MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Feta boregi
Vegetarisch gerecht

Feta boregi

Details

Boregi is Ottomaans voor 'pastei'. Deze knapperige pastei van dun krokant deeg is gevuld met feta, spinazie en verse dille en is fris van smaak. De waldorfsalade heeft door de saffraan in de dressing en munt in de salade een Midden-Oosters tintje en is in tegenstelling tot de klassieke Waldorfsalade helemaal niet vet.

Ingrediënten

Spinazie, bleekselderij, appel, komkommer, gemengde sla, groene paprika, walnoten, witte ui, knoflook, linzen, feta, yoghurt, filodeeg (tarwebloem, maïszetmeel, zout, conserveermiddel, gist), gepasteuriseerd scharrelei, sesamzaad, sumak, piment, komijnzaad, dille, rozijnen, munt, peterselie, witte wijnazijn, honing, saffraan, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de boregi op het bakpapier onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de Waldorfsalade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de boregi op het bakpapier onafgedekt gedurende 2 tot 4 minuten. Serveer met de Waldorfsalade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De dressing is zo mooi geel van kleur, door de saffraan die ik erin doe.

Deze dag kook ik ook...

Ottolenghi's chilli fish
Visgerecht

Ottolenghi's chilli fish

Details

Ottolenghi's recepten blijven mij inspireren door de bijzondere smaken en bereidingen. Zoals dit nieuwe gerecht, dat ik bereid met verse tomaten, gedroogde ancho chili, rode pepertjes, karwijzaad en verse visfilet. De vis in deze pittige frisse saus krijgt zo veel smaak en is lekker gezond! Met gesmoorde groenten en goede kwaliteit olijven, luchtige volkoren rijst én om het allemaal nog lekkerder te maken: een fluweelzachte tahini yoghurtsaus.
Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Verse witte visfilet, tomaat, gedroogde ancho chili, rode peper, karwijzaad, knoflook, verse koriander, zout, zilvervliesrijst, basmatirijst, bloem, ansjovis, wortel, knolselderij, prei, paprika, olijven, kappertjes, tahini (sesampasta), yoghurt, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, verse citroensap.

Opwarmen

Magnetron 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rijst met de groenten en de chilisaus met vis afgedekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de tahinisaus.

Magnetron 750W

Verwarm de rijst met de groenten en de chilisaus met vis afgedekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de tahinisaus.

Bospaddenstoelenstoof
Vegetarisch luxegerecht

Bospaddenstoelenstoof

Details

Een heerlijk rijk en bijzonder luxe gerecht en helemaal vegetarisch ;) Deze stoof bereid ik met verse bospaddenstoelen zoals mini kingboleten, witte bundelzwam en oesterzwam. Met een salade met groene gegrilde asperges, knapperige croutons en dragondressing en een Dauphinoise van flinterdunne plakjes aardappel en verse tijm. Geniet ervan!

Ingrediënten

Mini king boleet, oesterzwam, kastanje champignon, witte bundelzwam, aardappel, wortel, witte ui, bleekselderij, gemengde sla, groene asperge, witte wijn, biologische groentebouillon, laurier, dijonmosterd, room, maizena, melk, rozemarijn, tijm, foelie, jeneverbes, knoflook, desembrood (Zeeuws tarwebloem, zeewater, roggebloem, zeezout), zelfgemaakte dragon mayonaise (gepasteuriseerd eigeel, dragon, spinazie, tabasco, mosterd, kerrie, witte wijnazijn, zonnebloemolie), roomboter, peper&zout

Opwarmen

Magnetron 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stoof en de dauphinoise afgedekt met het folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade, de dragondressing en de croutons.

Oven 35 minuten 0°C

Verwarm de stoof en de dauphinoise afgedekt met aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade, de dragondressing en de croutons.

Balletjes in tomatensaus
Vegetarisch kindergerecht

Balletjes in tomatensaus

Details

Lekker vega en lekker gezond zijn deze smeuïge balletjes, die ik maak van pulled oats, een pure en natuurlijke vleesvervanger vol eiwitten en vezels. Met volkoren spaghetti en verse tomatensaus vol met verborgen groente en basilicum. De geraspte parmezaanse kaas komt in een apart bakje.

Ingrediënten

Tomaat, wortel, bleekselderij, aubergine, ui, knoflook, basilicum groentebouillon, extra vergine olijfolie, volkoren spaghetti, pulled oats (haver - zemelen, meel en eiwit -, erwteneiwit, tuinbooneiwit, olie, zout), gehaktkruiden (zwarte peper, koriander, nootmuskaat, gember, piment, karwijzaad, foelie), ei, paneermeel, mosterd, tomaat, ketjap manis, parmezaanse kaas.

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal het bakje parmezaanse kaas uit de schaal en verwarm de pasta met balletjes (3 pp) afgedekt met het afdekfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas.

Oven 30 minuten 200°C

Haal het bakje parmezaanse kaas uit de schaal en verwarm de pasta met balletjes (3 pp) afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 10-15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas.

Leuk om te weten

Ik rooster de kleine aubergine blokjes eerst in de oven tot zacht en gaar, voordat ik ze toevoeg aan de saus.
Zoete aardappelsoep
Veganistisch voorgerecht

Zoete aardappelsoep

Details

Friszoet is deze veganistische soep van zoete aardappel, pompoen en een klein beetje gember. Met groene linzen en verse kruiden. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Zoete aardappel, pompoen, groene linzen, kokosmelk, witte ui, knoflook, biologische groentebouillon, rode peper, gember, kaneel, kerrie, koriander, vadouvan (bevat sesam en mosterd), zonnebloemolie, peper&zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Hangop met tutti frutti
Vegetarisch nagerecht

Hangop met tutti frutti

Details

Deze tutti frutti maken we van in sinaasappelsap gewelde rozijnen, pruimen en abrikozen, op smaak gebracht met specerijen en een vleugje cointreau.

Glutenvrij Ingrediënten

Griekse yoghurt, vanillestok, poedersuiker, sinaasappelsap, pruimen, abrikozen, rozijnen, Cointreau
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij