MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Hangop met tutti frutti
Vegetarisch nagerecht

Hangop met tutti frutti

Details

Deze tutti frutti maken we van in sinaasappelsap gewelde rozijnen, pruimen en abrikozen, op smaak gebracht met specerijen en een vleugje cointreau.

Glutenvrij Ingrediënten

Griekse yoghurt, vanillestok, poedersuiker, sinaasappelsap, pruimen, abrikozen, rozijnen, Cointreau
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij

Deze dag kook ik ook...

Lamstajine met pompoen
Vleesgerecht

Lamstajine met pompoen

Details

Een typisch Arabische tajine, maar dan met ons eigen Texels lam. De combinatie van Arabische specerijen, abrikoos en ingemaakte citroen met gestoofde pompoen maakt dit een smakelijk en gezond gerecht. Je krijgt er rulle couscous bij vol verse kruiden.

Ingrediënten

Texels lam, couscous, kikkererwten, pompoen, bloemkool, sperziebonen, witte ui, knoflook, tomaat, biologische groentebouillon, kaneelstok, venkelzaad, ras el hanout (komijn, kardemom, koriander, peper, kaneel, foelie, roos, kruidnagel, muskaat, gember, kassiaschors, paradijskorrels, Jamaicaanse peper, cypergras, zedoarwortel, nigella, lavendel, peper), paprikapoeder, verse koriander, extra vergine olijfolie, aardappelzetmeel, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij) abrikoos, rozijnen, laurierblad, ingemaakte citroen, dille, bieslook, peterselie, zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tajine en couscous beide afgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de tajine en de couscous beide los afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 8minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Ik stoof een kaneelstokje mee, dat geeft een delicate smaak aan de tajine.
Indonesische bami
Veganistisch gerecht

Indonesische bami

Details

Deze saté van tofu marineer ik eerst met citroengras, gember en chili en rooster ik dan op hoge temperatuur. Met pittige satésaus en bami ketjap vol knapperige groenten en zelfgemaakte seroendeng. 100% plantaardig (veganistisch).

Ingrediënten

Tofu, bosui, sperzieboon, courgette, wortel, spitskool, spinazie, komkommer, citroengras, citroenblad, gember, sesamolie, bami (tarwebloem, water), pindakaas, kokosmelk, kurkuma, glutenvrije sojasaus, glutenvrije ketjap manis, witte ui, laos wortel, sambal badjak (rode peper, zonnebloemolie, sjalot, knoflook, bruine suiker, zout), komijn, chilipoeder, knoflook, kokosrasp, palmsuiker, limoen, Thaise rode currypasta (citroengras, rode peper, knoflook, zout, laos, kaffir limoen schil, ui, korianderzaad, kardemom), gebakken uitjes (ui, palmolie, tarwe, zout), koriander, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper & zout

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bami afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon)tot 30-35 minuten (2 of meer personen). Verwarm de tofu (3 stuks pp) op het bakpapier 5 minuten mee en verwarm de satésaus in pannetje tot warm of in magnetron met deksel los erop 30 seconden tot 1 minuut. Serveer met de seroendeng.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de bami afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de tofu (3 stuks pp) op het bakpapier 30 seconden en verwarm de satésaus in pannetje tot warm of in magnetron met deksel los erop 30 seconden tot 1 minuut. Serveer met de seroendeng.

Leuk om te weten

De satesaus bereid ik met een zelfgemaakte boemboe van verse gember, geelwortel, ui en rode pepertjes die ik samen met limoenblad en citroengras fijncutter in de blender.
Chicken mascarpone truffel
Klassieker

Chicken mascarpone truffel

Details

Zacht gestoofde kip in witte wijn & mascarpone saus met truffel. Een perfecte combinatie! Met beetgare goede kwaliteit rigatoni pasta en een flinke portie geroosterde paprika, paddenstoelen, venkel en knapperige sperzieboontjes. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Kippendijbeenfilet (beter leven 2 sterren), venkel, rode en gele paprika, sperzieboon, paddenstoelen, Parmezaanse kaas, rigatoni pasta (tarwe), ui, knoflook, tijm, witte wijn, biologische groentebouillon, mascarpone, crème fraiche, truffel tapenade (champignon, zomertruffel, zonnebloemolie, zout, peper, knoflook), zwarte peper, peterselie, zout, zonnebloemolie

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta en de groenten beide afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de pasta en de groenten beide afgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De venkel rooster ik in de oven tot lichtgekleurd en zacht. Zo wordt deze groente zoetig van smaak.
Vers worstje met broccoli stamppot
Kindergerecht

Vers worstje met broccoli stamppot

Details

Lekker Hollands! Dit verse worstje van Beemsterlant's varken is puur van smaak en stevig van structuur. Erbij geef ik een smeuïg stamppotje vol broccoli. Met zelfgemaakte compote van Hollandse appels.

Glutenvrij Ingrediënten

Verse worst (varkensvlees, zeezout, witte peper, zwarte peper, foelie, bladpeterselie), broccoli, prei, aardappel, appel, melk, roomboter, mosterd, suiker, kaneel, steranijs, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm het gerecht afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10-15 minuten voor 1 persoon en 20-25 minuten voor 2 of meer personen. Serveer met de appelcompote (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm het gerecht afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten voor 1 persoon en 3-8 minuten voor 2 of meer personen. Serveer met de appelcompote (koud).

Leuk om te weten

Ik stoom de broccoli beetgaar, zodat alle vitaminen en smaak goed behouden blijven.
  • Glutenvrij
Aardappel prei mosterdsoep
Vegetarisch voorgerecht

Aardappel prei mosterdsoep

Details

Deze soep is zacht met de zoetige smaak van veel verse prei. De mosterd proef je subtiel. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Aardappel, prei, spinazie, broccoli, andijvie, tuinerwt, witte ui, knoflook, room, melk, mosterd, peterselie, bieslook, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout.