MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Gado gado met tempeh
Veganistisch gerecht

Gado gado met tempeh

Details

Een mix tussen Indonesië, Thailand en Holland en deze keer 100% veganistisch (plantaardig). Ik maak de gado gado van verse lokale groenten die ik kort in een hete wok roerbak. De licht-pittige satésaus maak ik op de Thaise manier met citroengras, gember, klapper (kokos) en pindakaas. De gebakken tempeh maakt de maaltijd compleet. Erbij geef ik basmati- en zilvervliesrijst die ik kook met verse jasmijnthee, dat geeft een verfijnde smaak. De casave crackers geven een lekkere crunch :)
Gerecht anders dan op de foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Basmatirijst, zilvervliesrijst, tempeh, bloemkool, wortel, rettich, sperziebonen, gele biet, spitskool, taugé, doperwt, witte ui, knoflook, kokosmelk, sojasaus (glutenvrij), ketjap manis (glutenvrij), biologische groentebouillon, pindakaas, palmsuiker, jasmijnthee, gember, rode peper, currypasta, limoenblad, citroengras, kurkuma, komijn, limoensap, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst en de gado gado afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in de ovenschaal 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de satésaus in een pannetje tot warm. De gado gado wordt volgens goed gebruik ook wel koud gegeten. Verkruimel de casave crackers grof en strooi over de gado gado heen.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de rijst en de groenten beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de satésaus onafgedekt 1 minuut mee. Verkruimel de casave crackers grof en strooi over de gado gado heen.

Leuk om te weten

Voor de saté zet ik de kokosmelk op met citroengras en -blad, gember, rode peper en knoflook. Dat laat ik een tijdje trekken, voordat ik de satésaus verder afmaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Mexican pulled chicken
Vleesgerecht

Mexican pulled chicken

Details

Een authentiek Mexicaans gerecht! Deze zachte taco's gevuld met pulled chicken en kidneybonen vind je overal op de straten in Mexico. Ik serveer er een knapperige salade bij en verse guacamole.

Ingrediënten

Soft tortilla (tarwebloem, koolzaadolie, voedingszuur, zout), scharrel kippendijbeen (beter leven 2 sterren), tomaat, kidneybonen, avocado, ijsbergsla, komkommer, limoen, bosui, rode ui, rozemarijn, laurierblaadjes, wortel, venkel, witte ui, knoflook, crème fraîche, rode peper, chipotle peper, jalapeno peper, koriander, gerookte paprika, tabasco, worcestershire saus (moutazijn (gluten), ansjovis, alcoholazijn, suiker, melasse, zout, tamarinde, ui, knoflook), glutenvrije sojasaus, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Haal de taco's uit de schaal. Verwarm dan de schaal afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en de guacamole (koud).

Leuk om te weten

Vul de taco's met de warme pulled chicken, sla en guacamole, oprollen en eten maar!
Uitverkocht voor deze dag
Sweet Summer Beet
Vegetarisch luxegerecht

Sweet Summer Beet

Details

Bijzonder dineren met dit nieuwe luxe gerecht, geïnspireerd op de New Nordic Cuisine. Deze keuken staat bekend om z'n gebruik van veel groenten, lokaal en van het seizoen. Het rode zomerbietje staat vandaag in de hoofdrol. We roosteren het bietje in zijn geheel lange tijd in de oven en dan maken we het bietje af met mierikswortellak en crunch van zonnebloempit. Erbij komt een smakelijke jus op basis van kombu, lavas en bietensap. Snijbietjes blancheren we kort tot beetgaar en deze smaken lekker bij de kleine flageolets en gegrilde groene asperges. De goudbruine aardappelkroketjes kleuren mooi bij al dit groen. En als garnering (en extra smaak!) op je bord geef ik knapperige bietenblad, bullsblad en zomerpostelein mee. Geniet ervan!

Ingrediënten

Rode biet, snijbiet, bietenblad, bietensap, groene asperges, flageolets, bullsblad, raapstelen, zonnebloempitten, mierikswortel, zwarte knoflook, sushi azijn, knoflook, roomboter, tomaat, courgette, zee-eik, lavas, kombu, kombu azijn, verjus, aardappel, xantaan, aardappel/ picalilly kroket (mosterd, aardappel, zure room, witte wijnazijn, zilverui, augurk, wortel, bloemkool, voedingszuur, tarwebloem, suiker, mais, erwten, gist, zout, selderij, bieslook), mosterdzaad, witte ui, wortel, creme fraiche, bloem, roomboter, peper, zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de biet met de groenten afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 12 minuten. Verwarm de jus in pannetje of met dekseltje los erop in magnetron 30 seconden tot 1 minuut. Leg biet, kroketjes en groenten op bord, besprenkel met de jus en leg ter garnering (en smaak!) de blaadjes op de groenten.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de biet met de groenten afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 1 minuut (let op, worden niet meer knapperig). Verwarm met dekseltje los erop 30 seconden tot 1 minuut. Leg biet, kroketjes en groenten op bord, besprenkel met de jus en leg ter garnering (en smaak!) de blaadjes op de groenten.

Uitverkocht voor deze dag
Pasta met worst
Kindergerecht

Pasta met worst

Details

Goede kwaliteit pasta met hemelse smaken: een ideaal gerecht voor kinderen (en ik vind het zelf ook erg lekker). De tomaten stoven urenlang met Italiaanse kruiden, totdat de saus zoet en zacht is. De verse worst van Brandt&Levie snijden we na het bakken in plakjes en gaat door de saus. Bovenop in de schaal strooien we wat Parmezaanse kaas op de pasta. Geserveerd met een caprese salade van mini-mozzarella, tomaat en verse basilicum.

Ingrediënten

Orecchiette pasta (tarwe), verse knoflook en peterselieworst van Brandt&Levie (varkensvlees, bladpeterselie, witte wijn, knoflook, zoete paprika, nootmuskaat, cayenne, kardemom, peper & zout), tomaat, witte ui, knoflook, tomatenpuree, mozzarella, Parmezaanse kaas, basilicum, rozemarijn, tijm, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal bakje met Parmezaan uit de schaal en verwarm de pasta afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Magnetron 5 minuten 750W

Haal bakje met Parmezaan uit de schaal en verwarm de pasta afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

De capresesalade wordt ook wel 'Insalata Tricolore' genoemd: het duidt op de drie kleuren waar de salade uit bestaat.
Uitverkocht voor deze dag
Indiase linzensoep
Vegetarisch voorgerecht

Indiase linzensoep

Details

Deze lichtpittige Indiase soep vol gestoofde groenten, linzen, aardappel en geurige kruiden is rijk van smaak. 500 ml, voldoende voor 2 borden. Glutenvrij.

Glutenvrij Ingrediënten

Tomaat, courgette, boontjes, spinazie, zoete aardappel, witte ui, knoflook, paprika, aardappel, korianderzaad, garam masala, komijnzaad, kurkuma, mosterdzaad, groene chili, biologische groentebouillon, paneer (jonge kaas), zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Engelse broodpudding
Vegetarisch nagerecht

Engelse broodpudding

Details

Een klassieker: English bread and butter pudding, niet heel bekend in Nederland, maar zeker een aanrader!

Ingrediënten

Witbrood, room, melk, roomboter, gepasteuriseerd ei, vanille, suiker, kaneel, rozijnen, sherry, sinaasappel, nootmuskaat, abrikozenjam
Uitverkocht voor deze dag