, bloem.
Uitverkocht voor deze dag