MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Groentetaartje
Vegetarisch kindergerecht

Groentetaartje

Details

Ideaal voor kids (en ook lekker voor jezelf!) Geniet van deze overvolle quiche van verschillende soorten kleingesneden groenten, oude kaas en knapperig bladerdeeg. Met knapperige rauwkostsalade.

Ingrediënten

Broccoli, sperziebonen, aardappel, wortel, witte ui, knoflook, kropsla, verse bieslook, komkommer, bladerdeeg (bloem, plantaardig vet), gepasteuriseerd ei, room, zongedroogde tomaat, Hollandse oude kaas, Parmezaanse kaas, verse tijm, komkommer, radijs, peterselie, paprika, peper, zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de quiche op het bakpapier 15-20 minuten. Serveer met de salade.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de quiche op het bakpapier 2 minuten (1 persoon) tot 4 minuten (2 of meer personen), let op, het bladerdeeg wordt niet meer knapperig. Serveer met de salade.

Leuk om te weten

De quiche zit vol groenten die ik vooraf kort gestoomd heb, zo heeft de groenten veel smaak.

Deze dag kook ik ook...

Marokkaanse vis
Visgerecht

Marokkaanse vis

Details

Risotto melanzane
Vegetarisch gerecht

Risotto melanzane

Details

Iets nieuws op het menu is deze vegetarische risotto, die ik maak met ovengeroosterde tomaatjes, geroosterde aubergine en gestoofde venkel. Vol van smaak door de Parmezaanse kaas en de verse zwarte peper. Met courgette & olijven salade, aangemaakt met basilicumdressing. Smakelijk eten!
Gerecht anders dan op foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Risotto rijst, aubergine, courgette, tomaat, venkel, spinazie, venkelzaad, olijven, tijm, witte ui, knoflook, witte wijn, Parmezaanse kaas, pecorino, basilicum, zongedroogde tomaat, biologische groentebouillon, witte wijnazijn, extra vergine olijfolie, peper en zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade.

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de risotto afgedekt met aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade.

  • Glutenvrij
Boterzachte sukade met schorseneren
Luxegerecht

Boterzachte sukade met schorseneren

Details

Met deze boterzachte sukade zet je iets heel lekkers op tafel! Ik bereid dit mooie vlees sous vide, zodat het mals blijft en egaal gegaard wordt. Daarna bak ik het rondom aan. Met geroosterde schorseneren en spruitjes, een taartje van krieltjes en fluweelzachte kalfsjus. Geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Sukade (rund beter leven 2 sterren), krieltjes, spruitjes, schorseneren, knoflook, witte wijn, mosterdzaad, tomaat, brandy, extra vergine olijfolie, zelfgemaakte kalfsfond (selderij, kalfsbotten, ui, wortel, prei, kruidnagel, roomboter, rode wijn, lichte basterdsuiker, dijonmosterd, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, jeneverbes, zwarte peper, laurier), bosui, sjalot, zonnebloemolie, peper, zout,
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal aardappeltaartje met bakpapier uit de schaal. Verwarm de sukade in de jus en de groenten beide afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10 minuten (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen). Plaats dan het aardappeltaartje erbij op het bakpapier en verwarm alles nog 10 minuten (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de sukade in de jus en de groenten met aardappeltaartje beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Omdat ik het vlees een hele nacht op lage temperatuur sous vide gaar, blijft de zeen die door de sukade loopt hard van structuur. Dit is er makkelijk uit te snijden na het opwarmen.
  • Glutenvrij