MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Gezonde kipburger
Kindergerecht

Gezonde kipburger

Details

Deze kipburger is een van mijn favoriete kindergerechten, want het eet lekker én is gezond door alle groenten en magere ingrediënten. Van kipgehakt (beter leven 2 sterren) maak ik een burger met toegankelijke smaken als dille en paprikapoeder, waarna ik de burger afbak in de oven, gegratineerd met belegen kaas. Je kind eet het met een zelfgebakken brioche broodje, salade en een komkommersaus (gemaakt van yoghurt en komkommer). Eet smakelijk!

Ingrediënten

Kipgehakt (beter leven 2 sterren), komkommer, ijsbergsla, cherry tomaat, bosui, knoflook, rode paprika, brioche bolletje (tarwe, scharrelei, melk, suiker, zout, roomboter, witte en zwarte sesamzaad), belegen kaas, gepasteuriseerd scharrelei, Griekse yoghurt, panko, chilipoeder, dille, peterselie, paprikapoeder, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 15 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm burger op bakpapier 10-15 minuten. Verwarm broodje 5 min in oven of in broodrooster. Serveer met de salade en de dip.

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm burger op bakpapier 1-2 minuten. Verwarm broodje 5 min in oven of in broodrooster. Serveer met de salade en de dip.

Leuk om te weten

Deze burger is van kipgehakt (beter leven 2 sterren) en bak ik in de oven gaar. Hierdoor hoef ik geen vet toe te voegenen blijft de burger mooi mager.
Uitverkocht voor deze dag