MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Groente burrito
Vegetarisch kindergerecht

Groente burrito

Details

Een ideaal gerecht voor klein en groot: de bloemtortilla vul je zelf met de zacht gestoofde groentesaus, geraspte kaas en ijsbergsla. Dan vouw of rol je het op tot een burrito en: aanvallen maar!

Ingrediënten

Durum tortilla (tarwebloem, water, zout, plantaardige olie, rijstmeel), kidneybonen, wortel, aubergine, ijsbergsla, bleekselderij, tomaat, witte ui, knoflook, belegen kaas, rozemarijn, oregano, tijm, komijn, tomatenpuree, gerookte paprikapoeder, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de groentesaus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 2 minuten de tortilla erbij. Vul de warme tortilla met de saus, sla en kaas.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de groentesaus afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 30 seconden de tortilla erbij. Vul de warme tortilla met de saus, sla en kaas.

Leuk om te weten

Ik voeg een klein beetje gerookt paprikapoeder toe aan de groentesaus, dat geeft een licht-rokerige smaak.

Deze dag kook ik ook...

Tandoori masala zalm curry
Visgerecht

Tandoori masala zalm curry

Details

Ik ben dol op de Indiase keuken en vandaar dat er weer een nieuwe curry op het menu staat! Tandoori masala is een kruidenmengsel, van oorsprong gebruikt in gerechten uit de tandoor (klei-oven) in Noord India, Pakistan en Afghanistan. Ik maak dit kruidenmengsel zelf en samen met verse tomaten, yoghurt en santen maak ik hier een rijke curry van. De zalmfilet laat ik hierin gaar stoven. Apart bereid ik verschillende soorten groenten (o.a. boontjes, wortel, bloemkool) die ik later aan de geurige vis curry toevoeg. Lekker met de gele volkorenrijst.

Glutenvrij Ingrediënten

Zalmfilet, tomaat, wortel, witte ui, paprika, spinazie, bloemkool, sperziebonen, yoghurt, basmatirijst, zilvervliesrijst, knoflook, mosterdzaad, witte wijnazijn, komijnzaad, paprikapoeder, korianderzaad, tomatenpuree, tandoori kruiden, kerrie, chilipoeder, kokosmelk, santen (kokoscrème), saffraan, kaneel, laurier, kruidnagel, kardemom, kurkuma, zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst en de zalm curry met groenten afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de rijst en de zalm curry met groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Kaneel, kruidnagel en kardemon geven samen een 'warme' smaak aan gerechten en deze combinatie worden veel gebruikt in de Indiase keuken.
  • Glutenvrij
Gevulde paprika met linzentabouleh
Vegetarisch gerecht

Gevulde paprika met linzentabouleh

Details

Waan je in een Franse bistro met dit verfijnde gerecht. De paprika roosteren we eerst zoet en zacht in de oven, voordat we ze vullen met een kruidig mengsel van witte boontjes, ricotta, gepofte knoflook, bieslook en amandelschaafsel. Van gestoofde Franse berglinzen, gele peen, gele biet en veel verse peterselie maken we een tabouleh. Een lekkere combinatie met mijn 'cake salé', een hartige Franse cake. Bon appetit!

Ingrediënten

Franse berglinzen (groen en zwart), gele biet, rode biet, gele peen, gele paprika, venkel, wilde spinazie, geroosterde rode paprika, Taggiasche olijven, cannellini bonen, knoflook, citroen, gekonfijte citroen, sinaasappel, peterselie, munt, bieslook, basilicum, amandelschaafsel, gepasteuriseerde scharrelei, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, parmezaanse kaas, kappertjes, ricotta, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper en zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

1 persoon: haal de paprika en de cake uit de schaal. Verwarm de paprika afgedekt 15 minuten (1 persoon). Verwarm de linzentabouleh afgedekt 10 minuten. 2 of meer personen: Haal de cake uit de schaal. Verwarm de paprika afgedekt 20-30 minuten en de linzentabouleh 20 minuten. Serveer met de cake salé.

Magnetron 8 minuten 750W

1 persoon: haal de paprika en cake uit de schaal. Verwarm de paprika afgedekt 3-4 minuten (1 persoon). Verwarm de linzentabouleh afgedekt 2 minuten. 2 of meer personen: Haal de cake uit de schaal. Verwarm de paprika afgedekt 5-8 minuten en de linzentabouleh 4-6 minuten. Serveer met de cake salé.

Leuk om te weten

In dit gerecht gebruik ik Franse berglinzen, die rijk zijn aan eiwitten en daarmee heel geschikt in een vegetarisch dieet.
Italiaanse gehaktballetjes
Klassieker

Italiaanse gehaktballetjes

Details

Lekker Italiaans! Deze Italiaanse kalkoen-gehaktballetjes smaken perfect bij de kruidige tomaten- en basilicumsaus. Met verse pappardelle, frisse salade en zelfgemaakte dressing.

Ingrediënten

Kalkoengehakt (beter leven 2 sterren,) verse pappardelle (bloem, ei, water), gemengde sla, tomaat, gele paprika, radijs, zongedroogde tomaat, basilicum, witte ui, knoflook, basilicum, oregano, rozemarijn, tijm, kappertjes, ansjovis, melk, gepasteuriseerd scharrelei, panko (tarwe, plantaardige olie, suiker, zout, gist), venkelzaad, parmezaanse kaas, mosterd, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, dijon mosterd, groentebouillon, tabasco, kerrie, peper en zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de spaghetti in de ovenschaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 10 minuten 750W

Verwarm de spaghetti afgedekt met het plasticfolie 5 minuten (1 persoon) tot 8-10 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De tomatensaus krijgt veel smaak door de verse basilicum die ik er op het laatst vers doorheen doe.
Preisoep
Vegetarisch voorgerecht

Preisoep

Details

Vol zacht gestoofde prei, aardappel, groene kruiden en wat room. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Prei, aardappel, witte ui, knoflook, mosterd, truffel tapenade (champignon, zomertruffel, zonnebloemolie, zout, peper, knoflook), biologisch groentebouillon, bieslook, koksroom, melk, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Amsterdamse vlierbloesemhangop
Vegetarisch nagerecht

Amsterdamse vlierbloesemhangop

Details

Amsterdamse vlierbloesemhangop: geplukt van verse vlierbloesems. We maken er siroop van, die we mengen met onze hangop. Geniet ervan!

Glutenvrij Ingrediënten

Zelfgeplukte vlierbloesem, kristalsuiker, citroen, Griekse yoghurt, vanille
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij