Groentelasagne met ricotta
Vegetarisch gerecht

Groentelasagne met ricotta

Details

Deze groentelasagne maakte ik voor mijn gezin toen we op vakantie waren in Mallorca vorig jaar. Van geroosterde groenten, verse oregano, citroentijm, majoraan en verse tomaten maak ik een rijke ratatouille en daarmee bouw ik de lasagne op. Ertussen een dun laagje ricotta met citroenrasp en parmezaanse kaas. De mozzarella erbovenop smelt mooi in de oven. Met een frisse salade met pompoenpitten en dressing.

Ingrediënten

Verse lasagne (van bloem en ei), tomaten, aubergine, courgette, gele en rode paprika, champignon, veldsla, ijsbergsla, rode ui, knoflook, ricotta, parmezaanse kaas, mozzarella, cepes, balsamico-azijn, tomatenpuree, rozemarijn, citroentijm, oregano, majoraan, pompoenpitten, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor eventuele plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Citroentijm, een soort tijm, heeft een frisse smaak en combineert perfect met de zachte ricottakaas.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Surinaamse roti met kip

Details

Deze roti (de pannenkoek, die ook wel 'plaat' wordt genoemd) eet je met geroosterde kip, curry, gekruide aardappel, een half eitje en sperzieboontjes. De gele curry die we maken van onder andere santen en klapper (beide benamingen voor verschillende vormen van kokos) is zoet-pittig van smaak.

Ingrediënten

Roti (van bloem en gele spliterwten), sperziebonen, tomaat, zoete ui, aardappel, witte ui, knoflook, scharrelei, komijn, citroengras, klapper, santen, ketjap manis, sambal, kerrieblad, kerrie, gember, kaneel, mosterdzaad, kruidnagel, kurkuma, biologische groentebouillon, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kipcurry met aardappels en de boontjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 10 minuten de roti erbij tussen 2 borden.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de kipcurry met de aardappels en de boontjes afgedekt met het plasticfolie 2-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Haal de roti uit het plastic en verwarm die nog 30 seconden tussen 2 borden.

Leuk om te weten

Roti wordt van oudsher met de handen gegeten: een afgescheurd stukje roti gebruik je als 'lepel' om de bijgerechten mee te eten.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Italiaanse groentesoep

Details

Deze verse soep zit vol tomaten, courgette en aubergine. Ik doe er op het laatst verse basilicum door. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaat, courgette, aubergine, aardappel, prei, basilicum, ui, biologische groentebouillon, knoflook, rode pepertjes.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Tiramisu

Details

Een klassieker! Ik ben zelf dol op dit Italiaanse dessert en maak 'm luchtig en met pure chocolade schaafsel erbovenop. Bevat gelatine en Amaretto.

Ingrediënten

Mascarpone, amaretto, slagroom, espresso, suiker, gepasteuriseerd eigeel, gepasteuriseerd eiwit, lange vingers, gelatine.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.