Franse vissoep
Voorgerecht

Franse vissoep

Details

Een pure soep vol smaak, gemaakt van verse kabeljauw en zalm, verse groenten en afgemaakt met een klein beetje room, verse kruiden en noilly prat. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Diverse soorten vis (bv. zalm, kabeljauw, heek), garnaal, witte ui, wortel, bleekselderij, aardappel, prei, andere (seizoens) groenten, visbouillon, koksroom, knoflook, saffraan, noilly prat, bechamel (bevat bloem), groene kruiden (dille, peterselie, bieslook).
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Visgerecht

Gegrilde makreelfilet

Details

Supergezond en lekker zijn deze filets van verse makreel, die we eerst marineren en daarna kort grillen. De peentjes in vele kleuren roosteren we in de oven en vormen met de doperwtjes en knapperige bladspinazie een vrolijk geheel. Met een frisse aardappelsalade van krieltjes met stukjes appel en bleekselderij.

Glutenvrij Ingrediënten

Makreel, kriel, bleekselderij, tuinerwt, appel, citroensap, Griekse yoghurt, munt, anijszaad, dragon, sinaasappelrasp, noilly prat, sherry azijn, peterselie, extra vergine olijfolie, gele, oranje, witte en paarse wortel, jonge spinazie, doperwt, peper en zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de vis met bakpapier uit schaal en verwarm de groente 15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Plaats de laatste 6 minuten de vis erbij tot lauwwarm. Serveer met de aardappelsalade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de aardappelsalade, ik heb een tekort aan porseleinen schalen.

Magnetron 750W

Haal de vis met bakpapier uit schaal en verwarm de groente 3 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Verwarm de vis 30 seconden tot 1 minuut op het bakpapier tot lauwwarm. Serveer met de aardappelsalade (koud).

  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Vegetarisch gerecht

Koreaanse pannenkoekjes

Details

Deze hartige pannenkoekjes worden gevuld met verse groenten en zelfgemaakte vegetarische kimchi. Deze bijzondere, ingemaakte Koreaanse kool wordt een paar dagen gefermenteerd, wat de kimchi haar authentieke smaak geeft. Hierbij serveer ik een zoete, gewokte tofu, een dipsaus, een extra bakje kimchi en friszure rettich.

Ingrediënten

Tofu, wortel, taugé, Chinese kool, shiitake, rettich, bosui, witte ui, knoflook, rijstmeel, scharrelei, zeewier, gember, miso, sojasaus, rijstazijn, kristalsuiker, rietsuiker, kurkuma, laurier, sesamolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de pannenkoekjes uit de schaal en verwarm op een bakplaat 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen) en plaats de laatste 10 minuten de tofu in een ovenschaaltje afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie erbij. Serveer met de kimchi, dip en de rettich pickles (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Haal de pannenkoekjes uit de schaal en verwarm op een bord 3 minuten (1 persoon) tot 6 minuten (2 of meer personen) en de tofu (kan in het plastic bakje, maar zonder deksel!) 1 tot 2 minuten. Serveer met de kimchi, dip en de rettich pickle (koud).

Leuk om te weten

Kimchi, vrij vertaald als 'verzonken groenten' slaat op de bereidingswijze, omdat de groenten worden ingelegd.
Uitverkocht voor deze dag
Luxegerecht

Parelhoen met patrijs

Details

Deze ontbeende parelhoen marineren we met tijm en rozemarijn en garen we op lage temperatuur in de oven, zo wordt het vlees heerlijk zacht en vol van smaak. De op de hete plaat gebakken patrijsworstjes passen hier qua smaak goed bij. De savooiekool stoven we met beurre noisette beetgaar en samen met de paddenstoelenjus en zachte aardappelpuree is dit een luxe gerecht om uitgebreid van te genieten.

Ingrediënten

Parelhoen, rozemarijn, tijm, patrijsworstje, savooiekool, eekhoorntjesbrood, tijm, rozemarijn, paddestoelen, roomboter, karwijzaad, zelfgemaakte gevogeltefond, aardappel, melk, peper, zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de parelhoen en de puree met worstjes en savooiekool beide afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de parelhoen en de puree met worstjes en savooiekool beide afgedekt met afdekfolie dat erop zit 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-7 minuten (2 of meer personen.

Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Boeuf bourguignon met frisse salade

Details

Een klassiek Frans gerecht én een klassieker in onze keuken. Het scharrelrundvlees stoven we uren in rode wijn met sjalotjes en knoflook. De champignons bakken we apart en worden afgeblusd met brandy. Daarna stoven ze mee met de boeuf. Je krijgt er gestoomde krieltjes bij die ik met verse peterselie bestrooi en een frisse salade met zelfgemaakte dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Ribstuk van scharrelrund, bacon, krieltjes, wortel, kropsla, radijs, komkommer, bieslook, bleekselderij, champignons, witte ui, sjalot, knoflook, cornichons, rode wijn, brandy, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peterselie, tijm, laurierblad, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stoof met de krieltjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade van de 2 en de 5 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de stoof en de krieltjes afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ik stoof een doormidden gesneden knoflookbol mee met dit gerecht en haal aan het eind de zachte teentjes uit de schil. Die meng ik door de saus en dat geeft op die manier extra smaak.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Tiramisu

Details

Een klassieker! Ik ben zelf dol op dit Italiaanse dessert en maak 'm luchtig en met pure chocolade schaafsel erbovenop. Bevat gelatine en Amaretto.

Ingrediënten

Mascarpone, amaretto, slagroom, espresso, suiker, gepasteuriseerd eigeel, gepasteuriseerd eiwit, lange vingers, gelatine.
Uitverkocht voor deze dag